Terug naar boven

Wat is een goede massage?

Wat is een goede massageEr bestaan ontzettend veel massagesoorten met allemaal hun eigen massagetechnieken en specialiteiten. Weet jij niet hoe kiezen? Lees hieronder alles wat je moet weten om een goede massage te vinden!

Vind meteen een massage in je buurt via Massage Antwerpen, Massage Gent, Massage Leuven, Massage Mechelen, Massage Brugge, Massage Limburg, Massage Aalst, Massage Brussel, Massage Kortrijk of zoek per provincie.

Of lees meer over:

Wat is een goede massagetherapeut?
Hoe herken je een goede massage?
Tips

Wat is een goede massagetherapeut?

Er bestaat geen standaard omschrijving van een goede massagetherapeut, het belangrijkste is dat je vindt wat bij jou past. Zoek je een ontspanningsmassage? Wil je je net heel energiek voelen? Of je stressklachten verminderen? Het vinden van een goede massage hangt af van verschillende factoren.

Jouw klachten of wensen

Heb je last van stijve spieren? Dan kan een hotstone massage je verlossing bieden. Wil je eens heerlijk ontspannen? Overweeg dan een een ontspanningsmassage. Een zwangerschapsmassage verzacht de typische zwangerschapskwaaltjes en sporters zijn dan weer geholpen met een sportmassage. Er is voor iedereen wat wils.

Werkwijze van de massagetherapeut

Niet elke massagetherapeut gaat op dezelfde manier te werk of gebruikt dezelfde materialen. Verkies je massageolie, een massagestoel, massagekussens, hotstones, cups, bamboestokken of misschien wel iets anders? Op de persoonlijke pagina van jouw masseur of masseuse vind je meer informatie over zijn of haar werkwijze.

Een massagetherapeut die je aanspreekt

Bij het lezen van de persoonlijke tekst van de massagetherapeuten zal je merken dat sommige masseurs je meer aanspreken dan andere. Een specifieke massagetechniek kan je beter liggen, een bepaalde persoonlijkheid of foto kan je meer aanspreken en misschien geef je de voorkeur aan een man of net een vrouw. Kies voor de massagetherapeut waar jij je goed bij voelt. Zo wordt je massage echt aangenaam!

Hoe herken je een goede massage?

Welke massagesoort en massagetherapeut je ook kiest, een goede massage zorgt voor heel wat positieve effecten:

Relaxatie: Of je nu voor een zachte of meer krachtige massage kiest, het resultaat van een goede massage is altijd dat je meer ontspannen het massagesalon verlaat. Een massage vermindert stressklachten en vermoeidheid.

Detox: Je lymfevatenstelsel heeft een goede bloedsdoorstroming nodig om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Een goede massage pakt de plaatsen waar gifstoffen zich ophopen aan en zorgt zo voor de verwijdering van afvalstoffen uit je lichaam. Resultaat: een frisser en vrijer gevoel!

Een mooiere huid: Niet alleen de massagetechnieken maar ook de gebruikte voedende massageolie zorgt voor een gezonde en frisse teint.

Soepele spieren: Een goede massage laat je spieren rekken en ontspannen om ze zo soepeler te maken. Geblesseerde spieren kunnen langzaam herstellen dankzij de afbraak van melkzuur.

Tips

Goed begonnen is half gewonnen! Nog enkele tips bij het kiezen van een massage:

  • Neem je tijd om een geschikte massagetherapeut te zoeken. Hierdoor is de kans groter dat je een massage vindt die bij jou past.
  • Bekijk en vergelijk uitvoerig de verschillende profielen. Lees de persoonlijke tekst van de massagetherapeut om een beter beeld te krijgen van de gebruikte massagetechnieken en wat je precies kan verwachten.
  • Volg je gevoel!
  • Aarzel niet om contact op te nemen met een massagetherapeut wanneer je nog extra vragen hebt over jouw klachten, de prijs of duur van de massage.

Of lees meer over ‘wat kan ik verwachten bij een massage?

Via onze uitgebreide zoekfunctie kan je snel en eenvoudig een massage zoeken.