Massagevormen - info en massagetherapeuten
Hier vind je een korte en beperkte omschrijving van wat de massage kan inhouden. Deze verduidelijking is niet volledig. Voor meer informatie raden wij u aan om te informeren bij de massagetherapeut.
A
Acupressuur
Vind een acupressuurAnti-stress massage
Laat meer zien van anti-stress massage - Vind een anti-stress massageHeb je vaak last van stress? Voel je je vermoeid? En heb je last van pijnlijke of stijve spieren? Dan is een anti-stress massage echt iets voor jou! Kom helemaal tot rust tijdens een heerlijk moment voor jezelf!
Vind meteen een anti-stress massage
Of lees meer over:
Wat is een anti-stress massage?
Soorten ant-stress massages
Stress verminderen
Voordelen anti-stress massage
Workshop anti-stress massage
Wat is een anti-stress massage?
Een anti-stress massage is een aangename ontspanningsmassage die je even helemaal tot rust brengt. Wil je jouw hoofd leegmaken na een hectische dag op het werk? Ervaar je dagelijks veel stress tijdens de file? Heb je het gevoel van hier naar daar te lopen zonder voldoende tijd te nemen voor jezelf? Dan is een anti-stress massage het ideale middel om alle spanningen te laten varen.
Hoe een anti-stress massage precies wordt ingevuld varieert van massagetherapeut tot massagetherapeut. De een maakt gebruik van heerlijk geurende etherische oliën in een sfeervol kader, de ander combineert een scrub van de rug met een zachte massage en harmoniserende hot stones. Zo vind je steeds een anti-stress massage die jou op het lijf geschreven is!
Tijdens de massage wordt er steeds gevoeld waar de meeste spanningen in jouw lichaam zitten. Via speciale, rustgevende bewegingen kan de stress terug wegvloeien en komen jouw lichaam en geest terug met elkaar in balans!
Soorten anti-stress massages
Er zijn verschillende soorten anti-stress massages die allemaal een eigen invulling hebben. Zo kan je steeds voor een massage kiezen die je het best bij jezelf vindt passen. Of waar je op dat moment het meeste nood aan hebt.
Gelaatsmassage
Een gelaatsmassage is de ideale manier om even helemaal te ontspannen. Hoofdpijn, nekpijn en stressklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bovendien kan je ook kiezen voor een heerlijk maskertje, diepgaande reiniging of verfrissende tonic. De massagetechnieken werken diep in op de gezichtsweefsels en drukpunten. Zo zorgt deze mini-massage voor een maximale ontspanning!
Nek- en schoudermassage
Stress kan zich echter ook op andere plaatsen in je lichaam vastbijten, waardoor je last krijgt van nekpijn of schouderklachten. Een heerlijke schouder- en nekmassage ontspant deze gespannen spieren zodat je lichaam en geest terug tot rust kunnen komen.
Hotstone massage
Deze eeuwenoude massage met warme, vulkanische stenen is een echte aanrader om stress te verminderen. De zalig relaxerende massage is een mix van warmte en aroma’s en vergroot zo je gevoel van welzijn. Een hotstone massage is een krachtige en diepe massage die steeds bekender en populairder wordt.
Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage brengt je volledige lichaam tot rust. Heb je nood aan een momentje voor jezelf? Of wil je bijvoorbeeld een verwenmoment voor jou en een vriendin inboeken? Dan is een ontspanningsmassage zeker iets voor jou! Klaar om heerlijk te ontspannen?
Natuurlijk zijn er nog veel andere massagevormen die heerlijk relaxerend zijn! Neem een kijkje tussen de vele verschillende massages bij jou in de buurt!
Stress verminderen
Langdurige stress kan een negatief effect op je gezondheid hebben. Je voelt je vermoeid, rusteloos, krijgt last van nekpijn of schouderklachten en een verminderde weerstand. Hoog tijd dus om je stress onder handen te laten nemen!
De warmte van de massage en de aangename etherische oliën laten je gespannen of zelfs verkrampte spieren terug ontspannen. Ook de blokkades in je lichaam worden weggemasseerd zodat je energie terug vrij kan stromen. Hiervoor worden zachte drukkende en knedende bewegingen gebruikt. Meestal krijgen je nek, schouders en rug extra aandacht omdat stress zich hier vaak in vastbijt.
Na de massage voel je je dan ook als herboren! Je hoofd is leeggemaakt, je lichaam is vrij van alle spanningen en je bent klaar om er terug tegenaan te gaan.
Vind meteen een massage om je stress te verminderen bij jou in de buurt!
Voordelen anti-stress massage
Naast het verminderen van stress, heeft een massage nog vele andere voordelen. Denk maar aan:
- Het wegwerken van blokkades in je lichaam
- Aanpakken van stressklachten zoals nekpijn, schouderpijn, enz.
- Je voelt je energieker en minder vaak moe
- Je kan je beter concentreren
- Je slaapt beter
- Je hebt minder vaak last van maag- en darmproblemen
- De doorbloeding in je lichaam wordt verbeterd zodat afvalstoffen sneller je lichaam verlaten
Door de massage maakt je lichaam bovendien gelukshormonen aan, zodat jij je letterlijk opgewekter en vrolijker gaat voelen!
Workshop anti-stress massage
Wil je zelf leren hoe je een ontspannende anti-stress massage geeft? Of wil je je als massagetherapeut verder bijscholen? Tijdens een anti-stress opleiding leer je de kneepjes van het vak. Je ontdekt de stressgevoelige plekjes en welke massagetechnieken hierbij het best worden toegepast. Neem een kijkje in ons aanbod massage cursussen en opleidingen en vind de workshop die bij jou past!
Verberg informatie over anti-stress massage - Vind een anti-stress massageAroma massage
Vind een aroma massageAyurvedische massage
Vind een ayurvedische massageB
Babymassage
Laat meer zien van babymassage - Vind een babymassageWil jij ook dat je baby zich veilig en geborgen voelt? Tijdens een zachte babymassage wordt jouw kindje heerlijk in de watten gelegd. Niet alleen worden kleine ongemakken zoals krampjes en reflux verholpen, een massage is ook ontspannend en stimulerend voor je baby.
Vind meteen een babymassage bij jou in de buurt
Of lees meer over:
Wat is een babymassage?
Shantala babymassage
Voordelen baby massage
Wanneer kan je starten met een babymassage?
Tarieven en terugbetaling
Wat is een babymassage?
Een babymassage is een heel zachte massage specifiek voor baby’s. De massagetherapeut creëert een aangename sfeer waarin je baby zich opperbest voelt. Er wordt gezorgd voor een warme temperatuur in een omgeving zonder storende prikkels zoals lawaai.
Tijdens deze massage voelt je baby zich helemaal ontspannen. De masseur of masseuse gebruikt zachte amandelolie die 100% veilig is voor je baby’s tere huidje. Natuurlijk mag je als mama of papa aanwezig blijven tijdens de massagetherapie. Als jij je ontspannen voelt, draag je dit ook over op je kindje. Bij sommige massagetherapeuten kan je ook leren hoe je achteraf zelf zo’n ontspannende massage aan je baby geeft.
De meeste aandacht gaat naar de armen, de benen, de buik en de rug van je dreumes. Deze worden in via verschillende zachte handgrepen gestreeld. Het resultaat is een vrolijke baby!
Vind meteen een babymassage bij jou in de buurt.
Shantala babymassage
Een Shantala babymassage is gebaseerd op een Shantala massage. Deze massage komt uit India en is een ontspannende lichaamsmassage voor baby’s en kleuters. Het doel van een ritmische Shantala babymassage is het gevoel van geborgenheid bij je baby versterken en tegelijkertijd de emotionele en geestelijke ontwikkeling te bevorderen.
Voordelen baby massage
Baby’s en kleuters zijn de hele dag druk in de weer met de wereld om zich heen te ontdekken. Al deze nieuwe prikkels zijn indrukwekkend en kunnen nogal vermoeiend voor je kind zijn. Een zachte massage brengt je baby terug helemaal tot rust.
Een baby massage heeft verschillende voordelen:
- Na 9 maanden in de buik te hebben doorgebracht, voelt je baby zich tijdens een massage terug helemaal veilig en geborgen
- Een babymassage werkt ontspannend
- De massage stimuleert de neurologische, motorische en emotionele ontwikkeling van je baby
- Heeft je baby last van kleine ongemakken zoals krampjes of reflux? Een massage helpt deze te verlichten
- Onderzoek toonde aan dat te vroeg geboren baby’s zich sneller ontwikkelen wanneer ze regelmatig gemasseerd worden
- Je baby zal beter doorslapen en zich makkelijker laten voeden
- Een massage stimuleert de spierontwikkeling en doorbloeding van de huid bij baby’s
- …
Wanneer kan je starten met babymassage?
Bij een baby van enkele weken oud is er nog geen sprake van een echte massage maar van knuffelen, strelen en aanraken. Pas na een zestal weken kan er gestart worden met een zachte massage waarbij de spieren en huid gemasseerd worden.
Tip: een babymassage vindt best plaats tussen twee voedingen in zodat je baby niet hongerig is of een volle maag heeft. Ook vlak na de voeding masseren, is niet ideaal.
Natuurlijk hoeft een babymassage niet te stoppen. Ook peuters, kleuters en oudere kinderen vinden zo’n ontspannende massage heel aangenaam! En mama of papa kan natuurlijk ook voor een relaxatiemassage kiezen om even een welverdiend momentje voor zichzelf te nemen.
Tarieven en terugbetaling
Hoeveel een babymassage kost, hangt onder andere af van de duur van een massage. Gemiddeld betaal je voor een babymassage €40. Neem voor het exacte tarief een kijkje op het persoonlijke profiel van je massagetherapeut.
Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling van een sessie babymassage. Neem voor meer informatie contact op met je ziekenfonds.
Verberg informatie over babymassage - Vind een babymassageBalinese massage
Vind een Balinese massageBamboe massage
Vind een bamboe massageBedrijfsmassage
Laat meer zien van bedrijfsmassage - Vind een bedrijfsmassageEen bedrijfsmassage heeft verschillende voordelen. Wil je de sfeer op de werkvloer verbeteren? De werkstress en spanningen verminderen? Je werknemers motiveren? Een bedrijfsmassage investeert in de fysieke en mentale gezondheid van werknemers en is om deze reden dan ook fiscaal aftrekbaar.
Vind meteen een bedrijfsmassage
Of lees meer over:
Wat is een bedrijfsmassage?
Stoelmassage
Massage op het werk
Voordelen bedrijfsmassage
Bedrijfsmassage kosten en fiscaal aftrekbaar
Wat is een bedrijfsmassage?
Een bedrijfsmassage, of massage op het werk, heeft een positief effect op de werkdruk en stressklachten. Er kan onder andere gekozen worden voor een massage op een tafel, op een mat of in een praktische massagestoel. Zo kunnen werknemers even heerlijk ontspannen.
Ook bij fysieke klachten kan een bedrijfsmassage deugd doen. Denk maar aan de typische kwaaltjes bij bureauwerk, zoals spierpijn in de rug, nek of schouders. Een massage stimuleert de bloedcirculatie en pakt zo stramme en pijnlijke spieren aan.
Na een bedrijfsmassage wordt bovendien een hogere productiviteit bij werknemers vastgesteld. Het algemeen gevoel van welbevinden verbetert en de motivatie stijgt. Omdat een bedrijfsmassage investeert in de gezondheid van werknemers, wordt dit door de overheid gestimuleerd en is deze massage voor bedrijven dan ook fiscaal aftrekbaar.
Vind meteen een bedrijfsmassage in jouw buurt.
Stoelmassage
Een bedrijfsmassage gebeurt vaak in een ergonomische stoel. Hierbij kunnen werknemers genieten van een korte, ontspannende massage zonder dat ze uit de kleren moeten. Meestal is een stoelmassage een activerende drukpuntmassage die zowel in een openbare als aparte ruimte kan gegeven worden.
Na een stoelmassage voelen werknemers zich terug ontspannen en uitgerust en kunnen ze terug met meer energie aan de slag gaan. Ook pijnklachten die het gevolg zijn van langdurig in dezelfde houding te werken, worden met een ontspannende stoelmassage weggewerkt.
Een stoelmassage kan voor verschillende tijdsduren geboekt worden, zoals voor 15, 20 of 30 minuten per werknemer.
Vind meteen een massagetherapeut voor stoelmassage.
Massage op het werk
Het is zeker ook mogelijk om voor een bedrijfsmassage op een massagetafel te kiezen. De massagetherapeut neemt alle benodigdheden zelf mee. Het enige dat je als bedrijf moet voorzien is een aangename, warme en afgesloten ruimte waar de massages in alle privacy kunnen doorgaan.
Gemiddeld duurt de massage op tafel een half uur. Het gemasseerde gebied wordt ontbloot en met olie verzorgd. Hierdoor kunnen werknemers zich extra diep ontspannen, krijgen ze meer energie en worden eventuele fysieke klachten aangepakt.
Ook een Shiatsu massage is mogelijk. De massage vindt in dit geval meestal plaats op een mat of Japanse matras. Bij een Shiatsu massage wordt de kleding gewoon aangehouden. Wel is het aangeraden om losse of comfortabele kleren te dragen op de dag dat de bedrijfsmassage door zal gaan.
Voordelen bedrijfsmassage
Een massage op het werk heeft veel voordelen. Medewerkers die goed in hun vel zitten, presteren beter en het ziekteverzuim in je bedrijf is laag. Een bedrijfsmassage kan zeker ook preventief worden ingezet tegen klachten zoals stress en spierpijn.
Ook na een drukke periode of na het behalen van een bepaald doel kan het fijn zijn om je medewerkers te trakteren op een heerlijke bedrijfsmassage.
Enkele voordelen van bedrijfsmassage op een rijtje:
- Er is minder ziekteverzuim
- Het vermindert stress en spanningen
- Het verbetert de productiviteit
- De kans op burn-out verkleint
- Het pakt spierpijn als gevolg van de werkhouding aan
- …
Hoe klein de investering van een bedrijfsmassage ook lijkt, de impact op het geluk van je werknemers en de sfeer in je bedrijf is groot.
Bedrijfsmassage kosten en fiscaal aftrekbaar
Hoeveel een bedrijfsmassage kost hangt onder andere af van het type massage, de duur van de massage en het aantal werknemers in jouw bedrijf. Soms kan er bijvoorbeeld ook een reisvergoeding of parkeerkost worden aangerekend. Neem voor het exacte tarief contact op met je massagetherapeut.
Omdat een bedrijfsmassage investeert in de gezondheid van werknemers is deze ook fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat je de factuur in je boekhouding kan inbrengen als onkosten.
Verberg informatie over bedrijfsmassage - Vind een bedrijfsmassageBindweefselmassage
Vind een bindweefselmassageBody adjustment
Vind een massage voor 'Body adjustment'Borstweefselmassage
Vind een borstweefselmassageBracci massage
Vind een bracci massageBuikmassage
Laat meer zien van buikmassage - Vind een buikmassageHeb je last van buikklachten? Opgehoopte spanningen? Of wil je graag eens heerlijk ontspannen? Een zachte buikmassage stimuleert de drukpunten in je buik waardoor je spanningen loslaat, je vertering harmoniseert en je terug beter in je vel zit!
Of lees meer over:
Wat is een buikmassage?
Chi Nei Tsang
Massage bij verwerken emoties
Buikmassage en zwangerschap
Tarieven
Wat is een buikmassage?
Stress, spanningen en onverwerkte emoties vinden vaak hun weg naar je buik. Hierdoor kan je last krijgen van buikpijn, een opgeblazen gevoel, constipatie of misselijkheid. Een buikmassage pakt de drukpunten in je buik aan waardoor je je terug vlot kan ontspannen.
Een buikmassage zorgt voor het loslaten van stress, een betere werking van je darmen, een betere werking van je lymfestelsel, enz. Het is een aangename en zachte massage die je verlost van verschillende buikklachten en is dan ook ideaal voor mensen met Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) bijvoorbeeld. Na de massage voel je je terug goed in je vel!
Vind meteen een ontspannende buikmassage bij jou in de buurt.
Chi Nei Tsang
Chi Nei Tsang is een energetische orgaanmassage die zijn oorsprong vindt in het oude China. Tijdens deze massage wordt de navel gezien als een kosmische poort die jou ook na je geboorte met de kosmos verbindt. Energieën van buitenaf worden hier omgezet in levenskracht. En ook afvalstoffen kunnen via je navel makkelijker je lichaam verlaten.
Deze eenvoudige maar doeltreffende massage maakt de blokkades en spanningen in je buik terug los. Het buikgebied wordt zo beter doorbloed waardoor je spijsvertering en immuunsysteem gestimuleerd worden. Deze hebben op hun beurt een positief effect op je darmen, maag, milt, lymfestelsel en pancreas.
Dankzij de zachte massagetechnieken is Chi Nei Tsang ook heel ontspannend en verdwijnen onrust, zenuwachtigheid en andere stressklachten.
