Terug naar boven

Vragen van bezoekers

De term die je zocht komt niet (in deze vorm) voor in onze veelgestelde vragen. Probeer het even met minder woorden of met een synoniem.

Vind je je vraag niet terug, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe een geschikte massage vinden?
Hoe vind ik een massagetherapeut?
 • Je kan op verschillende manieren een massagetherapeut zoeken die voldoet aan jouw wensen: In de zoekbalk kan je eenvoudig zoeken op gemeente, massagevorm of specifieke klacht die je ervaart. Wil je ook filteren op doelgroep, massageplaats, bereikbaarheid of taal, dan kan je op 'Uitgebreid zoeken' klikken. Je kan dan ook zelf een zoekwoord ingeven, zoals bijvoorbeeld de naam van een massagetherapeut die je opnieuw wenst te contacteren.
 • Vind hier tips over een goede massagetherapeut vinden.
 • Of lees meer info over de verschillende massagevormen.
Hoe kies ik een massagetherapeut uit de lijst?
 • Bij het kiezen van een geschikte massagetherapeut is het raadzaam om de persoonlijke pagina van een aantal massagetherapeuten te bekijken en zowel de praktische informatie als de persoonlijke tekst te lezen. Daar vind je uitgebreide informatie over hoe de massagetherapeut werkt en je krijgt een ruimer idee van de persoon die je behandeling zal verzorgen. Je kan je keuze laten afhangen van de massagevormen die de massagetherapeut toepast, de specialisatie die ze bezitten, de opleiding, de locatie enz.
 • Afhankelijk van je wensen kan je nakijken of de massagetherapeut een daarvoor erkende opleiding genoten heeft en of hij /zij is aangesloten bij een beroepsvereniging. Massagetherapeuten die aangesloten zijn bij een beroepsvereniging verbinden zich ertoe om geregeld bijscholing te volgen. Vraag gerust naar de opleidingen die de massagetherapeut gevolgd heeft i.v.m jouw hulpvraag of klacht.
 • Voor een succesvolle begeleiding is het heel belangrijk dat je je goed voelt bij de massagetherapeut. Luister dus naar je gevoel en kies een andere massagetherapeut als je merkt dat het niet klikt.


Wat moet ik doen als ik geen massagetherapeut in mijn buurt vind?
 • Je kan in de zoekbalk aanduiden binnen welke straal van je gemeente je een massagetherapeut zoekt. Als je de straal vergroot, vind je de massagetherapeuten die het dichtst bij jou in de buurt werken.
 • Het kan zijn dat je zoekactie te specifiek is, als je zoekt naar een specifieke massagevorm of klacht. Als je minder selecteert, krijg je meer massagetherapeuten te zien.
Moet ik mij inschrijven of inloggen om een massagetherapeut te zoeken?
 • Nee, enkel massagetherapeuten die zich willen vermelden op de site dienen zich in te schrijven en in te loggen.
Maak een eerste afspraak
Hoe maak ik een afspraak?
 • Je kan vanuit de persoonlijke pagina van elke massagetherapeut een bericht verzenden door te klikken op ‘Maak een afspraak / vraag info'. Zo krijgt de massagetherapeut jouw bericht.
 • Je kan de massagetherapeut ook opbellen en telefonisch een afspraak maken.
Het verloop van de massage
Hoe lang duurt een massage?
 • Dit is afhankelijk van de massagevorm en de massagetherapeut. Je vraagt dit best aan de massagetherapeut als je een afspraak maakt. Een sessie van 30 min tot wel 2 uur duren, afhankelijk van de gekozen behandeling.
Hoeveel kost een massage?
 • Dit is verschillend per massagetherapeut. De praktische informatie vind je vaak onderaan op de persoonlijke pagina van de massagetherapeut, maar je kan dit ook steeds vragen wanneer je een afspraak maakt of op voorhand door even te bellen of een bericht te sturen via het contactformulier.
Heb ik recht op een terugbetaling?

Een terugbetaling voor wellness en massage wordt door de meeste ziekenfondsen niet voorzien.

Momenteel betaalt enkel OZ (het Onafhankelijk Ziekenfonds) €25 per kalenderjaar terug voor massage (en/of andere vormen van wellness). Leden van CM kunnen aan verlaagd tarief een massagebehandeling en andere vormen van wellness ondergaan. Via de website van CM lees je hier meer over.