Terug naar boven

Vragen van bezoekers

1. Praktijk aanmelden / inloggen
Hoeveel sessies heb ik nodig voor ik van mijn klacht af ben?
 • Dit is op voorhand moeilijk te bepalen. Het hangt af van de klacht, de ernst, de intensiteit van de sessies, je eigen behoeften, je budget,… . Je kan dit bespreken tijdens het intakegesprek.
Hoe vind ik een geschikte massagetherapeut?
 • Je kan op verschillende manieren een geschikte massagetherapeut zoeken: In de zoekbalk kan je zoeken op gemeente, massagevorm, klacht, doelgroep, sessietype, massageplaats, bereikbaarheid of taal. Je kan ook zelf een zoekwoord ingeven.
 • Vind hier tips over een goede massagetherapeut vinden.
 • Of lees meer info over de verschillende massagevormen.
Hoe kies ik een massagetherapeut uit de lijst?
 • Bij het kiezen van een geschikte massagetherapeut is het raadzaam om de persoonlijke pagina van verschillende massagetherapeuten te bekijken en zowel de praktische informatie als de persoonlijke tekst te lezen. Hier vind je uitgebreide informatie over hoe de massagetherapeut werkt en je krijgt een ruimer idee van wie de massagetherapeut is. Je kan je keuze laten afhangen van de massagevormen die de massagetherapeut toepast, de specialisatie die hij gevolgd heeft, de opleiding, de locatie enz.
 • Afhankelijk van je hulpvraag kan je nakijken of de massagetherapeut een daarvoor erkende opleiding genoten heeft en of hij /zij is aangesloten bij een beroepsvereniging. Massagetherapeuten die aangesloten zijn bij een beroepsvereniging verbinden zich ertoe om geregeld bijscholing en supervisie te volgen. Voor of tijdens het eerste gesprek kun je gerust vragen naar de opleidingen die de massagetherapeut gevolgd heeft ivm jouw hulpvraag of klacht.
 • Laat je, naast deze informatie, ook leiden door je gevoel! Als de persoonlijke pagina van een massagetherapeut je aanspreekt, kan je steeds een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek dient om te bekijken of de massagetherapeut iets voor jou kan betekenen, maar ook om te voelen of het klikt. Voor een succesvolle begeleiding is het heel belangrijk dat je je goed voelt bij de massagetherapeut. Luister dus naar je gevoel en kies een andere massagetherapeut als je merkt dat het niet klikt. Je kan dit ook bespreken met de massagetherapeut.


Wat moet ik doen als ik geen massagetherapeut in mijn buurt vind?
 • Je kan in de zoekbalk aanduiden binnen welke straal van je gemeente je een massagetherapeut zoekt. Als je de straal vergroot, vind je de massagetherapeuten die het dichtst bij jou in de buurt werken.
 • Het kan zijn dat je zoekactie te specifiek is, als je zoekt naar een specifieke massagevorm of klacht. Als je minder selecteert, krijg je meer massagetherapeuten te zien.
Hoe maak ik een afspraak?
 • Je kan vanuit de persoonlijke pagina van elke massagetherapeut een bericht verzenden door te klikken op ‘Maak een afspraak / vraag info'. Zo krijgt de massagetherapeut jouw bericht.
 • Je kan ook telefonisch een afspraak maken.
Moet ik betalen voor een kennismakingsgesprek / intakegesprek?
Hoe lang duurt een sessie?
 • Dit is afhankelijk van de massagevorm en de massagetherapeut. Je vraagt dit best aan de massagetherapeut als je een afspraak maakt. Meestal duurt een sessie 1 uur tot 1u30.
Wanneer stopt de begeleiding? Kan ik zelf de begeleiding stopzetten?
 • Als je zelf de keuze gemaakt hebt voor massage, kan je altijd zelf de begeleiding stoppen. Dit kan zijn omdat je voelt dat jouw doelen bereikt zijn of omdat je andere prioriteiten hebt. Ook de massagetherapeut kan voorstellen om af te bouwen wanneer hij ziet dat je minder massage nodig hebt. Ook als je het gevoel hebt dat het niet klikt tussen jou en de massagetherapeut of zijn massagevorm kan je zelf de begeleiding stoppen. Het is steeds raadzaam dit te melden aan de massagetherapeut en hier open over te zijn.
Hoeveel kost een sessie?
 • Dit is verschillend per massagetherapeut. De praktische informatie staat onderaan op de persoonlijke pagina van de massagetherapeut. Je kan dit ook steeds vragen als je een afspraak maakt.
Kan ik een afspraak maken voor een familielid, partner, collega, vriend of vriendin?
 • Het is mogelijk om een afspraak te maken voor personen die je kent. Toch is het raadzaam om deze persoon te betrekken in het zoeken naar een geschikte massagetherapeut. Dit zal het verloop van de behandeling vergemakkelijken en de kwaliteit ervan verhogen.
Moet ik mij inschrijven of inloggen om een massagetherapeut te zoeken?
 • Nee, enkel massagetherapeuten die zich willen vermelden op de site dienen zich in te schrijven en in te loggen.
Heb ik recht op een terugbetaling?

Een terugbetaling voor wellness en massage wordt door de meeste ziekenfondsen niet voorzien.

Momenteel betaalt enkel OZ (het Onafhankelijk Ziekenfonds) €25 per kalenderjaar terug voor massage (en/of andere vormen van wellness). Leden van CM kunnen aan verlaagd tarief een massagebehandeling en andere vormen van wellness ondergaan. Via de website van CM lees je hier meer over.