Vind meteen Chi Nei Tsang bij jou in de buurt.
Massage bij verwerken emoties
Net als in je hersenen worden er ook in je buik emoties opgeslagen. Stress, vermoeidheid, sombere gedachten… Ze kunnen een invloed uitoefenen op je buik. Volgens de oude Chinese taoïstische traditie is je buik het archief van je emoties. Denk bijvoorbeeld maar aan de uitspraak ‘het volgen van je buikgevoel’ of ‘vlinders in je buik hebben’.
Sommige emoties kunnen echter moeilijk te verteren zijn, en dan kan je met jezelf in de knoop liggen. Een buikmassage beïnvloedt je gemoedstoestand en helpt je onderbewustzijn zo met het verwerken van moeilijke emoties. Het is dan ook de ideale manier om terug met jezelf in balans te komen.
Buikmassage en zwangerschap
Volgende de Chinese geneeskunde beïnvloeden sommige drukpunten in je buik je vruchtbaarheid. Een buikmassage kan je zo helpen om sneller zwanger te worden. De kwaliteit van je eicellen verbetert, je hormonen zijn meer in balans en je cyclus wordt stabieler.
Bovendien zorgt een buikmassage ervoor dat je minder stress ervaart, eveneens een belangrijke factor in verband met vruchtbaarheid.
Tijdens de zwangerschap zelf wordt een massage tijdens de eerste 12 weken afgeraden, omdat de embryo dan nog kwetsbaar en fijngevoelig is. Na 12 weken kan een buikmassage net deugd doen en je van vervelende zwangerschapskwaaltjes verlossen. Een zwangerschapsmassage richt zich specifiek op zwangere vrouwen en is dus een echte aanrader! Voor andere massages vraag je best altijd eerst even raad aan je huisarts of gynaecoloog.
En na je bevalling? Dan kan je samen met je baby van een welverdiende massage genieten. Een babymassage moet zowel voor jou als je baby een moment van pure ontspanning zijn. Bovendien kan een massage van het buikje krampjes verminderen en de darmwerking van je baby bevorderen. Vind meteen een babymassage bij jou in de buurt.
Tarieven
Hoeveel een buikmassage kost, hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld betaal je voor een buikmassage van 30 minuten ongeveer €35. Neem voor het exacte tarief een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut.
Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor massages. Neem contact op met je ziekenfonds voor meer info over de terugbetalingsvoorwaarden voor massages.
Verberg informatie over buikmassage - Vind een buikmassageC
Californische massage
Vind een californische massageChakra massage
Laat meer zien van chakra massage - Vind een chakra massageWil je je lichaam en geest opnieuw in balans brengen? Ben je op zoek naar een energetische massage die je chakra’s kan zuiveren? Of wil je innerlijke rust? Dan is een helende chakra massage echt iets voor jou! Laat de blokkades in je energiebanen wegmasseren en voel je als herboren!
Vind meteen een chakra massage
Of lees meer over:
Wat is chakra massage?
De 7 chakra’s
Voordelen chakra massage
Chakra massage opleiding
Wat is chakra massage?
Een chakra massage is een energetische massage die een diepe innerlijke rust brengt. De 7 chakra’s in je lichaam worden in balans gebracht zodat jij je mentaal en fysiek beter voelt.
De term “chakra’s” komt uit de Indiase cultuur en duidt op de energiebanen langs waar je levenskracht stroomt. Ze hebben invloed op je verschillende lichaamsfuncties zoals ademen, spreken, lopen, enz.
Soms kan het zijn dat een chakra geblokkeerd zit, wat voor bepaalde problemen kan leiden. Tijdens een chakra massage wordt je lichaam in evenwicht gebracht. Elk chakra wordt zachtjes gemasseerd via kleine, cirkelende bewegingen. Het masseren van de chakra’s gebeurt zowel aan de voorzijde als achterzijde van je lichaam. Gemiddeld neemt een helende chakra massage ongeveer 1 uur in beslag.
Klaar voor een reis doorheen je zeven chakra’s? Boek snel een chakra massage bij jou in de buurt!
De 7 chakra’s
De chakra’s in je lichaam hebben elk hun eigen plaats en vervullen elk een andere taak. Er worden 7 chakra’s onderscheiden: wortelchakra, geslachtschakra, zonnevlechtchakra, hartchakra, keelchakra, voorhoofdchakra en kruinchakra.
Deze hebben een grote invloed op je mentale en fysieke evenwicht. Zit er een bepaalde chakra geblokkeerd? Dan kan je uit balans geraken en last krijgen van fysieke of mentale klachten. Wanneer de chakra’s in evenwicht zijn, voel je je opgewekt en energierijk.
Wortelchakra of eerste chakra
De wortelchakra weerspiegelt onze wortels zodat we stevig met onze voeten op de grond blijven staan. Deze chakra is verbonden met de aarde en zorgt ervoor dat je kan gronden. Wanneer de wortelchakra in evenwicht is, voel je je zeker, veilig en geworteld in het hier en nu.
Geslachtschakra of tweede chakra
De geslachtschakra draait om je bloot te kunnen geven aan een ander. Door je innerlijk kwetsbaar op te kunnen stellen, groei je naar een evenwichtiger en lichter bestaan. Wanneer de geslachtschakra in evenwicht is, voel je levensvreugde en verbondenheid.
Zonnevlechtchakra of derde chakra
De zonnevlechtchakra is de energiecentrale die vorm geeft aan onze ideeën. Het is de chakra die je ego ondersteunt en zorgt voor kracht en zelfvertrouwen.
Hartchakra of vierde chakra
De hartchakra is de spiegel van je ziel. Kwaadheid, angst en agressie kunnen tekenen zijn dat je nog een heel stuk af te leggen hebben. Volg het pad van de liefde dat zorgt voor empathie, onvoorwaardelijk liefhebben en afstemming.
Keelchakra of vijfde chakra
De keelchakra draait rond communiceren en je gevoelens uiten. Dit is de chakra van de creativiteit en kunstzinnigheid. Bij een goede werking voel je een vlotte samenwerking tussen wat je denkt en voelt.
Voorhoofdchakra of zesde chakra
De voorhoofdchakra wordt ook wel het innerlijke oog genoemd. Dit is de chakra van het inzicht. Bij een goede werking zorgt deze chakra voor wijsheid en logisch redeneren. Je zal de ware aard van dingen kunnen waarnemen.
Kruinchakra of zevende chakra
De kruinchakra weerspiegelt de wereld van tijd en ruimte. Dankzij verlichting verhef je je boven de verschillen. Gelijkmoedigheid is hierbij het kernwoord. Je voelt je verbonden met je hogere zelf.
Leer meer over je 7 chakra’s tijdens een helende chakra massage!
Voordelen chakra massage
Tijdens een chakra massage worden je chakra’s opnieuw met elkaar in balans gebracht. Zo bereik je een zo groot mogelijk gevoel van welzijn op zowel lichamelijk, mentaal als spiritueel vlak.
Verder zorgt de massage voor een diepe ontspanning en innerlijke rust. De blokkades in je lichaam worden via zachte cirkelvormige bewegingen losgemaakt, zodat jij je opnieuw kan herbronnen en je energie herladen.
Tijdens de massage wordt er gebruikgemaakt van heerlijke etherische oliën die je chakra’s verder stimuleren en ontwikkelen. Het resultaat is rust in je lichaam en hoofd, wat zorgt voor extra veel energie en levenslust!
Chakra massage opleiding
Wil je meer leren over chakra’s? Wil je je als massagetherapeut verdiepen in het geven van een chakra massage? Of wil je leren werken met energie? Dan is een chakra massage opleiding zeker iets voor jou. Neem een kijkje in ons aanbod massage opleidingen en workshops.
Verberg informatie over chakra massage - Vind een chakra massageChi Nei Tsang
Vind een chi nei tsangChinese massage
Vind een chinese massageChocolade massage
Vind een chocolade massageCosmetische massage
Vind een cosmetische massageCranio sacraal massage
Vind een cranio sacraal massageCupping massage
Laat meer zien van cupping massage - Vind een cupping massageWil je een massage die diep op je bindweefsel inwerkt? Geraak je moeilijk van die pijnpunten af? Dan is een deugddoende cupping massage echt iets voor jou!
Vind meteen een cupping massage
Of lees meer over:
Wat is een cupping massage?
Hoe werkt cupping?
Cupping massage voordelen
Verzorging na cupping massage
Cupping massage opleiding
Wat is een cupping massage?
Cupping werd eeuwen geleden al gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Kopjes van glas of bamboe worden tijdens deze massagevorm op je huid geplaatst en zuigen zich daar vast door warmte. Zo wordt je huid vacuüm gezogen en kunnen afvalstoffen makkelijker je lichaam verlaten.
Een cupping massage heeft veel voordelen. Je spieren worden sterker en spanningen verlaten opnieuw je lichaam. Na de massage kunnen de kopjes even hun sporen op je lichaam nalaten in de vorm van rode of blauwe vlekken. Maar geen paniek, dat is normaal en deze trekken na enkele dagen vanzelf weer weg!
Vind meteen een cupping massage bij jou in de buurt.
Hoe werkt cupping?
Er zijn twee soorten cupping.
Dry cupping
Enerzijds kan je kiezen voor dry cupping. Hierbij verwarmt de massagetherapeut de kopjes en plaatst ze daarna op je lichaam. Door de onderdruk die ontstaat, blijven de kopjes aan je huid plakken. De kopjes zijn meestal gemaakt van glas, aardewerk, plastic of bamboe en kunnen ook vacuüm gezogen worden met behulp van een pompje.
Vuur cupping
Anderzijds is er vuur cupping. Bij deze massagevorm wordt een katoenen balletje aangestoken in de cup. De vlam neemt de zuurstof in de cup weg en zo ontstaat er een vacuüm waardoor de cups zich aan je huid gaan vastzuigen.
Bij beide technieken zal de zuigkracht van het vacuüm zijn werk doen. Je massagetherapeut zal de cups waar nodig laten staan of over je lichaam bewegen op plaatsen die extra aandacht nodig hebben.
Soms zal één sessie voldoende zijn om je klachten te verhelpen, soms zijn meerdere sessies nodig. Tip: Wacht altijd even tot de rode vlekken van je vorige sessie helemaal verdwenen zijn alvorens een volgende sessie te boeken.
Cupping massage voordelen
Cupping bestaat al eeuwenlang en was al populair bij de Egyptenaren, de Grieken en in het oude China. De techniek werd toen vooral gebruikt om koorts te weren en verschillende pijnklachten en slangenbeten te behandelen. Meestal gebruikte men in die tijd de hoorns van dieren als cup.
Tegenwoordig wordt cupping gebruikt om verschillende klachten aan te pakken. Denk maar aan:
- Pijnlijke spieren
- Fibromyalgie
- Stress en spanningen
- Schouderpijn
- Nekklachten
- Rugpijn
- Overbelasting
- Reuma
- Astma
- Migraine
- Cellulitis
- Vochtophopingen
- …
Daarnaast is het een heerlijk ontspannende behandeling die zorgt voor een betere doorbloeding in je lichaam. Zo voel jij je na de cupping massage lekker in je vel!
Verzorging na cupping massage
Schrik niet wanneer je na je cupping massage in de spiegel kijkt. Doordat de kopjes zich aan je huid zuigen, laten ze rode of blauwe plekken achter. Het is normaal dat deze enkele dagen zichtbaar blijven. Hou je huid na de massage goed warm en drink veel water om de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam extra te bevorderen.
Hoewel de plekken er op foto wat pijnlijk uitzien, is een cupping massage net heel aangenaam. De zuigkracht van de kopjes geeft je bloedcirculatie een boost en reikt tot in je dieper gelegen weefsel om daar spierknopen en spanningen te verminderen.
Perfect om te ontspannen dus!
Cupping massage opleiding
Tijdens een cursus of opleiding cupping massage leer je meer over de geschiedenis van cupping, de verschillende technieken die gebruikt kunnen worden en de verschillende soorten cups. Het grootste deel van een opleiding cupping massage is praktijktraining. Je leert om cupping per lichaamsdeel te geven en kan nadien zelfstandig een volledige lichaamsbehandeling geven met behulp van de cups. Neem een kijkje in het overzicht opleidingen en cursussen voor massagetherapeuten.
Verberg informatie over cupping massage - Vind een cupping massageD
Deep tissue massage
Laat meer zien van deep tissue massage - Vind een deep tissue massageHeb je last van gespannen spieren? Ervaar je veel stress? Of wil je huidveroudering tegen gaan? Dan is een stevige deep tissue massage helemaal iets voor jou! Door het bindweefsel in je lichaam aan te pakken, breng je je lichaam terug helemaal in balans. Het resultaat? Een gezonde geest in een gezond lichaam!
Vind meteen een deep tissue massage
Of lees meer over:
Wat is een deep tissue massage?
Deep tissue gezichtsmassage
Is een deep tissue massage pijnlijk?
Is een bindweefselmassage iets voor mij?
Voordelen deep tissue massage
Deep tissue massage opleiding
Wat is een deep tissue massage?
Een deep tissue massage is een diepgaande massage die zich richt op het bindweefsel rondom je spieren. Het bindweefsel in je lichaam is altijd in verandering. Door bijvoorbeeld een lange tijd in een verkeerde houding te zitten, kan je bindweefsel zich daarnaar vormen en kunnen je spieren vast komen te zitten.
Via verschillende technieken zoals stretchen, een triggerpoint massage en diepe massage met de elleboog of handen wordt je bindweefsel terug losser gemaakt en krijgen je spieren terug meer ruimte. Tijdens de massage wordt er druk uitgeoefend op de pijnlijke plekken in je lichaam waardoor spierknopen en blokkades aangepakt worden.
Een deep tissue massage is daarom niet meteen de meest zachte massage maar zorgt op lange termijn wel voor het gewenste resultaat. Zit je bijvoorbeeld de hele dag achter een computer? Dan kan een stevige deep tissue massage zeker deugd doen!
Vind meteen een deep tissue massage bij jou in de buurt.
Deep tissue gezichtsmassage
Een deep tissue gezichtsmassage is de ideale manier om de conditie van je huid te verbeteren. Je bindweefsel beïnvloedt de transportatie van voedingsstoffen en afvalstoffen doorheen je lichaam. Dankzij een deep tissue gezichtsmassage wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en krijg je een betere doorbloeding in je gezicht. Je huid gaat helemaal stralen en maakt nieuwe cellen aan.
Door ook extra collageen en elastinevezels aan te maken, kunnen rimpelvorming en huidverslapping voor een stukje voorkomen worden. Een deep tissue gezichtsmassage is dan ook ontzettend populair bij wie huidveroudering tegen wil gaan!
Is een deep tissue massage pijnlijk?
Veel mensen denken bij een deep tissue massage aan pijn, toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Ervaar je toch pijn tijdens het masseren? Dan is deze pijn meestal afkomstig van de pijnlijke plekken in je lichaam, zoals spierknopen of blokkades, en niet van de massage zelf.
Sommige zachtere massages werken niet diep genoeg in om knopen en verklevingen los te maken. Dan is een diepe druk nodig om je spieren terug los te maken en je weefsel terug op zijn plek te krijgen. Uiteraard houdt je massagetherapeut rekening met jouw pijngrens en je mag tijdens de massage zeker aangeven wat voor jou al dan niet prettig aanvoelt.
Extra tip: voel je je na de deep tissue massage wat stijf of voelt je lichaam pijnlijk aan? Doe dan even wat rustiger aan en vermijd zware inspanningen. Geef je lichaam even de tijd om zich te herstellen. En ook voldoende water drinken helpt om je spieren te hydrateren en je lichaam van de vrijgekomen afvalstoffen te ontdoen.
Is een bindweefselmassage iets voor mij?
Een stevige deep tissue massage heeft veel voordelen en is de perfecte massage om je van je pijnklachten te verlossen. Heb je bijvoorbeeld last van één van onderstaande klachten? Dan kan een deep tissue massage verlichting bieden!
- Spierpijn
- Zenuwpijn
- Een whiplash
- Stress en spanning
- Een slechte houding
- Ischias
- Sportblessures
- Spierspasmen
- Pijn door artrose
- Pijn door reuma
- Fibromyalgie
- …
Opgelet: in sommige gevallen is het afgeraden om voor een deep tissue massage te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan ontstekingen, blauwe plekken, zwakke botten of botbreuken, tumoren, herstel na een operatie of tijdens een zwangerschap.
Twijfel je of een deep tissue massage iets voor jou is? Vraag het zeker even na bij je massagetherapeut.
Wil je toch een zachtere behandeling? Misschien is fasciatherapie dan iets voor jou?
Voordelen deep tissue massage
Een deep tissue massage richt zich op het stimuleren van de doorbloeding in je spieren. Hierdoor worden de afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd en bevorder je het herstel van je spieren en je hele lichaam.
