Terug naar boven

Wat is een massage

Massage

Kom heerlijk tot rust dankzij een ontspannende massage in een sfeervolle omgeving. Ontdek het uitgebreide aanbod massagesoorten. Van een hotstone massage tot shiatsu of een sportmassage… Er is voor elk wat wils!

Vind meteen een massage of lees meer over:

Een moment voor jezelf
Lichaamsmassages
De populairste massagesoorten
Tarieven
Massage cursus

Een moment voor jezelf

Tegenwoordig lopen we onszelf bijna dagelijks voorbij. De files naar het werk, de kinderen ophalen, het huishouden, studeren of stapels werk,… Het gaat allemaal vliegensvlug. Tijd om even op de pauzeknop te drukken met een heerlijk moment voor jezelf.

Tijdens een ontspannende massage laat je alle stress en spanningen langzaam van je afglijden. Tijd voor wat me-time! Unieke kruidenaroma’s en zachte oliën in een sfeervol kader zorgen voor een op en top verwenmoment. Of boek een afspraak samen met je zus, vriendin of partner,... voor een gezellig moment met twee. Er is een uitgebreid aanbod van individuele en duo massages. Aan jou de keuze!

Lichaamsmassages

Wil je je ontdoen van alle stress? Jezelf mentaal en fysiek in balans brengen? Of gewoon even heerlijk relaxen? Dan kan je kiezen uit een ruim aanbod van lichaamsmassages.

Traditionele massagevormen

Massages vind je overal ter wereld terug. Elke cultuur heeft zo zijn klassieke massagevormen en traditionele technieken. Het doel is meestal hetzelfde: je lichaam helpen om zijn evenwicht terug te vinden en heerlijk te ontspannen. Tijdens een massage wordt je bloedsomloop gestimuleerd en worden je inwendige organen aan het werk gezet. Enkele populaire traditionele lichaamsmassages zijn Oosterse massages zoals een Thaise massage, een Chinese massage, een shiatsu massage, een Ayurvedische massage, enz.

Sportmassages

Zowel professionele als hobbysporters hebben veel baat bij een sportmassage. De ontspannende massage zorgt voor een verhoogde flexibiliteit van het lichaam en helpt zo sportblessures te voorkomen. Soepele spieren, een betere doorbloeding, een betere lymfedrainage en een versnelde afvoer van melkzuur,… Het zijn slechts enkele van de vele voordelen van een stevige sportmassage.

Zwangerschapsmassages

Een zwangerschap kan enkele typische kwaaltjes met zich meebrengen. Dankzij een zwangerschapsmassage kan je even helemaal ontspannen waardoor de spieren worden losgemaakt en je een betere bloedcirculatie krijgt. Je ervaart minder stress, minder vochtophoping en krampen en je krijgt een betere nachtrust. Een heerlijk verwenmoment voor jezelf én voor je ongeboren baby!

Populaire massagevormen

De populairste massagesoorten

Dankzij het veelzijdige aanbod van massagesoorten is er voor iedereen wel wat wils. Zie je even het bos door de bomen niet meer? Deze 5 massages zijn wereldwijd waanzinnig populair!

1. Zweedse massage

Een Zweedse massage is een klassieke massagevorm. Hier worden zachte druktechnieken afgewisseld met licht knedende of cirkelvormige bewegingen. Deze massage is enorm ontspannend en perfect voor een eerste kennismaking met de wondere wereld van de ontspanningsmassages!

2. Hotstone massage

Een hotstone massage is een eeuwenoude massagetechniek in een nieuw jasje. De warme stenen, ontspannende olie en zachte massagetechnieken werken diep in op je lichaam. Het is de perfecte massage om klachten zoals spierpijn of pijnlijke gewrichten te verhelpen.

3. Shiatsu massage

Een shiatsu massage of drukpuntmassage is een Japanse massagetechniek. Door ritmisch druk uit te oefenen, komt een stroom van energie op gang. Shiatsu wordt meestal door de kleren heen gegeven en is een dynamische en afwisselende massagevorm. Perfect voor iedereen die na een krachtige massage helemaal verkwikt de kamer wil verlaten.

4. Voetreflexologie

Voetreflexologie is een voetmassage die zich laat voelen in het hele lichaam. Het is een aangename manier om je gezondheid te bevorderen. Naast een betere bloedstroming, het verwijderen van afvalstoffen en het verhogen van de immuniteit is deze massagevorm ook gewoon heel ontspannend. De perfecte manier om je klachten op een zachte manier aan te pakken!

5. Thaise massage

Een Thaise massage is een traditionele massage die focust op de energiestromen in je lichaam. Van zachte en stevige drukbewegingen tot echte stretchoefeningen. Je lichaam wordt tijdens deze massage in allerlei bochten gewrongen. Na deze massage voel je je energieker dan ooit!

Maar daar stopt het uiteraard niet. Ontdek hier het uitgebreide aanbod van massagesoorten en massagesalons bij jou in de buurt. Laat je even helemaal in de watten leggen!

Tarieven

Hoeveel een massage kost, hangt af van de gekozen massagesoort en tijdsduur van de massage. Ook je keuze voor een individuele of een duo massage bepaalt de prijs. Een klassieke ontspanningsmassage kost per persoon ongeveer € 30 per half uur of € 40 à 50 per uur. Op het persoonlijke profiel van de masseurs – masseuses vind je meer info over de tijdsduur en het tarief van de massage.

Massage cursus

Zelf leren masseren? Wil je je partner verrassen met een ontspannende massage? Ontdek snel het uitgebreide aanbod van massage cursussen op deze website en krijg massage helemaal in de vingers!

Je bijscholen in een traditionele shiatsu of Ayurvedische massage? Alles leren over een Japanse gezichtsmassage of een hotstone massage? Tijdens een professionele massage opleiding leer je de kneepjes van het vak en leer je de nieuwste massage technieken.