Terug naar boven

Wat is een dieptemassage

Zoek je een stevige massage die je van jouw pijn of spanning verlost? Dan is een dieptemassage vast iets voor jou! Deze krachtige massage dringt diep in je weefsels door en verlicht zo je pijn. Klaar om je even stevig onder handen te laten nemen?

Vind meteen een dieptemassage

Of lees meer over:
Wat is een dieptemassage?
Laat je klachten wegmasseren
Pijn na dieptemassage?
Dieptemassage prijs
Dieptemassage opleiding

Wat is een dieptemassage?

Een dieptemassage is een krachtige massage die doordringt in de diepste lagen van je spieren, botten en bindweefsel. Deze massage verhelpt zo niet alleen je huidige pijnklachten maar werkt ook preventief zodat pijn in de toekomst kan vermeden worden.

Verschillende factoren, zoals langdurige stress, kunnen namelijk zorgen voor spierknopen of spanningen in je lichaam. Door gebruik te maken van knedingen, huidrollen, huidrekkingen en fricties brengt een massagetherapeut jouw lichaam terug helemaal in balans. De blokkades in je lichaam worden aangepakt zodat je gewrichten opnieuw beweeglijker worden, je weefsel versoepelt en de pijnlijke spierknopen worden weggewerkt.

Ben je op zoek naar een diepe massage van je nek, rug, schouders, armen en benen? Dan is dit de perfecte massage voor jou!

Laat je klachten wegmasseren

Pijnlijke schouders, rugpijn, een stijve nek,… Door langdurige stress, een verkeerde werkhouding, overbelasting van je spieren, enz. kan je te kampen krijgen met allerlei ongemakken. Een professionele massagetherapeut weet echter perfect hoe hij of zij deze moet aanpakken!

Met aandacht voor de spierknopen of blokkades in je lichaam en de juiste techniek worden je pijnklachten vlot weggemasseerd. Tijdens de dieptemassage worden je getroffen spierlagen en beschadigde weefsels letterlijk stevig onder handen genomen. Het resultaat? Een betere doorbloeding en snellere afvoer van afvalstoffen uit je lichaam.

Een diepte massage is dan onder andere ook heel populair bij sportblessures. Dankzij de krachtige uitwerking van de massage wordt de aanvoer van bouwstoffen in je lichaam gestimuleerd.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat een dieptemassage verlichting biedt bij acute en chronische bewegingsklachten en bewegingspijn. Denk maar aan pijnlijke spieren, rugpijn, nekpijn, schouderproblemen, een tenniselleboog, kniepijn, hoofdpijn, enz.

Vind meteen een dieptemassage bij jou in de buurt.

Pijn na dieptemassage?

Omdat een dieptemassage een stevige massagevorm is, kan het zijn dat je soms wat last ervaart. Toch mag deze nooit onaangenaam worden. Heb je toch wat pijn? Laat je massagetherapeut dit gerust weten zodat hij of zij de massage kan aanpassen.

Veel water drinken na de massage kan stijfheid de volgende dag voorkomen. Dit komt omdat water helpt om afvalstoffen sneller je lichaam te laten verwijderen. Heb je de volgende dag toch wat last van stijve spieren? Dan betekent dit dat je lichaam heel veel afvalstoffen heeft verwijderd. En dat is positief, toch? De pijn zal normaal na een dagje langzaam wegtrekken.

Dieptemassage prijs

Hoeveel een dieptemassage kost, hangt onder andere af van de duur van de massage. Gemiddeld betaal je voor een diepte massage van 1 uur ongeveer €70.

De prijzen van dieptemassages kunnen variëren naargelang de ervaring van de massagetherapeut, de grootte van de massagepraktijk, de regio, enz. Neem voor de exacte tarieven een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut.

Dieptemassage opleiding

Wil je leren hoe je een dieptemassage geeft? Je bijscholen tot massagetherapeut? Of je verdiepen in het verlichten van klachten zoals nekpijn of rugpijn? Tijdens een opleiding dieptemassage leer je de kneepjes van het vak. Je ontdekt hoe je voor een betere doorbloeding in het lichaam zorgt, hoe je de spieren versoepelt en de bloedvaten beïnvloedt. Neem een kijkje in ons aanbod massage cursussen en workshops.