Een deep tissue massage heeft een krachtig effect op je lichaam. Het bindweefsel rond je spieren wordt losgemaakt en je spieren kunnen zich eindelijk terug helemaal ontspannen. Het resultaat is een betere energiestroom door je lichaam.
Regelmatig een deep tissue massage ondergaan, vermindert chronische pijn en stress. En bevordert het herstel van je spieren na bijvoorbeeld een zware inspanning of een sportblessure. Je lichaam wordt terug in balans gebracht. En, je zal merken dat dit een positief effect heeft op je lichaam én je geest!
Deep tissue massage opleiding
Wil je leren hoe je een deep tissue massage geeft? Of wil je je als massagetherapeut bijscholen in een deep tissue gezichtsmassage? Dan is een opleiding deep tissue massage zeker iets voor jou! Neem een kijkje in ons huidige aanbod massage opleidingen en cursussen.
Verberg informatie over deep tissue massage - Vind een deep tissue massageDetox massage
Vind een detox massageDieptemassage
Laat meer zien van dieptemassage - Vind een dieptemassageZoek je een stevige massage die je van jouw pijn of spanning verlost? Dan is een dieptemassage vast iets voor jou! Deze krachtige massage dringt diep in je weefsels door en verlicht zo je pijn. Klaar om je even stevig onder handen te laten nemen?
Of lees meer over:
Wat is een dieptemassage?
Laat je klachten wegmasseren
Pijn na dieptemassage?
Dieptemassage prijs
Dieptemassage opleiding
Wat is een dieptemassage?
Een dieptemassage is een krachtige massage die doordringt in de diepste lagen van je spieren, botten en bindweefsel. Deze massage verhelpt zo niet alleen je huidige pijnklachten maar werkt ook preventief zodat pijn in de toekomst kan vermeden worden.
Verschillende factoren, zoals langdurige stress, kunnen namelijk zorgen voor spierknopen of spanningen in je lichaam. Door gebruik te maken van knedingen, huidrollen, huidrekkingen en fricties brengt een massagetherapeut jouw lichaam terug helemaal in balans. De blokkades in je lichaam worden aangepakt zodat je gewrichten opnieuw beweeglijker worden, je weefsel versoepelt en de pijnlijke spierknopen worden weggewerkt.
Ben je op zoek naar een diepe massage van je nek, rug, schouders, armen en benen? Dan is dit de perfecte massage voor jou!
Laat je klachten wegmasseren
Pijnlijke schouders, rugpijn, een stijve nek,… Door langdurige stress, een verkeerde werkhouding, overbelasting van je spieren, enz. kan je te kampen krijgen met allerlei ongemakken. Een professionele massagetherapeut weet echter perfect hoe hij of zij deze moet aanpakken!
Met aandacht voor de spierknopen of blokkades in je lichaam en de juiste techniek worden je pijnklachten vlot weggemasseerd. Tijdens de dieptemassage worden je getroffen spierlagen en beschadigde weefsels letterlijk stevig onder handen genomen. Het resultaat? Een betere doorbloeding en snellere afvoer van afvalstoffen uit je lichaam.
Een diepte massage is dan onder andere ook heel populair bij sportblessures. Dankzij de krachtige uitwerking van de massage wordt de aanvoer van bouwstoffen in je lichaam gestimuleerd.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat een dieptemassage verlichting biedt bij acute en chronische bewegingsklachten en bewegingspijn. Denk maar aan pijnlijke spieren, rugpijn, nekpijn, schouderproblemen, een tenniselleboog, kniepijn, hoofdpijn, enz.
Vind meteen een dieptemassage bij jou in de buurt.
Pijn na dieptemassage?
Omdat een dieptemassage een stevige massagevorm is, kan het zijn dat je soms wat last ervaart. Toch mag deze nooit onaangenaam worden. Heb je toch wat pijn? Laat je massagetherapeut dit gerust weten zodat hij of zij de massage kan aanpassen.
Veel water drinken na de massage kan stijfheid de volgende dag voorkomen. Dit komt omdat water helpt om afvalstoffen sneller je lichaam te laten verwijderen. Heb je de volgende dag toch wat last van stijve spieren? Dan betekent dit dat je lichaam heel veel afvalstoffen heeft verwijderd. En dat is positief, toch? De pijn zal normaal na een dagje langzaam wegtrekken.
Dieptemassage prijs
Hoeveel een dieptemassage kost, hangt onder andere af van de duur van de massage. Gemiddeld betaal je voor een diepte massage van 1 uur ongeveer €70.
De prijzen van dieptemassages kunnen variëren naargelang de ervaring van de massagetherapeut, de grootte van de massagepraktijk, de regio, enz. Neem voor de exacte tarieven een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut.
Dieptemassage opleiding
Wil je leren hoe je een dieptemassage geeft? Je bijscholen tot massagetherapeut? Of je verdiepen in het verlichten van klachten zoals nekpijn of rugpijn? Tijdens een opleiding dieptemassage leer je de kneepjes van het vak. Je ontdekt hoe je voor een betere doorbloeding in het lichaam zorgt, hoe je de spieren versoepelt en de bloedvaten beïnvloedt. Neem een kijkje in ons aanbod massage cursussen en workshops.
Verberg informatie over dieptemassage - Vind een dieptemassageDuo massage
Vind een duo massageE
Energetische massage
Laat meer zien van energetische massage - Vind een energetische massageBen je op zoek naar een heerlijk ontspannende massage die ook een laagje dieper gaat? Dan is een energetische massage zeker en vast iets voor jou! Negatieve energieën worden afgevoerd, spanningen in je spieren verdwijnen en je komt terug in balans. Na een energetische massage voel je je dagenlang diep ontspannen!
Vind meteen een energetische massage
Of lees meer over:
Wat is een energetische massage?
Wat kan je verwachten?
Voordelen energetische massage
Bevorder je innerlijke kracht
Cursus energetische massage
Wat is een energetische massage?
Een energetische massage is een heerlijk ontspannende lichaamsmassage die je emotioneel en fysiek terug in balans brengt.
Er wordt intuïtief gemasseerd en gewerkt rond de energiebanen in je lichaam. Zit je ergens met een blokkade? Dan wordt deze op een zachte, aangename manier terug weggewerkt. Hierdoor ontstaat een diep ontspannen gevoel dat nog dagenlang blijft nazinderen.
Omdat een energetische massage zo diep doordringt, komt ze in contact met je onderbewustzijn. Zo kunnen oude, vastgeroeste patronen en blokkades plaatsmaken voor vernieuwing en beweging. Het resultaat? Je trekt frisse en creatieve levensenergie aan en je lichaam voelt zich terug helemaal in balans!
Na de massage kan je soms nog even nagenieten tijdens een rustmoment waarbij de massagetherapeut je meestal een glaasje water zal aanbieden. Dankzij het water worden afvalstoffen nog sneller uit je lichaam afgevoerd.
Wat kan je verwachten?
Een intuïtief-energetische massage is een volledige lichaamsmassage. Je ligt op een comfortabele massagetafel en via massagetechnieken met heerlijk warme oliën worden je spieren aangezet om spanningen in je lichaam los te laten. Sommige energetische massages worden ook gegeven met kleren aan en wordt er gewerkt met handoplegging en intentie en lijken dus meer op een healing. Bevraag dus even aan je massagetherapeut hoe de massage zal verlopen.
Een energetische massage zorgt dat de energie in je lichaam terug vrij kan stromen. De energiepunten in je lichaam worden via lange, strijkende bewegingen gemasseerd zodat blokkades terug worden losgemaakt.
Het resultaat? Een aangename, ontspannende massage waardoor jij je beter in je vel voelt!
Voordelen energetische massage
Omdat een energetische massage focust op het lichamelijke en emotionele, komt deze ontspannende massage met veel voordelen zoals:
- Het verminderen van stress en spanningen
- Blokkades in je lichaam worden weggewerkt
- De energie in je lichaam gaat terug vlotter stromen
- Een rustgevend en ontspannen gevoel
- Het verminderen van neerslachtige gevoelens
- Een energieker gevoel
- …
Een energetische massage is voedend en goed voor iedereen omdat de massage steeds op jou persoonlijk wordt afgestemd.
Vind meteen een energetische massage bij jou in de buurt.
Bevorder je innerlijke kracht
Een energetische massage is een laagdrempelige ontspanningsmassage voor iedereen. Je natuurlijk afweersysteem krijgt een boost en klachten zoals onrust en stress nemen langzaam maar zeker af.
Door je tijdens de massage in het hier en nu te brengen, laat je je verleden of zorgen over de toekomst achter je. Je leert je bewust worden van het moment. Hierdoor krijgt je onderbewustzijn meer ademruimte en kan je negatieve gedachten leren loslaten.
Tijdens een energetische massage wordt ook je innerlijke kracht bevorderd. Je kan beter voor jezelf en anderen zorgen en bent in staat om in jezelf rust te vinden. Zo sta je meer ontspannen en gebalanceerd in het leven!
Cursus energetische massage
Wil je zelf leren hoe je een energetische massage geeft? Of je bijscholen in intuïtief masseren? Tijdens een energetische massage opleiding wordt dieper ingegaan op het ontspannen van de spieren en het afvoeren van negatieve energieën. Neem een kijkje in ons overzicht massage opleidingen en cursussen.
Verberg informatie over energetische massage - Vind een energetische massageF
Fertiliteitsmassage
Vind een fertiliteitsmassageFull body massage
Laat meer zien van full body massage - Vind een full body massageHeb je last van stress? Gespannen spieren? Of wil je je gewoon even helemaal laten verwennen met een heerlijk ontspannende massage? Dan is een full body massage zeker iets voor jou. Plan nu een deugddoend momentje voor jezelf in!
Vind meteen een full body massage
Of lees meer over:
Wat is een full body massage?
Wat kan je verwachten bij een full body massage?
Heerlijke massage
Het perfecte cadeau
Full body massage prijs
Wat is een full body massage?
Een full body massage is een heerlijk relaxerende lichaamsmassage. Heb je last van rugpijn? Nekpijn? Of ervaar je vaak stress en spanningen? Dan is deze massage de ideale manier om even helemaal te ontspannen! Bij een full body massage word je letterlijk van kop tot teen in de watten gelegd.
Een massagetherapeut neemt je hele lichaam met warme oliën onder handen om zeker te zijn dat alle spanningen wegvloeien. Zo blijf jij achter met een heerlijk ontspannen gevoel.
Goed om te weten: op Vind-een-Massage.be worden geen erotische massages aangeboden. Alle massages worden op een professionele manier gegeven, steeds met veel gevoel en respect. Vind direct een professionele massagetherapeut voor een full body massage bij jou in de buurt.
Wat kan je verwachten bij een full body massage?
Een full body massage start meestal met een kort intakegesprek. Hier kan je samen met je masseur of masseuse bespreken hoe de massage precies zal verlopen.
Daarna krijg je de privacy om je uit te kleden in een aparte of afgeschermde ruimte. Omdat kleding of ondergoed de lichaamsmassage kan hinderen, ben je bij een full body massage meestal volledig naakt. De lichaamsdelen die niet behandeld worden kunnen worden afgedekt met een zachte handdoek.
In een massageruimte is het ook altijd heel aangenaam qua temperatuur. Zo lig jij de hele massage lang comfortabel en ontspannen op de massagetafel.
Bij een full body massage worden meestal etherische oliën gebruikt die naast heerlijk aanvoelen ook je huid voeden.
Een full body massage duurt gemiddeld 80 minuten maar ook een massage van 30, 60 of 90 minuten behoort tot de mogelijkheden. Geniet van de ontspannende massagetechnieken en de kalmerende achtergrondmuziek die je helemaal tot rust brengt.
Heerlijke massage
Stress op het werk, problemen met het openbaar vervoer, het huishouden, je gezin… Soms lopen we onszelf voorbij. Je voelt je gespannen en dat zorgt onbewust voor een verkrampte houding van je lichaam. Tijdens een full body massage worden je gespannen spieren terug losgemaakt zodat jij terug helemaal kan ontspannen.
De stress ebt langzaam weg uit je lichaam en maakt plaats voor nieuwe, positieve energie! Alle problemen lijken plots een stuk eenvoudiger te worden en je hebt zin om er terug tegenaan te gaan. Ook je weerstand en immuunsysteem krijgen een stevige boost.
Een full body massage is de sleutel tot een gezonde geest in een gezond lichaam. Zin in een heerlijke full body massage om je batterijen terug op te laden? Boek dan snel je verwenmomentje!
Het perfecte cadeau
Een full body massage is het perfecte cadeautje voor jezelf. Om jezelf te belonen na een zware werkdag bijvoorbeeld. Of om je weekend in een zee van rust te beginnen.
Maar ook voor anderen is een full body massage een tof en origineel geschenkidee. Veel massagetherapeuten bieden een cadeaubon aan voor een heerlijke full body massage in een gezellig kader. Weet je dus niet wat te kopen voor je moeder, vriendin, partner, enz.? Dan is een massage altijd een tof idee!
Een moment om even te relaxen en alle drukte vergeten weet iedereen wel te waarderen. Of waarom niet meteen een duomassage inplannen? Zo kunnen jullie samen genieten van wat quality time!
Full body massage prijs
Hoeveel een full body massage kost, hangt af van de duur van de massage, het gebruik van oliën, enz. Voor een massage van 1 uur betaal je gemiddeld ongeveer €50. Neem voor de exacte tarieven een kijkje op de persoonlijke pagina van je full body massagetherapeut.
Ook een full body massage aan huis behoort zeker tot de mogelijkheden.
Verberg informatie over full body massage - Vind een full body massageG
Gezichtsmassage
Vind een gezichtsmassageGua sha massage
Vind een gua sha massageH
Hammam massage
Vind een hammam massageHaptonomie
Vind een haptonoomHealing massage
Laat meer zien van healing massage - Vind een healing massageWil je lichamelijk en geestelijk in balans komen? Ben je op zoek naar een zachte maar helende massage? Wil je je lichaam reinigen van afvalstoffen en oude indrukken? Dan is een healing massage helemaal iets voor jou!
Vind meteen een healing massage
Of lees meer over:
Wat is een healing massage?
Hoe verloopt een healing massage?
Het reinigen van je chakra’s
Tarieven en terugbetaling
Wat is een healing massage?
Een healing massage is een lichaamsmassage die focust op je lichaam én geest. Hierdoor werkt een healing massage diep reinigend, helend en ontspannend. Naast afvalstoffen verlaten ook oude indrukken en blokkades je lichaam.
Een healing massage heeft daardoor een positief effect heeft op je hele welzijn. Naast het opheffen van blokkages, zorgt een healing massage ook voor een ultiem gevoel van rust en kalmte. Hieruit kunnen later nieuwe inzichten en inspiratie ontstaan.
Vind meteen een healing massage bij jou in de buurt.
Hoe verloopt een healing massage?
Jouw lichaam bestaat uit energie. Soms kan je energiestroom geblokkeerd geraken, bijvoorbeeld door gevoelens van verdriet, boosheid, teleurstelling, ideeën over jezelf… Een healing massage kan je energiestroom opnieuw stimuleren en het zelfhelend vermogen van je eigen lichaam aanwakkeren.
Tijdens de massage zal je healing massagetherapeut je ook via gesprek begeleiden. Je leert jezelf beter kennen en komt tot nieuwe inzichten.
Bij de start zal je massagetherapeut je eerst uitgebreid informeren over hoe de healing massage precies zal verlopen. Er kunnen verschillende massagetechnieken aan bod komen zoals shiatsu of een drukpuntmassage, een ayurvedische massage, voetreflexologie, reiki, enz.
Het reinigen van je chakra’s
Chakra’s zijn plaatsen in je energielichaam. De 7 hoofdchakra’s lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin. Het zijn een soort energiebronnen die verantwoordelijk zijn voor verschillende lichaamsfuncties. Soms kunnen chakra’s echter dichtzitten waardoor blokkades in je energiestroom ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra’s op hun beurt soms overactief, wat dan weer tot andere klachten leidt.
Een healing massage is een zachte maar diep reinigende massage die je helpt om opnieuw te aarden. Je chakrapunten worden onder handen genomen en na het reinigen van je chakra’s worden deze opnieuw met elkaar in evenwicht gebracht.
Na de massage voel je je heerlijk ontspannen en lichter. Het kan zijn dat je verschillende massagesessies nodig hebt om tot een optimaal effect te komen, maar het kan ook zijn dat één massage al voldoende is.
Tarieven en terugbetaling
Hoeveel een healing massage kost, hangt onder andere af van de duur van de massage en de gebruikte massagetechnieken. Gemiddeld duurt een healing massage ongeveer 1 uur en kost €55. Neem een kijkje op het persoonlijk profiel van je massagetherapeut voor het exacte tarief.
Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling van massage. Contacteer je ziekenfonds voor meer info over de terugbetalingsvoorwaarden van massagetherapie.
