Terug naar boven

Wat is een buikmassage

Heb je last van buikklachten? Opgehoopte spanningen? Of wil je graag eens heerlijk ontspannen? Een zachte buikmassage stimuleert de drukpunten in je buik waardoor je spanningen loslaat, je vertering harmoniseert en je terug beter in je vel zit!

Vind meteen een buikmassage

Of lees meer over:
Wat is een buikmassage?
Chi Nei Tsang
Massage bij verwerken emoties
Buikmassage en zwangerschap
Tarieven

Wat is een buikmassage?

Stress, spanningen en onverwerkte emoties vinden vaak hun weg naar je buik. Hierdoor kan je last krijgen van buikpijn, een opgeblazen gevoel, constipatie of misselijkheid. Een buikmassage pakt de drukpunten in je buik aan waardoor je je terug vlot kan ontspannen.

Een buikmassage zorgt voor het loslaten van stress, een betere werking van je darmen, een betere werking van je lymfestelsel, enz. Het is een aangename en zachte massage die je verlost van verschillende buikklachten en is dan ook ideaal voor mensen met Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) bijvoorbeeld. Na de massage voel je je terug goed in je vel!

Vind meteen een ontspannende buikmassage bij jou in de buurt.

Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang is een energetische orgaanmassage die zijn oorsprong vindt in het oude China. Tijdens deze massage wordt de navel gezien als een kosmische poort die jou ook na je geboorte met de kosmos verbindt. Energieën van buitenaf worden hier omgezet in levenskracht. En ook afvalstoffen kunnen via je navel makkelijker je lichaam verlaten.

Deze eenvoudige maar doeltreffende massage maakt de blokkades en spanningen in je buik terug los. Het buikgebied wordt zo beter doorbloed waardoor je spijsvertering en immuunsysteem gestimuleerd worden. Deze hebben op hun beurt een positief effect op je darmen, maag, milt, lymfestelsel en pancreas.

Dankzij de zachte massagetechnieken is Chi Nei Tsang ook heel ontspannend en verdwijnen onrust, zenuwachtigheid en andere stressklachten.

Vind meteen Chi Nei Tsang bij jou in de buurt.

Massage bij verwerken emoties

Net als in je hersenen worden er ook in je buik emoties opgeslagen. Stress, vermoeidheid, sombere gedachten… Ze kunnen een invloed uitoefenen op je buik. Volgens de oude Chinese taoïstische traditie is je buik het archief van je emoties. Denk bijvoorbeeld maar aan de uitspraak ‘het volgen van je buikgevoel’ of ‘vlinders in je buik hebben’.

Sommige emoties kunnen echter moeilijk te verteren zijn, en dan kan je met jezelf in de knoop liggen. Een buikmassage beïnvloedt je gemoedstoestand en helpt je onderbewustzijn zo met het verwerken van moeilijke emoties. Het is dan ook de ideale manier om terug met jezelf in balans te komen.

Buikmassage en zwangerschap

Volgende de Chinese geneeskunde beïnvloeden sommige drukpunten in je buik je vruchtbaarheid. Een buikmassage kan je zo helpen om sneller zwanger te worden. De kwaliteit van je eicellen verbetert, je hormonen zijn meer in balans en je cyclus wordt stabieler.

Bovendien zorgt een buikmassage ervoor dat je minder stress ervaart, eveneens een belangrijke factor in verband met vruchtbaarheid.

Tijdens de zwangerschap zelf wordt een massage tijdens de eerste 12 weken afgeraden, omdat de embryo dan nog kwetsbaar en fijngevoelig is. Na 12 weken kan een buikmassage net deugd doen en je van vervelende zwangerschapskwaaltjes verlossen. Een zwangerschapsmassage richt zich specifiek op zwangere vrouwen en is dus een echte aanrader! Voor andere massages vraag je best altijd eerst even raad aan je huisarts of gynaecoloog.

En na je bevalling? Dan kan je samen met je baby van een welverdiende massage genieten. Een babymassage moet zowel voor jou als je baby een moment van pure ontspanning zijn. Bovendien kan een massage van het buikje krampjes verminderen en de darmwerking van je baby bevorderen. Vind meteen een babymassage bij jou in de buurt.

Tarieven

Hoeveel een buikmassage kost, hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld betaal je voor een buikmassage van 30 minuten ongeveer €35. Neem voor het exacte tarief een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut.

Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor massages. Neem contact op met je ziekenfonds voor meer info over de terugbetalingsvoorwaarden voor massages.