Terug naar boven

Wat is een Shiatsu massage

Zit je lichaam vast? Wil je je energieker en fitter voelen? Of je hoofd eens helemaal leegmaken? Dan is een Shiatsu massage zeker iets voor jou. Deze krachtige massage pakt de blokkades in je lichaam aan en zorgt op die manier voor meer kracht en doorstroming. Zo kan jij er met nieuwe energie weer helemaal tegenaan!

Vind meteen een Shiatsu massage

Of lees meer over:
Wat is een Shiatsu massage?
Wat kan je verwachten bij een Shiatsu massage?
Geef je lichaam een flinke boost
Shiatsu massage prijs
Shiatsu opleiding

Wat is een Shiatsu massage?

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage waarbij de massagetherapeut zijn vingers, duimen en handpalmen gebruikt om druk uit te oefenen op je lichaam.

Deze eeuwenoude massagevorm vindt zijn oorsprong in het Oude Oosten waar men ervan uitgaat dat er verschillende energiebanen door het lichaam stromen. Deze energiebanen staan in verbinding met bepaalde organen en de rest van je lichaam. Door mogelijke blokkades op te heffen en de energiebanen vlot te laten stromen, wordt ook je levenskracht beïnvloed.

Het doel van Shiatsu? Het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren en je helemaal opnieuw in balans brengen. Je wordt je bewuster van je lichaam en van waar eventuele blokkades zitten. Na enkele keren zal je merken dat je sneller aanvoelt wanneer je uit balans geraakt, zodat je daar zelf op kan inspelen. Shiatsu is dan ook de perfecte massage voor mensen die veel stress en spanningen ervaren. Maak je hoofd even helemaal leeg en geniet!

Wat kan je verwachten bij een Shiatsu massage?

Voordat de Shiatsu therapeut begint met de massage, zal hij of zij je enkele vragen stellen over je algemene gezondheid. Dit is om de massage specifiek op jouw maat te kunnen geven.

De massage zelf vindt meestal plaats op een dikke katoenen doek met een Shiatsu massagekussen. Sommige shiatsu masseurs gebruiken een speciale massagestoel. In tegenstelling tot bij veel andere massagevormen wordt er bij Shiatsu geen gebruikgemaakt van olie en hoef je je kleren dus niet uit te doen. Tip: comfortabele, losse kledij maakt het masseren wat makkelijker. Je jeansbroek laat je dus best even achterwege.

Tijdens de massage lig je afwisselend op je buik en rug terwijl de massagetherapeut op verschillende punten in je lichaam druk uitoefent. De druk is soms mild en soms wat krachtiger. Hierdoor kan je af en toe wat lichte pijn of spanning voelen, maar nooit een echt onaangenaam gevoel. Deze druk helpt de ontlading van de spanningspunten waardoor je energie achteraf helemaal vrij kan stromen.

Het resultaat van de massage? Na 45 tot 60 minuten voel je je fitter en beter in je vel zitten!

Geef je lichaam een flinke boost

Eerlijk is eerlijk: een Shiatsu massage is geen zachte en relaxerende massage. Hoewel je je na de massage heerlijk ontspannen voelt, is de massage zelf een intensieve manipulatie van je lichaam. Door druk uit te oefenen op verschillende punten in je lichaam worden je spieren losgemaakt en wordt je lichaam terug van energie voorzien.

De blokkades in je lichaam worden weggewerkt, en ook je stress en pijn worden verlicht. Plus: ook je immuunsysteem krijgt een stevige boost. Zo kan je er weer volop tegenaan!

Shiatsu massage prijs

Hoeveel een Shiatsu massage kost, hangt onder andere af van de duur van de massage. Voor een massage van 1 uur betaal je ongeveer €50 à €60. Neem voor de exacte tarieven een kijkje op de persoonlijke pagina van je Shiatsu massagetherapeut.

Shiatsu opleiding

Wil je je verdiepen in Shiatsu? Jezelf bijscholen in Shiatsu massage? Of je vaardigheden als Shiatsubeoefenaar verder ontwikkelen? Dan is een opleiding Shiatsu zeker iets voor jou! Neem een kijkje in ons aanbod opleidingen en cursussen voor massagetherapeuten.