Verberg informatie over healing massage - Vind een healing massageHimalaya massage
Vind een Himalaya massageHolistic pulsing
Vind een holistic pulsingHolistische massage
Laat meer zien van holistische massage - Vind een holistische massageBen je op zoek naar een ontspannende massage? Wil je je stress en spanningen loslaten? En je terug energieker en fitter voelen? Neem even een momentje voor jezelf en kom helemaal tot rust tijdens een deugddoende holistische massage.
Vind meteen een holistische massage
Of lees meer over:
Wat is holistische massage?
Voordelen holistische massage
Holistische kindermassage
Opleiding holistische massage
Prijzen holistische massage
Wat is holistische massage?
Een holistische massage is een volledige lichaamsmassage die je helpt om helemaal te ontspannen. De term holistisch staat voor de benadering van de mens in zijn geheel. Door je lichaam te masseren, krijgt ook je geest de nodige zorg en aandacht. Je lichaam en geest worden met elkaar in balans gebracht en je wordt je opnieuw meer bewust van jezelf.
De massage helpt afvalstoffen verwijderen, stimuleert je bloedsomloop en verlost je van de spanningen in je lichaam. Zo barst je na de holistische massage opnieuw van de energie!
Als eerste worden je rug en benen gemasseerd, en vervolgens je voeten. Daarna draai je je om en wordt de voorzijde van je lichaam onder handen genomen met je buik, romp en armen. Op het einde van de sessie worden ook je hoofd en nek gemasseerd. In totaal duurt een holistische massage ongeveer 1 uur.
Een holistische massage is niet seksueel van aard.
Voordelen holistische massage
Een holistische massage is de perfecte massage voor wie eens diep willen ontspannen. Door het stretchen van je spieren en gewrichten en ritmisch trekkende, drukkende of duwende manipulaties worden de vloeistoffen in je lichaam terug in beweging gebracht. Al je spieren worden losgemaakt en mogelijke blokkades of vastgeroeste structuren in je lichaam worden weggewerkt. Hierdoor kan de energie terug volop door je lichaam stromen en krijgt je afweersysteem een stevige boost. Door de massage ga je bovendien endorfine aanmaken waardoor je je gelukkiger gaat voelen.
De massage heeft bovendien ook een revitaliserende werking. Voor of na een inspanning of sportprestatie verlicht de massage pijn en spanningen. Ook wanneer je veel te maken krijgt met stress op het werk of in je persoonlijke levenssfeer is een holistische energetische massage de perfecte massage voor jou.
Omdat holistische massages heel rustig, zorgzaam en met aandacht verlopen, ontstaat er ruimte om je bewust te worden van wat je daadwerkelijk voelt. Je lichaam en geest worden terug met elkaar in balans gebracht.
Holistische kindermassage
Ook voor kinderen is een holistische massage een echte aanrader. Elke dag krijgt je zoon of dochter ontzettend veel indrukken binnen. Deze allemaal een plaats geven kan best lastig zijn. Tijdens een holistische massage kan je kind de indrukken van die dag loslaten. Het resultaat? Een diepe nachtrust en een frisse start in de ochtend!
Bovendien zorgt een holistische massage bij kinderen voor een veilig en ontspannen gevoel. De hoeveelheid adrenaline neemt af en alle overtollige energie wordt afgevoerd. Hierdoor zal je kind zich meer in evenwicht voelen.
Een holistische massage helpt gevoelige kinderen door eventuele overprikkeling tegen te gaan. De massage bij kinderen duurt ongeveer 40 minuten en behandelt voornamelijk:
- Het hoofd
- De armen en handen
- De rug
- De buik
- De voeten
Tijdens de massage komt je kind helemaal tot rust. Deze massage is dan ook een aanrader voor kinderen die zich veel zorgen maken, vaak piekeren of last hebben van stress op school.
Vind meteen een holistische massage voor kinderen bij jou in de buurt.
Opleiding holistische massage
Wil je zelf aan de slag als holistisch massagetherapeut? Of je verdiepen in de holistische massagetechnieken? Dan is een holistische massage opleiding echt iets voor jou! Leer meer over huidknedingen, massage van spieren, massage van het middenrif, acupressuurpunten, rekkingen van de ledematen, enz. Neem een kijkje in ons aanbod massage opleidingen en cursussen.
Prijzen holistische massage
Hoeveel een holistische massage kost, hangt onder andere af van de duur van de sessie. Gemiddeld betaal je voor een massage van 1 uur ongeveer €60. Neem voor het exacte tarief een kijkje op de persoonlijke pagina van jouw holistisch massagetherapeut.
Verberg informatie over holistische massage - Vind een holistische massageHoofdmassage
Laat meer zien van hoofdmassage - Vind een hoofdmassageBen je op zoek naar een ontspannende hoofdmassage? Heb je last van spanningshoofdpijn? Stress? Nekpijn of vastzittende schouders? Dan is een deugddoende hoofdmassage zeker iets voor jou. Boek een momentje voor jezelf en laat je even helemaal verwennen!
Of lees meer over:
Wat is een hoofdmassage?
Hoe verloopt een hoofdmassage?
Soorten hoofdmassages
Voordelen hoofdmassage
Hoofdmassage cursus
Wat is een hoofdmassage?
Een hoofdmassage is een ontspannende massage van het hoofd. Heb je last van hoofdpijn, stress en spanningen, slaapproblemen of vermoeidheid? Dan is een hoofdmassage zeker iets voor jou!
Tijdens een hoofdmassage worden massagetechnieken uit de Ayurvedische massage, Shiatsu massage en westerse massages gebruikt om je helemaal tot rust te brengen. Het masseren van het hoofd kan zowel met de vingertoppen als met de open handen.
Je stress vloeit langzaam weg en maakt plaats voor een diep ontspannen gevoel. Omdat er in je hoofd veel zenuwuiteinden zitten werkt een hoofdmassage ook nog eens verhelderend op de geest.
En, wist je al dat een hoofdmassage ook wonderen doet voor je haar? Niks dan voordelen dus! Vind direct een hoofdmassage bij jou in de buurt.
Hoe verloopt een hoofdmassage?
Er zijn verschillende soorten hoofdmassages. Kies je voor een hoofdhuidmassage, anti-migrainemassage of klassieke hoofdmassage? Dan wordt je hoofd en een deeltje van je nek of gelaat gemasseerd.
Kies je voor een hoofd-, nek- en schoudermassage? Of een Indiase hoofdmassage? Dan worden naast je hoofd ook je nek en schouders gemasseerd.
Bij sommige hoofdmassages wordt gebruikgemaakt van verzorgende massageolie. Voor welk type hoofdmassage je ook kiest, na de massage voel je je altijd heerlijk ontspannen!
Soorten hoofdmassages
Elk type hoofdmassage verschilt in massagetechniek en biedt andere voordelen. Benieuwd welke hoofdmassage nu het best bij jou past? Ontdek hieronder wat welke hoofdmassage nu net inhoudt!
Een hoofdhuidmassage
Een hoofdhuidmassage vermindert stress en spanningen. Door het natte of droge haar te masseren, wordt je haargroei gestimuleerd en wordt haaruitval of haarverlies tegengegaan. Tijdens de hoofdmassage worden de dode opperhuidcellen losgemaakt en verwijderd. Daarnaast stimuleert de massage de bloedvaten op je hoofdhuid waardoor deze meer zuurstof zullen opnemen. Elk haarzakje heeft namelijk een bepaalde hoeveelheid voedingsstoffen nodig. Een relaxerende hoofdhuidmassage zorgt zo voor een goede haargroei en een weelderige haardos.
Een Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage
Een Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage gaat de acupunctuurpunten in je hoofd, nek en schouders manueel stimuleren. Deze acupunctuurpunten situeren zich op meridianen die in verbinding staan met bepaalde organen. De massage zorgt zo voor een betere doorbloeding en een snellere afvoer van afvalstoffen. Het doel van deze massage is een energetische harmonie in je lichaam creëren. Ook bij hoofdpijn, stress en spanningen, nekpijn of schouderpijn kan een Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage deugd doen!
Een Indiase hoofdmassage of Ayurvedische hoofdmassage
Ook bij een Indiase hoofdmassage worden zowel het hoofd, de nek als de schouders gemasseerd. Stress en spanningen kunnen zich in je lichaam ophopen en zorgen voor blokkades die tijdens de massage worden losgemaakt. Door de doorbloeding te stimuleren worden de afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd. Traditioneel wordt een Indiase hoofdmassage zittend en met snelle bewegingen uitgevoerd. De stevige massagebewegingen werken diep ontspannend en kalmerend. Je nachtrust wordt bevorderd, pijn en stijfheid door spanningen verdwijnt en je stress neemt af.
Voordelen hoofdmassage
Een hoofdmassage heeft een positief effect op je mentale en lichamelijke gezondheid. Zo zorgt een hoofdmassage onder andere voor:
- Soepele gewrichten in de nek en schouders
- Een diep ontspannen gevoel
- Minder stress en spanningen
- Een beter geheugen
- Een boost voor je weerstand en je immuunsysteem
- Een goede nachtrust
- Meer creativiteit
- Een betere concentratie
- Gezonde haren
- Minder hoofdpijn en migraine
- Meer energie
- …
Hoofdmassage cursus
Wil je leren hoe je een ontspannende hoofdmassage geeft? Je als massagetherapeut bijscholen in een massage van het hoofd? Of meer weten over de positieve effecten van een hoofd-, nek- en schoudermassage? Tijdens een hoofdmassage cursus verdiep je je in de massagetechnieken die nodig zijn voor een doeltreffende hoofdmassage. Neem een kijkje in het aanbod massage cursussen, opleidingen en workshops.
Verberg informatie over hoofdmassage - Vind een hoofdmassageHotstone massage
Laat meer zien van hotstone massage - Vind een hotstone massage
Zin in een heerlijke verwarmende massage waarvan je spieren helemaal ontspannen? Dan is een hotstone massage zeker iets voor jou! Tijdens deze deugddoende massage met warme stenen kom je helemaal tot rust!
Vind meteen een hotstone massage
Of lees meer over:
Wat is hot stone massage?
Wat kan je verwachten?
Hotstone massage voordelen
Hotstone massage prijs
Hotstone massage opleiding
Wat is hot stone massage?
Een hotstone massage is eeuwenoud. Zelfs de Grieken en Romeinen gebruikten al warme stenen om te masseren in hun badhuizen. En ook de Inca’s, indianen en veel andere culturen kenden dit gebruik. Dan moet zo’n hotstone massage wel een succes zijn!
Hotstone massage is, zoals het woord al een beetje verklapt, een massage met warme stenen tot ongeveer 50°C. Hierdoor is de massage perfect om zowel je geest als lichaam even helemaal te ontspannen.
De hotstone massage start meestal met een massage met verwarmde olie waarbij vastzittende spieren worden losgemaakt. Daarna kunnen de opgewarmde stenen extra goed hun werk doen. Er worden stenen geplaatst op je benen, rug, handen, buik, enz. Zowel de voor- als achterkant van je lichaam wordt onder deskundige handen genomen. Het resultaat? Een heerlijk ontspannen gevoel dat nog een hele dag nazindert!
Wat kan je verwachten?
Een hotstone massage is een heel eenvoudige, zachte massage. De massagetherapeut zal je naar een privéruimte begeleiden waar je plaats kan nemen op een comfortabele massagetafel.
Terwijl de stenen worden opgewarmd tot een aangename temperatuur, brengt de massagetherapeut heerlijke olie op je huid aan. Daarna start de zachte massage met de verwarmde stenen. Af en toe zal je massagetherapeut de stenen op een andere plek van je lichaam leggen zodat de warmte goed kan doordringen. Je spieren ontspannen, je bloeddoorstroming verbetert en je zal merken dat alle spanningen langzaam van je afglijden.
Een heerlijk momentje voor jezelf! Al kan je de hotstone massage natuurlijk ook samen met je zus, een vriendin of je partner boeken voor deugddoende quality time samen!
Hotstone massage voordelen
Een hot stone massage heeft heel veel voordelen! Deze zalig relaxerende massage is een mix van warmte en aroma’s en vergroot zo je gevoel van welzijn. Geen wonder dat deze krachtige en diepe massage zowel bij mannen als vrouwen erg populair is.
Waar is een hotstone massage goed voor?
- Het verminderen van stress en spanningen
- Het aanpakken van spierpijn en spierproblemen
- Blokkades in je lichaam wegwerken
- Zorgen voor een betere doorbloeding
- Een energieker gevoel
- Het aanpakken van vermoeidheid en slaapproblemen
- Het verlichten van reuma en fibromyalgie
- Een ontgiftende werking en het afvoeren van afvalstoffen
- Het aanpakken van spijsverteringsproblemen
- …
Vind hier meteen een hotstone massage voor jouw specifieke klacht.
Ben je zwanger? Heb je diabetes? Hart- en vaatziekten? Of een verhoogde bloeddruk? Vraag dan wel altijd eerst je huisarts om advies voor je een hotstone massage inplant.
Hotstone massage prijs
Hoeveel een hotstone massage kost, hangt onder andere af van de duur van de massage. In totaal kan een hotstone massage een uur en dertig minuten duren, waarbij je heerlijk wordt verwend. Hiervoor betaal je ongeveer €95. Kies je voor een massage van een half uur? Dan betaal je gemiddeld €40.
Neem voor het exacte tarief een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut.
Hotstone massage opleiding
Wil je zelf leren hoe je deze intense warmtemassage geeft? En ontdekken hoe de hitte en druk van de stenen diep doordringen in de spieren? Volg dan een cursus hotstone massage. Hier leer je alles over het verlichten van spanningen en het ontgiften van het lichaam.
Loop jij ook warm voor hotstone massage? Neem een kijkje in ons overzicht van massage cursussen en opleidingen.
Verberg informatie over hotstone massage - Vind een hotstone massageHydromassage
Vind een hydromassageI
Indische massage
Vind een indische massageIntegratieve massage
Vind een integratieve massageIntuïtieve massage
Laat meer zien van intuïtieve massage - Vind een intuïtieve massageHeb jij nood aan een massage op maat? Bij een intuïtieve massage voelt de massagetherapeut aan waar jij op dat moment nood aan hebt. Het is een zachte maar toch energetisch diep doorwerkende massage.
Vind meteen een intuïtieve massage
Of lees meer over:
Wat is een intuïtieve massage?
Hoe verloopt een intuïtieve massage?
Hoe lang duurt een intuïtieve massage?
Voordelen
Opleiding intuïtieve massage
Wat is een intuïtieve massage?
Een intuïtieve massage is een massage die niet volgens een vast schema verloopt maar ruimte laat voor de nodige creativiteit. De massagetherapeut luistert naar jouw verhaal en voelt aan welke plaatsen het meest aandacht nodig hebben op dat moment.
Er kan gefocust worden op het lichaam (je spieren, huid, bloeddoorstroming) maar ook op je energetische lichaam (je aura, chakra’s, energiebanen). De massagetherapeut combineert verschillende massagetechnieken tot één geheel, volledig afgestemd op waar jij het meest nood aan hebt.
Zo ontstaat een warme, zachte en helende ontspanningsmassage.
Hoe verloopt een intuïtieve massage?
Een intuïtieve massage vindt meestal plaats op een massagetafel. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van massageolie is het aangeraden om je uit te kleden. Je wordt dan bedekt met een comfortabele, zachte handdoek. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om je kleren aan te houden, een intuïtieve massage draait net om wat jij nodig hebt dus breng je massagetherapeut hier gerust van op de hoogte.
Tijdens de intuïtieve massage kunnen verschillende massagevormen aan bod komen. Denk bijvoorbeeld maar aan een heerlijke gezichtsmassage, een rugmassage al dan niet gecombineerd met cupping, reiki, voetreflexologie, enz.
Naast de massage zelf is er ook ruimte voor gesprek. Je kan vertellen waarin je vastloopt en wat je spanning geeft. Stress zet zich namelijk makkelijk op je lichaam en kan zorgen voor allerlei kwaaltjes zoals bijvoorbeeld hoofdpijn of schouderklachten.
Het resultaat is een ontspannende massage met aandacht voor jouw mentale welzijn.
Hoe lang duurt een intuïtieve massage?
Net omdat een intuïtieve massage helemaal op jou is afgestemd, is er meestal geen vaste tijdsduur. Heb je last van je rug of schouderbladen? Of wil je je nek kort losmaken? Dan kan je bijvoorbeeld een massage van een half uur boeken.
Kijk je net uit naar een heerlijk ontspannende behandeling met voetscrub, een voetbadje, een uitgebreid gesprek… om helemaal tot rust te komen? Dan kan je ook een intuïtieve massage van 2 uur of zelfs langer boeken.
Hoe meer tijd je boekt, hoe uitgebreider de massagebehandeling. Bespreek gerust op voorhand met je massagetherapeut wat je wensen en verwachtingen zijn.
Voordelen
Dankzij een intuïtieve massage word je je bewust van je lichaam. Je voelt je blokkades verdwijnen en spanningen van je afglijden. Negatieve emoties maken plaats voor positieve energie die weer door je hele lichaam kan vloeien.
De massagetherapeut gaat af op zijn intuïtie en voelt aan waar jij op dat moment nood aan hebt. Dit in tegenstelling tot de meeste andere massages waarbij de massagetechnieken al op voorhand bepaald zijn.
Heb je nood aan meer kracht en energie? Het leegmaken van een overvol hoofd? Zit je op dat moment met jezelf wat in de knoei? Heb je last van neerslachtige gevoelens of stress? Wil je spiritueel groeien? Een intuïtieve massage zorgt voor meer zelfliefde, zelfvertrouwen en het aanpakken van lichamelijke klachten. Er is steeds aandacht voor hoe jij je lichamelijk én emotioneel voelt.
Het is een zachte maar ook energetisch diep doorwerkende massage.
Opleiding intuïtieve massage
Tijdens een opleiding intuïtieve massage leer je verbinding en contact te maken met jezelf en met je cliënt.
Je leert een meditatieve houding aan, verdiept je in verschillende massagetechnieken en ontwikkelt je intuïtieve ontwikkeling. Tijdens de opleiding of cursus is er aandacht voor oefeningen. De vele mogelijke manieren van aanraken komen aan bod zodat jij je eigen stijl kan ontdekken.
Neem een kijkje in het overzicht opleidingen, cursussen en workshops voor massagetherapeuten.
Verberg informatie over intuïtieve massage - Vind een intuïtieve massageJ
Japanse massage
Vind een japanse massageK
Klankschalen massage
Vind een klankschalen massageKoreaanse massage
Vind een koreaanse massageKruidenstempelmassage
Vind een kruidenstempelmassageL
Lichaamsmassage
Laat meer zien van lichaamsmassage - Vind een lichaamsmassageHeb je last van stress? Gespannen spieren? Of wil je je gewoon even helemaal laten verwennen met een heerlijk ontspannende massage? Dan is een lichaamsmassage absoluut een aanrader. Plan nu een deugddoend momentje voor jezelf in!
Vind meteen een lichaamsmassage
Of lees meer over:
Wat is een lichaamsmassage?
Genieten van een deugddoende massage
Lichaamsmassage tijdens zwangerschap
Lichaamsmassage prijs
Wat is een lichaamsmassage?
Een lichaamsmassage is een ontspanningsmassage van het hele lichaam. Je wordt van kop tot teen onder handen genomen met zachte kneedbewegingen en heerlijk warme massageolie. Je spieren kunnen zich terug volledig ontspannen en ook mentaal kom je even helemaal tot rust.
Een lichaamsmassage duurt gemiddeld ongeveer 60 à 75 minuten. Meestal lig je tijdens het eerste deel van de massage op je buik, en mag je je daarna omdraaien zodat ook je gezicht, buik, je benen en voeten van een relaxerende massage kunnen genieten.
Omdat kleding of ondergoed de lichaamsmassage kan hinderen, ben je bij een lichaamsmassage meestal naakt. De lichaamsdelen die niet behandeld worden, worden afgedekt met een zachte handdoek. Voel je je volledig naakt niet zo comfortabel? Laat je massagetherapeut gerust weten dat je liever je ondergoed aanhoudt. Dit is helemaal geen probleem. Zo voel jij je helemaal op je gemak en kan je je beter ontspannen.
Goed om te weten: op Vind-een-Massage.be worden geen erotische massages aangeboden. Alle massages worden op een professionele manier gegeven, steeds met veel gevoel en respect. Vind direct een professionele massagetherapeut voor een lichaamsmassage bij jou in de buurt.
Genieten van een deugddoende massage
Soms is het moeilijk aan de stress van elke dag te ontsnappen. Van de drukte in volle ochtendspits tot hectische werkmomenten of het huishouden dat je aandacht opeist. Een momentje voor jezelf is dan ook mooi meegenomen.
Laat je even heerlijk verwennen tijdens een anti-stress lichaamsmassage zodat alle spanningen terug van je af kunnen glijden. Je stress ebt langzaam weg en maakt plaats voor een heleboel nieuwe, positieve energie! Ook je weerstand en natuurlijk immuunsysteem krijgen een stevige boost.
Wist je trouwens dat bij een lichaamsmassage meestal etherische oliën gebruikt worden die niet alleen heerlijk aanvoelen maar ook je huid voeden? Win-win dus! Boek snel je verwenmomentje en laat je batterijen terug helemaal op!
Voordelen lichaamsmassage
Voel je je moe? Lusteloos? Geprikkeld of gespannen? Hoe je je emotioneel voelt, heeft een weerslag op de rest van je lichaam. Je kan last krijgen van slaapproblemen, spierpijn, pijnlijke schouders of andere kwaaltjes. Dankzij een lichaamsmassage kan je terug even op jezelf focussen en genieten van het hier en nu. Zo komen je geest en lichaam terug met elkaar in balans. En kan jij er weer volop tegenaan!
Een lichaamsmassage is bovendien niet alleen heel ontspannend, je lichaam zelf heeft er ook veel baat bij. Je huid en pezen worden flexibeler en je bloedvaten verwijden zodat een betere doorbloeding in je lichaam ontstaat. Daardoor is het eenvoudiger om afvalstoffen terug uit je lichaam te verwijderen. Er is meer aanvoer van zuurstof en door de aanraking van de massage maakt je lichaam gelukshormonen aan waardoor je je letterlijk vrolijker gaat voelen.
Lichaamsmassage tijdens zwangerschap
Ook tijdens je zwangerschap kan je probleemloos voor een lichaamsmassage kiezen. Steken enkele zwangerschapskwaaltjes de kop op? Dan doet zo’n ontspannende massage net extra deugd.
Heb je bijvoorbeeld last van zware benen? Een pijnlijke rug? Stress? Opgezwollen voeten? Of een ander kwaaltje? Dan kan je je even helemaal laten verwennen tijdens een deugddoende massage. Heerlijk ontspannend voor jou én voor je baby!
Let wel op: niet alle massagevormen zijn even geschikt tijdens je zwangerschap. Sommige massages worden tijdens een zwangerschap afgeraden. Denk maar aan een stoelmassage, deep tissue massage, een hotstone massage of kruidenstempelmassage bijvoorbeeld. Twijfel je of een bepaalde massagevorm schadelijk kan zijn voor je baby? Je gynaecoloog, huisarts of vroedvrouw kan je hier heel makkelijk advies over geven.
Een zwangerschapsmassage is daarentegen wel helemaal geschikt voor aanstaande mama’s. Omdat je je tijdens een zwangerschapsmassage niet hoeft te draaien en er speciale uitsparingen in de massagetafel zijn, is deze massage ook geschikt voor hoogzwangere aanstaande moeders. Je kan dus van het begin van je zwangerschap tot aan je bevalling genieten van deze extra zachte massagevorm. Vind meteen een zwangerschapsmassage bij jou in de buurt.
Prijs lichaamsmassage
Hoeveel een lichaamsmassage kost, hangt af van de duur van de massage, het gebruik van oliën, enz. Voor een massage van 1 uur betaal je gemiddeld ongeveer €60. Neem voor de exacte tarieven een kijkje op de persoonlijke pagina van je lichaamsmassage massagetherapeut.
Ook een lichaamsmassage aan huis of een duomassage behoort zeker tot de mogelijkheden.
Verberg informatie over lichaamsmassage - Vind een lichaamsmassageLipomassage
Vind een lipomasseurLomi lomi massage
Vind een lomi lomi massageLymfedrainage massage
Vind een lymfedrainage massageM
Massage (Algemeen)
Laat meer zien van massage - Vind een massage
Kom heerlijk tot rust dankzij een ontspannende massage in een sfeervolle omgeving. Ontdek het uitgebreide aanbod massagesoorten. Van een hotstone massage tot shiatsu of een sportmassage… Er is voor elk wat wils!
Vind meteen een massage of lees meer over:
Een moment voor jezelf
Lichaamsmassages
De populairste massagesoorten
Tarieven
Massage cursus
Een moment voor jezelf
Tegenwoordig lopen we onszelf bijna dagelijks voorbij. De files naar het werk, de kinderen ophalen, het huishouden, studeren of stapels werk,… Het gaat allemaal vliegensvlug. Tijd om even op de pauzeknop te drukken met een heerlijk moment voor jezelf.
Tijdens een ontspannende massage laat je alle stress en spanningen langzaam van je afglijden. Tijd voor wat me-time! Unieke kruidenaroma’s en zachte oliën in een sfeervol kader zorgen voor een op en top verwenmoment. Of boek een afspraak samen met je zus, vriendin of partner,... voor een gezellig moment met twee. Er is een uitgebreid aanbod van individuele en duo massages. Aan jou de keuze!
Lichaamsmassages
Wil je je ontdoen van alle stress? Jezelf mentaal en fysiek in balans brengen? Of gewoon even heerlijk relaxen? Dan kan je kiezen uit een ruim aanbod van lichaamsmassages.
Traditionele massagevormen
Massages vind je overal ter wereld terug. Elke cultuur heeft zo zijn klassieke massagevormen en traditionele technieken. Het doel is meestal hetzelfde: je lichaam helpen om zijn evenwicht terug te vinden en heerlijk te ontspannen. Tijdens een massage wordt je bloedsomloop gestimuleerd en worden je inwendige organen aan het werk gezet. Enkele populaire traditionele lichaamsmassages zijn Oosterse massages zoals een Thaise massage, een Chinese massage, een shiatsu massage, een Ayurvedische massage, enz.
Sportmassages
Zowel professionele als hobbysporters hebben veel baat bij een sportmassage. De ontspannende massage zorgt voor een verhoogde flexibiliteit van het lichaam en helpt zo sportblessures te voorkomen. Soepele spieren, een betere doorbloeding, een betere lymfedrainage en een versnelde afvoer van melkzuur,… Het zijn slechts enkele van de vele voordelen van een stevige sportmassage.
Zwangerschapsmassages
Een zwangerschap kan enkele typische kwaaltjes met zich meebrengen. Dankzij een zwangerschapsmassage kan je even helemaal ontspannen waardoor de spieren worden losgemaakt en je een betere bloedcirculatie krijgt. Je ervaart minder stress, minder vochtophoping en krampen en je krijgt een betere nachtrust. Een heerlijk verwenmoment voor jezelf én voor je ongeboren baby!
De populairste massagesoorten
Dankzij het veelzijdige aanbod van massagesoorten is er voor iedereen wel wat wils. Zie je even het bos door de bomen niet meer? Deze 5 massages zijn wereldwijd waanzinnig populair!
1. Zweedse massage
Een Zweedse massage is een klassieke massagevorm. Hier worden zachte druktechnieken afgewisseld met licht knedende of cirkelvormige bewegingen. Deze massage is enorm ontspannend en perfect voor een eerste kennismaking met de wondere wereld van de ontspanningsmassages!
2. Hotstone massage
Een hotstone massage is een eeuwenoude massagetechniek in een nieuw jasje. De warme stenen, ontspannende olie en zachte massagetechnieken werken diep in op je lichaam. Het is de perfecte massage om klachten zoals spierpijn of pijnlijke gewrichten te verhelpen.
3. Shiatsu massage
Een shiatsu massage of drukpuntmassage is een Japanse massagetechniek. Door ritmisch druk uit te oefenen, komt een stroom van energie op gang. Shiatsu wordt meestal door de kleren heen gegeven en is een dynamische en afwisselende massagevorm. Perfect voor iedereen die na een krachtige massage helemaal verkwikt de kamer wil verlaten.
4. Voetreflexologie
Voetreflexologie is een voetmassage die zich laat voelen in het hele lichaam. Het is een aangename manier om je gezondheid te bevorderen. Naast een betere bloedstroming, het verwijderen van afvalstoffen en het verhogen van de immuniteit is deze massagevorm ook gewoon heel ontspannend. De perfecte manier om je klachten op een zachte manier aan te pakken!
5. Thaise massage
Een Thaise massage is een traditionele massage die focust op de energiestromen in je lichaam. Van zachte en stevige drukbewegingen tot echte stretchoefeningen. Je lichaam wordt tijdens deze massage in allerlei bochten gewrongen. Na deze massage voel je je energieker dan ooit!
Maar daar stopt het uiteraard niet. Ontdek hier het uitgebreide aanbod van massagesoorten en massagesalons bij jou in de buurt. Laat je even helemaal in de watten leggen!
Tarieven
Hoeveel een massage kost, hangt af van de gekozen massagesoort en tijdsduur van de massage. Ook je keuze voor een individuele of een duo massage bepaalt de prijs. Een klassieke ontspanningsmassage kost per persoon ongeveer € 30 per half uur of € 40 à 50 per uur. Op het persoonlijke profiel van de masseurs – masseuses vind je meer info over de tijdsduur en het tarief van de massage.
Massage cursus
Zelf leren masseren? Wil je je partner verrassen met een ontspannende massage? Ontdek snel het uitgebreide aanbod van massage cursussen op deze website en krijg massage helemaal in de vingers!
Je bijscholen in een traditionele shiatsu of Ayurvedische massage? Alles leren over een Japanse gezichtsmassage of een hotstone massage? Tijdens een professionele massage opleiding leer je de kneepjes van het vak en leer je de nieuwste massage technieken.
Massage aan huis
Vind een massage aan huisMassagetherapie
Laat meer zien van massagetherapie - Vind een massagetherapieHeb je last van rugpijn, nekpijn, vermoeidheid of spanningsklachten? Dan is massagetherapie vast en zeker iets voor jou! Een gerichte massage verlicht zo je klachten. Door samen met je massagetherapeut op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak van je klachten word je je bewust van wat je lichaam je probeert te vertellen. Zo worden je fysieke of mentale klachten efficiënt en op een duurzame manier aangepakt.
Vind meteen een massagetherapeut
Of lees meer over:
Wat is massagetherapie?
Massagetherapie: voor wie?
Verschillende massagevormen
Tarieven
Opleidingen
Wat is massagetherapie?
Massagetherapie vertrekt vanuit een holistische visie waarbij het lichaam als één geheel wordt gezien. Naast het fysieke aspect van massage houdt massagetherapie ook rekening met jou als persoon, je emoties en algemeen welzijn. Er wordt gelet op de wisselwerking tussen je geest en je lichaam.
Door de opleiding die een massagetherapeut genoten heeft kan je erop vertrouwen dat je in goede handen bent. De kennis van het lichaam wordt aangevuld met professionele massagetechnieken die zorgen voor een top-behandeling!
Een massagetherapeut gaat vaak op zoek naar de oorzaak van je klacht. Misschien is de boosdoener van je hoofdpijn wel een blokkade in je onderrug. Of zet een stevige dosis stress je lichaam onder spanning. Tijdens de massagetherapiesessies leer je luisteren naar je eigen lichaam. Door een massage op maat pakt een massagetherapeut jouw specifieke behoefte aan!
Voor een ontspanningsmassage of een heerlijk relaxmoment kan je ook terecht bij een professionele masseur (m/v) in je buurt. Geniet bijv. van een warme hotstone massage, traditionele Ayurvedische massage, gezellige duo massage, reinigende gezichtsmassage, enz.
Massagetherapie: voor wie?
Massagetherapie is er voor baby’s, kinderen, volwassenen, ouderen, sporters, jonge moeders, enz. Je kan bij de massagetherapeut terecht met verschillende fysieke en mentale klachten zoals:
- Vermoeidheid en slaapproblemen
- Stress en spanningen
- Burn-out en bore-out
- Onzekerheid
- Fysieke overbelasting
- Rugpijn, nekpijn en schouderpijn
- Maag- en darmklachten
- Klachten zonder een duidelijke medische oorzaak
Dankzij de massages worden gespannen spieren losgemaakt, krijg je een betere doorbloeding en worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd. Zo verminderen niet alleen je klachten maar voorkom je ook letsels en problemen in de toekomst.
Verschillende massagevormen
Tijdens massagetherapie kunnen afhankelijk van jouw klachten verschillende massagevormen aan bod komen. Enkele veelvoorkomende massagevormen zijn:
Triggerpoint massage
Een triggerpoint of spierknoop ontstaat wanneer een spier zich onvoldoende kan ontspannen. Als gevolg hiervan krijg je na verloop van tijd te kampen met pijn of bewegingsproblemen. Tijdens een triggerpoint massage wordt er via zachte maar efficiënte bewegingen druk uitgeoefend op de spierknopen in je lichaam zodat je opnieuw vrij kan bewegen.
Dieptemassage
Een dieptemassage heeft als doel de blokkades in je lichaam los te maken. Er wordt tijdens de massage diep doorgedrongen in je spierlagen, weefsels en organen. Naast het verhelpen van pijn focust dieptemassage zich ook op het voorkomen van blokkades in de toekomst.
Orgaanmassage
Een orgaanmassage is een traditionele, ontgiftende en activerende buikmassage. Tijdens de massagetherapie worden je weefsels losser gemaakt waardoor er een betere doorbloeding tot stand komt. Vaak wordt er tijdens deze massagetherapie gebruikgemaakt van essentiële oliën.
Voetreflexologie
Voetreflexologie vertrekt vanuit het principe dat de voeten een weerspiegeling zijn van wat er zich in je lichaam afspeelt. Tijdens de massagetherapie worden de zones die bepaalde organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties weerspiegelen onder handen genomen waardoor ze opnieuw beter functioneren.
Holistic Pulsing
Holistic Pulsing is een zachte massagetechniek. Hierbij worden de bloedstroom, lymfestroom en ademhaling ritmisch in beweging gebracht. Blokkades in de spieren en organen, die onder andere door stress of spanningen zijn ontstaan, worden op deze manier opgelost.
Zwangerschapsmassage
Tijdens een zwangerschapsmassage wordt er aandacht besteed aan typische zwangerschapskwaaltjes zoals zware benen, gezwollen enkels, rugpijn of nekpijn. Zo kan je volop genieten van je zwangerschap en aanstaande moederschap.
Tarieven
Hoeveel massagetherapie kost, hangt af van de gekozen massagesoort en tijdsduur van de massage. Gemiddeld duurt een massage een half uur of een uur. Sommige massagetherapeuten werken met een intakegesprek waarbij eerst ruim de tijd wordt genomen om je klachten te bespreken.
Een therapeutische massage kost ongeveer € 60 per uur.
Op het persoonlijke profiel van je massagetherapeut vind je meer info over de tijdsduur, werkwijze en het tarief van de massagetherapie.
Massage cursus
Wil je zelf een cursus massagetherapie volgen? Of een carrière als massagetherapeut starten? Ontdek snel het uitgebreide aanbod van massagetherapie cursussen op deze website.
Klaar om massagetechnieken in de vingers te krijgen? Een workshop rug-, nek- en schoudersmassage te volgen? Of alles leren over voetreflexologie? Tijdens een opleiding massagetherapie leer je de kneepjes van het vak. Zo kan je binnenkort zelf aan de slag om klanten van verschillende fysieke en mentale klachten af te helpen.
Kijk ook op Vindeentherapeut.be voor meer massagetherapeuten in je buurt.
Medische massage
Vind een medische massageMetamorfose massage
Vind een metamorfose massageModdermassage
Vind een moddermassageN
O
Ontspanningsmassage
Laat meer zien van ontspanningsmassage - Vind een ontspanningsmassageHeb je behoefte aan een momentje voor jezelf? Wil je je even helemaal laten verwennen? Of alle stress en spanningen uit je lichaam voelen wegvloeien? Dan is een ontspanningsmassage zeker iets voor jou! Klaar om even heerlijk te ontspannen?
Vind meteen een ontspanningsmassage
Of lees meer over:
Wat is een ontspanningsmassage?
Hoe verloopt een ontspanningsmassage?
Stress verminderen
Een moment voor jezelf
Prijzen ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage opleiding
Wat is een ontspanningsmassage?
Een ontspanningsmassage is een heerlijke lichaamsmassage die je helemaal tot rust brengt. Studeren, werken, zorgen voor het huishouden en je gezin, je sociale contacten onderhouden,… Het leven kan heel wat stress met zich meebrengen. Die spanningen kunnen zich ongemerkt vastzetten op je lichaam en zo zorgen voor verkrampte spieren, nekklachten, hoofdpijn of vastzittende schouders.
Een zachte ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je spieren zich terug kunnen ontspannen en dat jij mentaal en fysiek helemaal tot rust komt. Via langzame, losse bewegingen met weinig druk stimuleert je massagetherapeut de zintuiglijke zenuwuiteinden van je huid. Hierdoor komt endorfine vrij in je hersenen en ervaar je een ontspannen en gelukzalig gevoel.
Je zou een ontspanningsmassage eigenlijk kunnen zien als een heerlijk en natuurlijk kalmeringsmiddel. Tijdens de massage worden meestal warme en heerlijk geurende essentiële oliën gebruikt die de huid voeden en het anti-stress effect van de ontspanningsmassage versterken.
Vind direct een ontspanningsmassage bij jou in de buurt.
Hoe verloopt een ontspanningsmassage?
Een massagetherapeut zal zich bij een ontspanningsmassage meestal op je rug en schouders focussen omdat stress en spanningen zich daar het vaakst vastzetten. Maar ook andere lichaamsdelen kunnen tijdens de massage aan bod komen.
Een ontspanningsmassage start meestal met een kort intakegesprek waarbij je massagetherapeut kort uitlegt hoe de massage precies zal verlopen.
Daarna krijg je de privacy om je uit te kleden en op de massagetafel plaats te nemen. Daarbij word je meteen met een handdoek toegedekt. Je zal tijdens de massage dus nooit volledig naakt zijn. Als je dat wilt, mag je steeds je ondergoed aanhouden.
Meestal begint de ontspanningsmassage aan je rug of hoofd en wordt er zo naar je benen of voeten toegewerkt. Daarna kan je je omdraaien en wordt ook de andere kant van je lichaam onder handen genomen.
Een ontspanningsmassage duurt ongeveer een uurtje. Ruim de tijd dus om al je stress te laten varen en helemaal tot rust te komen.
Stress verminderen
Langdurige stress heeft een negatief effect op je gezondheid en algemeen welzijn. Via een ontspanningsmassage kan je terug rust brengen in je hoofd en lichaam.
Tijdens de massage maakt je lichaam meer afweercellen aan en stoffen die cortisol, het stresshormoon, aanpakken. Dat betekent dus minder stress en een betere weerstand! Maar ook geluksstoffen zoals dopamine en endorfine worden meer aangemaakt. Door even helemaal te ontspannen neemt het effect van stress op je lichaam af en voel je je terug fris en monter.
Wist je bovendien dat een massage ook je zelfbeeld kan vergroten? Je massagetherapeut brengt tijdens de massage zijn of haar accepterende, respectvolle en empathische houding over op jou. Na een ontspanningsmassage zit je dan ook duidelijk beter in je vel!
Een anti-stress massage vindt meestal plaats in een rustige, gezellige ruimte waar kaarsen of wierook en zachte achtergrondmuziek je helpen om volledig te ontspannen. Tijd voor een momentje voor jezelf!
Een moment voor jezelf
Tegenwoordig hollen we van hier naar daar. Van de file op weg naar het werk tot drukke vergaderingen, huilende kinderen of lange rijen aan de winkelkassa. Heb je soms het gevoel dat het je niet meer lukt om even helemaal te ontspannen? Dan is een relax massage echt iets voor jou.
Tijdens de massage kan je je met niks anders bezighouden. Je smartphone ligt ver weg en het enige dat je kan doen is genieten van het moment. Hierdoor focus je je even helemaal op het hier en nu.
Door tijdens de ontspanningsmassage even op de rem te gaan staan, komen je lichaam en geest terug met elkaar in balans. Je zet de tijd even stil en krijgt de ruimte om na te denken over wat jij wilt en wat je nodig hebt. Vind meteen een ontspanningsmassage bij jou in de buurt om je batterijen even terug helemaal op te laden.
Prijzen ontspanningsmassage
Hoeveel een ontspanningsmassage kost hangt onder andere af van de duur van de massage. Voor een relax massage van 1 uur betaal je gemiddeld ongeveer €40. Maar ook ontspanningsmassages van 30, 45 of 90 minuten behoren tot de mogelijkheden! Neem een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut voor de exacte tarieven.
Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling van massages. Lees hier meer over de terugbetaling van een ontspanningsmassage.
Ontspanningsmassage opleiding
Tijdens een cursus ontspanningsmassage oefen je verschillende massagetechnieken zoals effleurages, petrissages, tapotementen, duimrollen en schommelen.
Wil je leren hoe je een heerlijke relax massage geeft? Neem dan een kijkje in ons aanbod massage cursussen, opleidingen en workshops.
Verberg informatie over ontspanningsmassage - Vind een ontspanningsmassageOorkaarsen behandeling
Vind een oorkaarsen behandelingOosterse massage
Vind een oosterse massageP
Q
R
Raindrop massage
Vind een Raindrop massageRebalancing
Vind een rebalancingReflexologie
Vind een reflexologieRoptrotherapie
Vind een RoptrotherapieRugmassage
Laat meer zien van rugmassage - Vind een rugmassageHeb je last van rugpijn? Rugklachten? Ga je vaak gebukt onder stress en spanningen? Of wil je gewoon even helemaal ontspannen? Tijdens een rugmassage worden al jouw gespannen rugspieren terug losgemaakt. Boek een heerlijk relaxmomentje voor jezelf!
Of lees meer over:
Massage bij rugpijn
Ontspannende rugmassage
Voordelen van een rugmassage
Een rug-, nek- en schoudermassage
Rugmassage prijzen
Massage bij rugpijn
Heb je vaak last van rugklachten of rugpijn? Dan kan een rugmassage echt deugd doen! Het doel van deze massage is om de spanning in je rug te verlichten en je zo van je rugklachten te verlossen.
Heb je last van hoge rugpijn? Dan gaat het meestal om spanningen tussen de schouderbladen. Ook een schouder- en nekmassage kan in dat geval verlichtend werken. Soms kan je ook pijn voelen op een specifieke plek in de bovenrug, of pijn en stijfheid over je hele rug. Hoge rugpijn ontstaat meestal geleidelijk en is vaak het resultaat van bewegingsproblemen of een verkeerde werkhouding. Een massagetherapeut zal je rug tijdens de massage zorgvuldig kneden zodat de pijn langzaam maar zeker wegtrekt.
Heb je last van pijn in de onderrug? Dan zou het kunnen dat je langdurig je onderrugspieren hebt overbelast. Door een verkeerde (werk)houding worden je tussenwervelschijven tegen elkaar gedrukt waardoor er zenuwen gekneld kunnen geraken. In combinatie met rugspieroefeningen en het aanleren van een goede lichaamshouding zorgt een rugmassage voor het doeltreffend verlichten van rugpijn.
Ontspannende rugmassage
Je rug, nek en schouders worden vaak onbewust belast. Net zoals bij rugpijn kan een verkeerde houding hiervan de oorzaak zijn. Maar ook stress en spanningen kunnen overbelasting van je rug veroorzaken. Een ontspannende rugmassage is dan ook de perfecte manier om even te ontsnappen aan de gejaagdheid van het alledaagse leven.
Tijdens de rugmassage worden de verkrampte en pijnlijke spieren in je rug opnieuw losgemaakt. Je spierweefsel wordt zachtjes bewerkt waardoor je spieren zich terug helemaal kunnen ontspannen. Het warme, aangename gevoel zorgt er bovendien voor dat je ook je hoofd even helemaal kan leegmaken. Zo breng je je lichaam en geest in balans!
Voordelen van een rugmassage
Een rugmassage is niet alleen fijn om te krijgen, ze biedt ook veel voordelen:
- Een rugmassage werkt in op alle spiergroepen
- Het is een diepgaande massage
- Een rugmassage verbetert jouw bloedcirculatie
- De afvalstoffen in je lichaam worden afgevoerd
- Het vermindert spanningshoofdpijn
- Een rugmassage zorgt ook voor soepele gewrichten
- Je spieren kunnen zich terug helemaal ontspannen
- Het vermindert stress en spanningen
- …
Heb je soms last van pijnlijke spieren in je rug, nek of schouders? Of voel je je vaak gespannen? Laat je dan even heerlijk verwennen door een massagetherapeut. Je zal merken dat je je na een rugmassage heel wat fitter en relaxter voelt!
Een rug-, nek- en schoudermassage
Een rugmassage is meestal een relatief korte maar intensieve massage. Wil je de spanningen in je rug, nek en schouders op een laagdrempelige manier aanpakken? Dan kan je ook kiezen voor een stoelmassage. Je ontvangt de rugmassage in dat geval niet liggend maar zittend. Tijdens het masseren van je rug kan je je kleding hier gewoon aanhouden.
Tijdens een rug-, nek- en schoudermassage worden je stijve spieren stevig aangepakt. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en een betere aanvoer van zuurstof naar je weefsels. Omdat afvalstoffen je lichaam sneller zullen verlaten, zullen je weefsels beter in staat zijn om zichzelf te herstellen.
Een rug-, nek- en schoudermassage is dan ook de perfecte massage bij vermoeidheid of stress. Ook wanneer je eigenlijk helemaal geen klachten hebt, kan deze massage enorm veel deugd doen!
Rugmassage prijzen
Hoeveel een rugmassage kost, hangt af van de duur en intensiteit van de massage. Is het een korte of lange massage? Wordt enkel je rug gemasseerd? Of ook je nek en schouders? Na een oriënterend gesprek over je klachten of wensen, start de massagetherapeut met een rugmassage speciaal op jouw maat.
Meestal duurt de massagebehandeling 30 tot 60 minuten. Voor een rugmassage van 30 minuten betaal je gemiddeld ongeveer €30. Neem voor de exacte prijzen een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om de massagetherapeut een mailtje te sturen!
Verberg informatie over rugmassage - Vind een rugmassageS
Sauna
Vind een saunaSchouder-en nekmassage
Laat meer zien van schouder-en nekmassage - Vind een schouder-en nekmassageHeb je last van nekpijn? Spanningen ter hoogte van je nek? Of ervaar je vaak stress? Dan is een nekmassage zeker iets voor jou! Via vlotte massagetechnieken worden de blokkades in je nek terug losgemaakt zodat je spieren terug soepeler worden en je nekklachten als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Of lees meer over:
Wat kan je verwachten bij een nekmassage?
Verlichting bij nekpijn en schouderpijn
Soorten nekmassages
Zelf een nekmassage geven
Nekmassage prijs
Wat kan je verwachten bij een nekmassage?
Een nekmassage is een relatief korte maar doeltreffende massage van ongeveer 20 à 30 minuten. Tijdens de massage worden je spieren terug losgemaakt zodat klachten zoals stijfheid, nekpijn en schouderpijn terug verdwijnen.
De massagetechnieken kunnen variëren naargelang het type nekmassage. Meestal wordt er gebruikgemaakt van het strijken en kneden van de huid maar bij een stevigere nekmassage kunnen ook deep tissue technieken worden aangewend. Dit is vooral een aanrader bij het aanpakken van stijve spieren en hardnekkige nekklachten.
Soms worden ook je schouders, rug of armen mee gemasseerd tijdens de nekmassage. Dit is omdat spierpijn meestal naar deze zones uitstraalt. Voor de massage begint, zal je massagetherapeut je vragen waar je last hebt en kijken welke zones het best gemasseerd worden. Kies je voor een schouder- en nekmassage? Een praktische stoelmassage? Of misschien wel voor een ontspannende rugmassage? Er is altijd wel een massage die perfect bij jou past!
Verlichting bij nekpijn en schouderpijn
Een nekmassage komt met heel veel voordelen. Denk maar aan een betere bloedcirculatie en meer aanvoer van zuurstof naar de weefsels. Op die manier worden de afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd. Je pijnklachten zullen bovendien sneller verdwijnen omdat je weefsels beter in staat zijn om zichzelf te herstellen. Weg met die vervelende nekpijn en schouderpijn!
Maar een nekmassage is absoluut ook een aanrader bij chronische stress en spanningen, slaapproblemen en vermoeidheid. Na de nekmassage voel je je heerlijk ontspannen. Zo komt niet alleen je lichaam maar ook je geest even helemaal tot rust!
Vind meteen een schouder- en nekmassage bij jou in de buurt.
Soorten nekmassages
Afhankelijk van het doel van de massage, zijn er verschillende soorten nekmassages. Zo vind je altijd wel een nekmassage die helemaal bij jou past.
Nekmassage
Een nekmassage is een korte maar effectieve massage van de nek. Heb je last van nekpijn, een stijve nek of gespannen spieren? Dan is een nekmassage de ideale massage om je van jouw klachten te verlossen. De focus van de massage ligt volledig op je nek waardoor je onmiddellijk verlichting voelt.
Schouder- en nekmassage
Een schouder- en nekmassage is een doeltreffende anti-stress massage. Heb je vaak last van spanningen op het werk of privé? Ervaar je soms slaapproblemen? Of speelt stress je vaak parten? Dan is een ontspannende schouder- en nekmassage zeker iets voor jou! Door de blokkades in je nek en schouders terug los te maken worden stressklachten zoals spierpijn, spierspanning, schouderpijn of nekpijn weggewerkt. Zo kan jij terug genieten van een ontspannen gevoel!
Rug-, schouder- en nekmassage
Stress kan zich echter ook op de rest van je lichaam zetten. Je hebt last van pijnlijke, verkrampte spieren in je nek of schouders die zich op hun beurt kunnen uitbreiden naar je rug. Een rug-, schouder- en nekmassage is dan ook dé perfecte massage om de blokkades in je lichaam helemaal weg te werken. Tijdens deze ontspanningsmassage wordt vaak gebruikgemaakt van heerlijke, warme olie die tot diep in je spieren dringt. Ook wanneer je geen klachten hebt maar wel een kantoorbaan of weinig lichaamsbeweging, is deze massagevorm een echte aanrader. Je spieren voelen terug lekker soepel aan en je energieniveau krijgt een stevige boost!
Stoelmassage
Een stoelmassage is een drukpuntmassage van nek, schouders, armen, handen en rug. Deze typische bedrijfsmassage vindt zittend plaats op een speciaal ontwikkelde massagestoel. Je hoeft voor deze massage geen kleren uit te trekken. De massage duurt ongeveer 20 minuten. Geen wonder dus dat deze praktische en effectieve massage zo populair is in bedrijven en bij werknemers!
Zelf een nekmassage geven
Heb je het vaak druk? Voel je je vermoeid? Of ervaar je nekpijn of spanningen tussen je schouderbladen? Dan kan een nekmassage zeker deugd doen. Je kan heel eenvoudig jezelf een nekmassage geven.
Tip 1: Plaats je linkerhand op je rechterschouder. Wrijf met je hand vanaf je schedel over je nek en schouder richting je arm. Maar dezelfde beweging in omgekeerde richting en herhaal deze drie keer. Doe daarna hetzelfde maar dan met je rechterhand op je linkerschouder.
Tip 2: Leg je handen achter je nek en leg je vingers aan beide zijden van je wervelkolom. Maak hier ronddraaiende bewegingen met je vingertoppen. Verplaats de bewegingen zachtjes richting je nek en de achterkant van je hoofd. Knijp nu zacht in de huid op je schouders om je spieren te laten ontspannen.
Je kan deze technieken ook gebruiken om je partner of eens een ontspannende nekmassage te geven. Of laat je eens heerlijk masseren door een professionele massagetherapeut die alle technieken vlot in de vingers heeft. Boek hier een anti-stress nekmassage bij jou in de buurt. Ook een duomassage samen met je partner, moeder, vriendin, enz. behoort tot de mogelijkheden!
Nekmassage prijs
Hoeveel een nekmassage kost, hangt natuurlijk af van verschillende factoren zoals de duur van de massage. Kies je voor een doeltreffende nekmassage? Een ontspannende schouder- en nekmassage? Of net voor een heerlijke anti-stress rug-, schouder- en nekmassage? Voor een schouder- en nekmassage van 30 minuten betaal je gemiddeld ongeveer €35. Neem voor de exacte tarieven een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut.
Kom even helemaal tot rust en laat je nekpijn of nekklachten wegmasseren!
Verberg informatie over schouder-en nekmassage - Vind een schouder-en nekmassageShantala massage
Vind een shantala massageShiatsu massage
Laat meer zien van shiatsu massage - Vind een shiatsu massageZit je lichaam vast? Wil je je energieker en fitter voelen? Of je hoofd eens helemaal leegmaken? Dan is een Shiatsu massage zeker iets voor jou. Deze krachtige massage pakt de blokkades in je lichaam aan en zorgt op die manier voor meer kracht en doorstroming. Zo kan jij er met nieuwe energie weer helemaal tegenaan!
Vind meteen een Shiatsu massage
Of lees meer over:
Wat is een Shiatsu massage?
Wat kan je verwachten bij een Shiatsu massage?
Geef je lichaam een flinke boost
Shiatsu massage prijs
Shiatsu opleiding
Wat is een Shiatsu massage?
Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage waarbij de massagetherapeut zijn vingers, duimen en handpalmen gebruikt om druk uit te oefenen op je lichaam.
Deze eeuwenoude massagevorm vindt zijn oorsprong in het Oude Oosten waar men ervan uitgaat dat er verschillende energiebanen door het lichaam stromen. Deze energiebanen staan in verbinding met bepaalde organen en de rest van je lichaam. Door mogelijke blokkades op te heffen en de energiebanen vlot te laten stromen, wordt ook je levenskracht beïnvloed.
Het doel van Shiatsu? Het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren en je helemaal opnieuw in balans brengen. Je wordt je bewuster van je lichaam en van waar eventuele blokkades zitten. Na enkele keren zal je merken dat je sneller aanvoelt wanneer je uit balans geraakt, zodat je daar zelf op kan inspelen. Shiatsu is dan ook de perfecte massage voor mensen die veel stress en spanningen ervaren. Maak je hoofd even helemaal leeg en geniet!
Wat kan je verwachten bij een Shiatsu massage?
Voordat de Shiatsu therapeut begint met de massage, zal hij of zij je enkele vragen stellen over je algemene gezondheid. Dit is om de massage specifiek op jouw maat te kunnen geven.
De massage zelf vindt meestal plaats op een dikke katoenen doek met een Shiatsu massagekussen. Sommige shiatsu masseurs gebruiken een speciale massagestoel. In tegenstelling tot bij veel andere massagevormen wordt er bij Shiatsu geen gebruikgemaakt van olie en hoef je je kleren dus niet uit te doen. Tip: comfortabele, losse kledij maakt het masseren wat makkelijker. Je jeansbroek laat je dus best even achterwege.
Tijdens de massage lig je afwisselend op je buik en rug terwijl de massagetherapeut op verschillende punten in je lichaam druk uitoefent. De druk is soms mild en soms wat krachtiger. Hierdoor kan je af en toe wat lichte pijn of spanning voelen, maar nooit een echt onaangenaam gevoel. Deze druk helpt de ontlading van de spanningspunten waardoor je energie achteraf helemaal vrij kan stromen.
Het resultaat van de massage? Na 45 tot 60 minuten voel je je fitter en beter in je vel zitten!
Geef je lichaam een flinke boost
Eerlijk is eerlijk: een Shiatsu massage is geen zachte en relaxerende massage. Hoewel je je na de massage heerlijk ontspannen voelt, is de massage zelf een intensieve manipulatie van je lichaam. Door druk uit te oefenen op verschillende punten in je lichaam worden je spieren losgemaakt en wordt je lichaam terug van energie voorzien.
De blokkades in je lichaam worden weggewerkt, en ook je stress en pijn worden verlicht. Plus: ook je immuunsysteem krijgt een stevige boost. Zo kan je er weer volop tegenaan!
Shiatsu massage prijs
Hoeveel een Shiatsu massage kost, hangt onder andere af van de duur van de massage. Voor een massage van 1 uur betaal je ongeveer €50 à €60. Neem voor de exacte tarieven een kijkje op de persoonlijke pagina van je Shiatsu massagetherapeut.
Shiatsu opleiding
Wil je je verdiepen in Shiatsu? Jezelf bijscholen in Shiatsu massage? Of je vaardigheden als Shiatsubeoefenaar verder ontwikkelen? Dan is een opleiding Shiatsu zeker iets voor jou! Neem een kijkje in ons aanbod opleidingen en cursussen voor massagetherapeuten.
Verberg informatie over shiatsu massage - Vind een shiatsu massageSportmassage
Laat meer zien van sportmassage - Vind een sportmassageEen betere doorbloeding, soepele spieren, een betere afvoer van afvalstoffen zoals melkzuur… Een sportmassage heeft veel voordelen. Bovendien is een sportmassage niet alleen voor topsporters, ook als vrijetijdssporter heb je hier veel baat bij. Voorkom blessures en spierpijn en ga voluit voor een deugddoende sportprestatie!
Of lees meer over:
Sportmasseur gezocht
Pijnlijke spieren
Sportmassage en training
Tarieven sportmassage
Sportmassage opleiding
Sportmasseur gezocht
Een goede sportmassage is niet alleen nuttig voor professionele sporters, ook als hobbysporter kan je hier veel baat bij hebben. Een massage zorgt namelijk voor een verhoogde flexibiliteit van je lichaam en helpt zo om sportblessures te voorkomen.
Veel sporters krijgen vroeg of laat last van spierpijn door de opeenhoping van afvalstoffen zoals melkzuur. Een sportmassage voor of na het sporten, maakt de spieren soepeler en flexibeler. Gespannen spieren zullen tijdens de massage ontspannen en sneller herstellen waardoor spierpijn kan voorkomen worden. Daarnaast werkt een sportmassage ook heel relaxerend.
Soepele spieren, een betere doorbloeding, voorkomen van ontstekingen, een betere lymfedrainage, een vlotte afvoer van melkzuur,… Het zijn slechts enkele van de vele voordelen van een stevige sportmassage! Klaar om er helemaal in te vliegen? Vind meteen een sportmasseur bij jou in de buurt.
Pijnlijke spieren
Heb je vaak last van pijnlijke spieren tijdens of na het sporten? Een deugddoende sportmassage helpt je herstellen van die vervelende spierpijn. Bovendien vermindert een sportmassage de spanning in je spieren na een zware fysieke training.
Via trage, diepe en knedende bewegingen pakt een sportmasseur de verzuring in je spieren aan. Op deze manier zullen ook je spiervezels sneller en makkelijker herstellen.
De technieken van een sportmassage vinden hun oorsprong in de Zweedse massage en drukpuntmassage, en werken diep in op het spierbindweefsel. Een sportmassage is steeds op jouw maat en focust op de spiergroepen die tijdens het sporten intensief worden gebruikt. Als danser zal je daardoor een andere sportmassage krijgen dan bijvoorbeeld als voetballer of zwemmer.
Verder zijn er verschillende oorzaken van spierpijn. Misschien heb je last van een opeenhoping van afvalstoffen zoals melkzuur? Of zijn er minuscule scheurtjes, littekens of knopen in spieren van omringend weefsel. Door je strakke of stijve spieren aan te pakken, vermindert een sportmassage het risico op blessures tijdens het sporten. En heb je tijdens en na het sporten ook opmerkelijk minder last van stijfheid of spierpijn.
Sportmassage en training
Een regelmatige sportmassage is een goede aanvulling op lichaamsbeweging. Of je nu gaat hardlopen, voetballen of fietsen, je prestaties zullen verbeteren omdat je spieren soepeler worden gemaakt. Zo ondervind je bovendien minder stijfheid en spierpijn na het sporten. Door af en toe een sportmassage te ondergaan, nemen je kracht en snelheid toe. En zal je ook sneller herstellen na het sporten.
Een sportmassage kan zowel voor of na je training worden toegepast. Als je spieren gespannen staan, kan je niet optimaal presteren. Door de spieren tijdens de massage te ontspannen, ben je beter voorbereid op je training. Dit mag dan ook gerust een zachtere massage zijn. De focus ligt hierbij op de productie van endorfine en jou lekker in je vel te laten voelen. De massage kan vrij kort zijn en niet al te diep om pijnlijke spieren te voorkomen tijdens je work-out. Naast een sportmassage kan ook een ontspanningsmassage, ayurvedische massage of aroma massage deugd doen voor je training.
Na je training kan vooral een diepere massage deugd doen. Een stevige sportmassage remt ontstekingsreacties af en vermindert klachten zoals vermoeidheid en stijfheid. Deze massage mag diep zijn en moet zich focussen op het verbeteren van je bloedcirculatie zodat melkzuur en eventuele verzuring van de spieren kunnen worden afgewend.
Een sportmasseur zal dan ook vooral de spieren aanpakken die hard gewerkt hebben. Ook de triggerpoints, de plaatsen in je lichaam waar veel spanning zit, worden onder handen genomen. Zo heb je een aangename wisselwerking tussen lichaamsbeweging en het herstellen van je spieren.
Tarieven sportmassage
Hoeveel een sportmassage kost, hangt af van de duur en exacte invulling van de sportmassage. Is het een massage van 30 minuten? Of van een uur? Wordt het een zware benenmassage? Of net een zachte massage om je spieren te ontspannen? De keuze is volledig aan jou!
Gemiddeld betaal je voor een sportmassage van 1 uur ongeveer €50. Neem voor het exacte tarief een kijkje op de persoonlijke pagina van je sportmasseur. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur de sportmasseur van je keuze gerust een mailtje.
Sportmassage opleiding
Wil je zelf sportmasseur worden? Of wil je je als massagetherapeut bijscholen in het geven van sportmassages? Of tapes en bandages leren aanbrengen? Tijdens een opleiding sportmassage leer je de menselijke anatomie van dichtbij kennen. Je leert hoe je vastzittende spieren losmaakt en letsels voorkomt of verlicht. En, hoe je je klanten kan begeleiden naar een echte topprestatie. Neem snel een kijkje in ons aanbod massage opleidingen en cursussen.
Verberg informatie over sportmassage - Vind een sportmassageStoelmassage
Laat meer zien van stoelmassage - Vind een stoelmassageBen je op zoek naar een korte, praktische ontspanningsmassage? Wil je als bedrijf je werknemers trakteren op een relaxerend moment? Of wil je je stressklachten zoals nekpijn, gespannen schouders, enz. doeltreffend aanpakken? Dan is een stoelmassage zeker iets voor jou!
Of lees meer over:
Wat is een stoelmassage
Stoelmassage op het werk
Stoelmassage op een event
Voordelen stoelmassage
Stoelmassage prijs
Stoelmassage cursus
Wat is een stoelmassage?
Een stoelmassage is een heel toegankelijke massage die plaatsvindt op een ergonomische massagestoel. Op deze manier kunnen hoofd, nek, schouders, bovenrug en armen gemakkelijk gemasseerd worden en worden al je vastzittende spieren terug losgemaakt.
De massagetechniek van een stoelmassage is voornamelijk gebaseerd op Shiatsu of een Japanse drukpuntmassage waarbij bepaalde energiepunten in je lichaam onder handen genomen worden. Ook massagetechnieken van de Zweedse massage of sportmassage kunnen aan bod komen.
Stoelmassages winnen steeds meer aan populariteit, zeker omdat deze heel eenvoudig kunnen worden ingezet op de werkplek. De massagetherapeut zorgt voor de speciale massagestoel en werknemers kunnen volop genieten van een relaxerende massage. Nadat alle stress en spanningen zijn weggemasseerd, zal je zien dat je met extra veel zin terug aan de slag gaat!
Maar ook als privépersoon kan je eenvoudig een stoelmassage boeken. Deze kan plaatsvinden in een massagepraktijk of gewoon gezellig bij jou thuis. Vind meteen een stoelmassage bij jou in de buurt!
Stoelmassage op het werk
Een stoelmassage voor bedrijven wint steeds meer aan populariteit. Ziekteverzuim onder werknemers neemt af, terwijl de tevredenheid onder je medewerkers alleen maar toeneemt. Het is de ideale manier om te laten zien dat je alles werkgever bekommerd bent om het welzijn van je werknemers.
Bovendien werkt zo’n bedrijfsmassage ook preventief. Tijdens drukkere periodes die gepaard gaan met veel deadlines en spanningen, is een massage het perfecte middel tegen stressklachten. De ontspannende massagetechnieken verbeteren de werkomstandigheden en verhogen de stressbestendigheid.
Een stoelmassage is op die manier een investering in je bedrijf en personeel. De productiviteit en dynamiek verhogen. Er ontstaat een betere band tussen je medewerkers. En, de algemene sfeer op de werkvloer verbetert.
In 20 minuten worden op doeltreffende wijze kleine gezondheidsklachten zoals een stijve nek, rugpijn, schouderklachten, enz. aangepakt. Het resultaat? Een bloeiend bedrijf met tevreden werknemers!
Stoelmassage op een event
Organiseer je een bedrijfsfeest, congres, jubileum of ander evenement? Dan is een stoelmassage zeker een leuke toevoeging! Trakteer je gasten op een heerlijk ontspannen moment.
Omdat een stoelmassage niet veel plaats in beslag neemt, kan je heel eenvoudig een speciaal hoekje op je event maken waar gasten zich even helemaal kunnen laten verwennen.
Wedden dat iedereen aangenaam verrast zal zijn? En er nog lang over jouw evenement zal worden nagepraat? Vind snel een stoelmassage in jouw buurt.
Voordelen stoelmassage
Een bedrijfsmassage komt met veel voordelen voor je bedrijf en werknemers. Omdat het een korte massage van zo’n 20 minuten betreft die kan gegeven worden bovenop de kleding en zonder het gebruik van massageolie is het een heel praktische massage.
De massagetherapeut voorziet zelf een ergonomische massagestoel zodat de massage op eender welke locatie kan gegeven worden. Ontzettend makkelijk!
Je komt tijdens de massage onmiddellijk tot rust. Je lichaam en geest kunnen even helemaal ontspannen zodat je nadien met extra veel energie het werk kan hervatten.
Ook wanneer je last hebt van vermoeidheid, stress of hoofdpijn is een stoelmassage een echte aanrader. De bloedsomloop wordt bevorderd, de energiebanen stromen beter en het lichaam komt terug helemaal in balans.
Zin om een echte opkikker te boeken? Vind meteen een stoelmassage in jouw buurt.
Stoelmassage prijs
De prijs van een stoelmassage kan variëren naargelang het je een privépersoon of een bedrijf (aantal massagetherapeuten, aantal werknemers, enz.) bent. Gemiddeld betaal je voor een bedrijfsmassage van 20 minuten ongeveer €30.
Vind de massage op een locatie van jouw keuze plaats, bijv. bij jouw bedrijf, op een evenement, enz.? Dan kan er een kleine kilometervergoeding worden gerekend. Als werkgever kan het interessant zijn om na te kijken of je een stoelmassage ter preventie van stress en burn-out fiscaal kan aftrekken.
Stoelmassage cursus
Zelf leren hoe je een stoelmassage geeft? Wil je jouw partner, vrienden of familie verwennen met een relaxerend moment? Of ben je een massagetherapeut en heb je interesse om je verder te verdiepen in anti-stressmassages? Tijdens een stoelmassage cursus leer je acute stressklachten aanpakken.
Neem een kijkje in ons aanbod massage opleidingen en workshops.
Verberg informatie over stoelmassage - Vind een stoelmassageSweda massage
Vind een sweda massageT
Tachyon massage
Vind een tachyon massageThaise massage
Vind een thaise massageTherapeutische massage
Vind een therapeutische massageTriggerpoint massage
Laat meer zien van triggerpoint massage - Vind een triggerpoint massageHeb je last van spierpijn? Of chronische pijnklachten? Dan kan de oorzaak bij de triggerpoints, of knopen in je spieren, liggen. Een massage verwijdert de afvalstoffen uit je lichaam zodat de triggerpoints zich opnieuw kunnen herstellen, en jij op een duurzame manier van je klachten bent verlost!
Vind meteen een triggerpoint massage
Of lees meer over:
Wat zijn triggerpoints?
Wat is triggerpoint massage?
Massage bij terugkerende pijn
Klachten door triggerpoints
Opleiding triggerpoint massage
Wat zijn triggerpoints?
Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in de spieren die meestal ontstaan zijn door overbelasting. De triggerpoints kunnen actief zijn en voortdurend pijn veroorzaken, of latent zijn en gevoelig aanvoelen.
Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd. Als je er een harde druk op uitoefent kunnen ze uitstralen naar een ander deel van je lichaam. De spierknopen kunnen in alle spieren van het lichaam ontstaan. Naast overbelasting is ook een verkeerde houding, stress of een ongeluk de mogelijke oorzaak van deze triggerpoints.
Wat is triggerpoint massage?
Een triggerpoint massage is een therapeutische massage die je pijnklachten vermindert. Omdat het een iets stevigere massage is, kan de massage zelf licht onaangenaam aanvoelen. Laat dit gerust aan je massagetherapeut weten zodat hij of zij hiermee rekening kan houden en de massage wat kan bijsturen.
Een triggerpoint massage begint meestal met een kort vraaggesprek waarbij de massagetherapeut naar je klachten polst en de mogelijke triggerpoints lokaliseert. Vervolgens worden de spierknopen via verschillende massagetechnieken terug losgemaakt.
Denk hierbij aan fricties waarbij druk wordt uitgeoefend op de contracties in de spieren, of effleurages wat lichte en zachte strijkingen over de huid zijn. De stevige massage zal de pijn nadien verlichten. Bij de meeste klachten volstaat één massage. Voor echt hardnekkige klachten kan je meermaals bij je massagetherapeut langsgaan. Zo ben je op een duurzame manier van je pijnklachten verlost!
Massage bij terugkerende pijn
Myofasciale triggerpoints kunnen aan de oorzaak liggen van langdurige pijnklachten. Iedereen heeft wel enkele triggerpoints maar niet bij iedereen leidt dit tot problemen. Hardnekkige triggerpoints die veel pijn of terugkerende pijnklachten veroorzaken, moeten goed behandeld worden. Het doel van een triggerpoint massage is dan ook om je voorgoed van je klachten te verlossen.
In een triggerpoint bevindt zich een ophoping van afvalstoffen. Een massage verwijdert de afvalstoffen zodat het triggerpoint zich kan herstellen. Verder zorgt de massage ook voor een betere doorbloeding zodat de afvalstoffen nog sneller je lichaam verlaten. Vind direct een massage om je triggerpoints aan te pakken.
Ook via dry needling kan je jouw triggerpoints aanpakken. Bij deze behandelvorm wordt gebruikgemaakt van fijne acupunctuurnaalden die de triggerpoint kort prikkelen zodat deze zich daarna terug gaat ontspannen. Vind direct dry needling bij jou in de buurt.
Het uitstralingsgebied van triggerpoints
Elke spierknoop heeft een specifiek uitstralingsgebied dat pijn op een andere plek in je lichaam kan geven. Denk maar aan een triggerpoint in je bilspier die pijn tot in je enkel kan veroorzaken. Of spanningen in je monnikskapspier die aan de oorzaak kunnen liggen van hoofdpijn.
Een massagetherapeut weet perfect welke triggerpoints hij of zij onder handen moet nemen om jou van je klachten te verlossen. Dit kan bijvoorbeeld een spierknoop in je schouder zijn terwijl je eigenlijk pijn in je arm had. Zo kunnen ook vage klachten eindelijk aangepakt worden.
Klachten door triggerpoints
Door het grote uitstralingsgebied van de verschillende triggerpoints kunnen spierknopen aan de basis liggen van veel verschillende, al dan niet vage, klachten. Enkele voorbeelden van klachten door triggerpoints zijn:
- Aangezichtspijn
- Bekkenpijn
- Pijnlijke billen
- Buikpijn
- Fibromyalgie
- Hoofdpijn of migraine
- Een hernia
- Pijnlijke knieën
- Lage rugpijn
- Nekpijn
- Pijnlijke schouders
- Een tenniselleboog
- Tintelingen in je lichaam
- Voetpijn of voetzoolpijn
- …
Vind snel en eenvoudig een triggerpoint massage voor jouw specifieke klacht.
Cursus triggerpoint massage
Wil je meer weten over triggerpoints? Zelf een triggerpoint massage leren geven? Of je als massagetherapeut verder verdiepen in spierknopen? Dan is een opleiding triggerpoint massage zeker iets voor jou! Neem een kijkje in ons aanbod massage opleidingen en cursussen.
Verberg informatie over triggerpoint massage - Vind een triggerpoint massageTuina massage
Vind een tuina massageU
V
Vlindermassage
Vind een vlindermassageVoedingsadvies
Vind een voedingsconsulentVoetmassage
Laat meer zien van voetmassage - Vind een voetmassageWil je even heerlijk ontspannen? Heb je last van pijnlijke voeten? Of voel je je vermoeid? Dan is een deugddoende voetmassage zeker iets voor jou! Neem even een momentje voor jezelf en laat je voeten eens heerlijk verwennen.
Of lees meer over:
Pijnlijke voeten
Ontspannen van lichaam en geest
Voetmassage drukpunten
Voetmassage aan huis
Prijs voetmassage
Voetmassage opleiding
Pijnlijke voeten
Elke dag leggen we heel wat kilometers af. Wandelen, rennen, trappen lopen,… Geen wonder dat je voeten op het eind van de dag moe of zelfs pijnlijk kunnen aanvoelen. Tijd dus om je stappers even heerlijk te laten verwennen!
Een voetmassage stimuleert de doorbloeding en zorgt zo voor gezonde voeten. Daarnaast is een massage van je voeten natuurlijk ook heel ontspannend en prettig. De massage van je voeten start meestal met een relaxerend voetbad. De voetmasseur zal daarna je voeten kneden tot je lichaam zich helemaal ontspant en de pijn in je voeten langzaam verdwijnt. Bye bye, pijnlijke voeten!
Ontspannen van lichaam en geest
Waar is een voetmassage goed voor? Nou, een heleboel eigenlijk! Een voetmassage is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. De massage wordt vaak aangewend om pijn te verlichten of om even helemaal te ontspannen. Oosterse geneeswijzen geloven sterk dat er een verband is tussen wat er in je lichaam en geest omgaat. Zo weerspiegelt je rechtervoet eerder je rationele kant, terwijl je linkervoet een weerspiegeling is van je emotionele kant. Hoe dan ook, na een rustgevende voetmassage voel je je ontspannen én zit je lekker in je vel!
Kom helemaal tot rust
Een voetmassage ontspant niet alleen je voeten maar je hele lichaam. Daarnaast werkt het ook kalmerend voor je geest. Tijdens de massage ben je met je gedachten in het hier en nu en focus je even helemaal op je lichaam. Een voetmassage is dan ook de perfecte remedie tegen stress en spanningen. Laat alle zorgen van je afglijden en geniet van dit heerlijke verwenmoment./zoeken/voetmassage-voetmasseur/massage-aan-huis-thuis.html
Boost je afweersysteem
Massages dragen bij een betere werking van je immuunsysteem. Een voetmassage draagt bijvoorbeeld bij aan de aanmaak van de witte bloedcellen die nodig zijn om interne ziekteverwerkers te bestrijden. Daarnaast wordt de doorbloeding in je lichaam verbetert en kan je energie terug vrij stromen. Dit zorgt op zijn beurt voor een betere stofwisseling waardoor jij je direct een stuk fijner voelt!
Kleine geluksmomentjes
Een voetmassage heeft bovendien een positief effect op je humeur. Wist je dat je lichaam tijdens een massage serotonine en dopamine aanmaakt? Deze 2 geluksstofjes zorgen onder andere voor een blij en ontspannen gevoel. Zo zorgt een voetmassage niet alleen voor gezonde voeten maar ook voor een gezonde geest in een gezond lichaam!
Voetmassage drukpunten
In je voeten zitten een heleboel drukpunten. Volgens voetreflexologie wordt zelfs je hele lichaam weerspiegeld in je voeten. Elk drukpunt is zo verbonden met een bepaald orgaan of weefsel elders in je lichaam. Een voetmassage zorgt op die manier niet alleen voor een betere doorbloeding in je voeten maar ook in de bijhorende weefsels en organen. Mogelijke blokkades in je lichaam worden weggewerkt en je voelt je terug in balans.
Tijdens een voetmassage worden ook de afvalstoffen in je lichaam weggewerkt. Na de massage zal je je daarom vaak een stuk fitter voelen.
Lees hier meer over voetreflexologie of vind meteen een voetreflexoloog bij jou in de buurt.
Voetmassage aan huis
Of je nu je zere voeten wil verlichten of even heerlijk wil ontspannen… Een goede voetmassage kan wonderen doen! En, je hoeft daarvoor niet speciaal naar een massagepraktijk of massagesalon te gaan. Ook een voetmassage aan huis is mogelijk, en dat komt met enkele fijne voordelen!
- De voetmassage vindt plaats bij jou thuis in een ontspannen, aangename sfeer
- De voetmassage vindt plaats op een moment dat jou het best uitkomt
- De voetmassage is helemaal op jouw wensen afgestemd
- Je hoeft je geen zorgen te maken over het verkeer
- Je hoeft geen oppas te zoeken voor je kinderen
- …
Verder is een voetmassage aan huis ook perfect voor mensen met een drukke agenda. Ben je vaak druk in de weer met je gezin, werk, hobby’s, enz.? En vind je moeilijk de tijd om naar een massagepraktijk te gaan? Dan is een voetmassage aan huis de oplossing voor jou!
Prijs voetmassage
Hoeveel een voetmassage kost, hangt af van verschillende factoren. Kies je voor een ontspannende voetmassage? Of voor voetreflexologie? Is het een voetmassage van 30 minuten? Of van een uur? Gemiddeld betaal je voor een voetmassage van 30 minuten ongeveer €30. Neem voor de exacte prijs een kijkje op de persoonlijke pagina van je voetmasseur. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Aarzel zeker niet om de massagetherapeut van je keuze een mailtje te sturen!
Opleiding voetmassage
Wil je leren hoe je een voetmassage geeft? Of wil je je als massagetherapeut bijscholen in voetreflexologie? Dan is een cursus voetmassage zeker iets voor jou! Neem een kijkje in ons aanbod opleidingen en cursussen voor massagetherapeuten.
Verberg informatie over voetmassage - Vind een voetmassageVoetreflexologie
Vind een voetreflexologieW
X
Y
Z
Zorgmassage
Vind een zorgmassageZwangerschapsmassage
Vind een zwangerschapsmassageZweedse massage
Laat meer zien van zweedse massage - Vind een zweedse massageEen Zweedse massage is een van de populairste massagevormen in ons land. Deze klassieke ontspanningsmassage is een verwenmoment voor lichaam en geest. Een betere bloedcirculatie, ontspannen spieren en de afvoer van afvalstoffen… Laad je batterijen terug op en zeg stress en spanningen vaarwel!
Vind meteen een Zweedse massage
Of lees meer over:
Wat is een Zweedse massage?
Hoe verloopt een Zweedse massage?
Weg met stress
Klassieke massagetechnieken
Zweedse massage cursus
Wat is een Zweedse massage?
Een Zweedse massage is een klassieke massagevorm. Hier worden zachte druktechnieken afgewisseld met licht knedende of cirkelvormige bewegingen. Deze massage is enorm ontspannend en perfect voor een eerste kennismaking met massages!
Het zal je dan ook niet verbazen dat een Zweedse massage een van de populairste massagevormen in ons land is. De massage begint met lange strijkende bewegingen die je lichaam langzaam opwarmen. Daarna volgen zachte knedingen die je huid en spieren losmaken, en aangename kloppende bewegingen die de bloedsomloop in je lichaam stimuleren.
Bovendien wordt er tijdens de massage meestal gebruikgemaakt van een heerlijke lotion of olie om het relaxerende gevoel nog dieper te laten doordringen.
Het resultaat? Er wordt meer zuurstof naar de weefsels in je lichaam aangevoerd. Afvalstoffen verlaten sneller je lichaam. Je voelt je na de massage meteen een stuk energieker. En, ook je afweersysteem krijgt een stevige boost!
Enthousiast? Boek meteen een Zweedse massage bij jou in de buurt!
Hoe verloopt een Zweedse massage?
Een Zweedse massage start meestal met een kort gesprek waarbij de massagetherapeut polst naar je eventuele lichamelijke klachten, zodat hij of zij hier rekening mee kan houden.
Daarna kan je je in alle rust uitkleden. Het is tijdens een Zweedse massage zeker mogelijk om je ondergoed aan te houden. Wil je liever niet dat de lotion of massageolie op je slip of bh kan belanden? Dan mag je deze vanzelfsprekend ook uitdoen. De lichaamsdelen die niet gemasseerd worden, worden tijdens de massage steeds afgedekt met een comfortabele handdoek.
Dan gaat de massage zelf van start. Tijdens een Zweedse massage lig je op een massagetafel met een uitsparing voor je hoofd, zodat je gemakkelijk op je buik kan liggen.
Je kan je hele lichaam laten masseren of op basis van je pijnklachten kiezen voor een bepaald deel van je lichaam zoals je nek, schouders en rug. Een Zweedse massage is de perfecte massage voor wie de hele dag op kantoor zit of last heeft van rugpijn of een stijve nek. Stem de massage helemaal af op jouw wensen zodat je klachten maximaal worden verlicht.
Vind een Zweedse massage voor jouw specifieke klachten.
Weg met stress
De Zweedse massage is een klassieke ontspanningsmassage waarbij je even helemaal tot rust kan komen. Heb je te kampen met stress? Spanningen op het werk? Heb je soms het gevoel dat je jezelf voorbijloopt? Dan is een Zweedse massage zeker iets voor jou!
Door even met je gedachten in het hier en nu te vertoeven, kan je alle spanningen terug loslaten. De aangename massagetechnieken zorgen er bovendien voor dat je heel wat minder cortisol, ook wel bekend als het stresshormoon, aanmaakt.
Heb je examens? Een drukke job? Vind je het moeilijk om werk en privé in balans te houden? Breng je lichaam en geest even helemaal tot rust en ervaar ten volle de positieve effecten van de Zweedse massage!
Klassieke massagetechnieken
De Zweedse massage is bij ons de bekendste en meest gebruikte massagevorm. Meestal baseert deze massagevorm zich op de drie klassieke massagetechnieken:
- Effleurage: Dit zijn strijkende bewegingen over de huid. Er wordt een zachte druk op het lichaam uitgeoefend die in terugkerende beweging terug wordt verminderd. Het masseren kan met of zonder massageolie. Het doel van effleurage is het lichaam op te warmen en te laten ontspannen.
- Petrissage: Dit is het losmaken van de spieren door ze te kneden. Hierbij wordt een stevigere druk uitgeoefend zodat ook de afvoer van afvalstoffen uit de weefsels gestimuleerd wordt.
- Tapotage: Dit zijn een reeks korte ritmische slagen op de huid. Dit kan met de vingertoppen, handen of vuisten. Het doel van tapotage is de huid te activeren en de bloedsomloop in het lichaam te verbeteren.
Een Zweedse massage is een relaxerende massage die onder andere je bloedcirculatie stimuleert, de afvalstoffen uit je lichaam verwijdert en mogelijke spierknopen oplost. Heb je last van vermoeide of gespannen spieren? Dan zal een Zweedse massage zeker en vast deugd doen!
Zweedse massage cursus
Wil je zelf de kneepjes van het massagevak leren? Je verdiepen in de massagetechnieken van de Zweedse massage? Of ben je een massagetherapeut en wil je je bijscholen? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod massage opleidingen en workshops. En ga aan de slag met een Zweedse massage cursus!
Verberg informatie over zweedse massage - Vind een zweedse massage