Terug naar boven

Wat is een sportmassage

Een betere doorbloeding, soepele spieren, een betere afvoer van afvalstoffen zoals melkzuur… Een sportmassage heeft veel voordelen. Bovendien is een sportmassage niet alleen voor topsporters, ook als vrijetijdssporter heb je hier veel baat bij. Voorkom blessures en spierpijn en ga voluit voor een deugddoende sportprestatie!

Vind meteen een sportmassage

Of lees meer over:
Sportmasseur gezocht
Pijnlijke spieren
Sportmassage en training
Tarieven sportmassage
Sportmassage opleiding

Sportmasseur gezocht

Een goede sportmassage is niet alleen nuttig voor professionele sporters, ook als hobbysporter kan je hier veel baat bij hebben. Een massage zorgt namelijk voor een verhoogde flexibiliteit van je lichaam en helpt zo om sportblessures te voorkomen.

Veel sporters krijgen vroeg of laat last van spierpijn door de opeenhoping van afvalstoffen zoals melkzuur. Een sportmassage voor of na het sporten, maakt de spieren soepeler en flexibeler. Gespannen spieren zullen tijdens de massage ontspannen en sneller herstellen waardoor spierpijn kan voorkomen worden. Daarnaast werkt een sportmassage ook heel relaxerend.

Soepele spieren, een betere doorbloeding, voorkomen van ontstekingen, een betere lymfedrainage, een vlotte afvoer van melkzuur,… Het zijn slechts enkele van de vele voordelen van een stevige sportmassage! Klaar om er helemaal in te vliegen? Vind meteen een sportmasseur bij jou in de buurt.

Pijnlijke spieren

Heb je vaak last van pijnlijke spieren tijdens of na het sporten? Een deugddoende sportmassage helpt je herstellen van die vervelende spierpijn. Bovendien vermindert een sportmassage de spanning in je spieren na een zware fysieke training.

Via trage, diepe en knedende bewegingen pakt een sportmasseur de verzuring in je spieren aan. Op deze manier zullen ook je spiervezels sneller en makkelijker herstellen.

De technieken van een sportmassage vinden hun oorsprong in de Zweedse massage en drukpuntmassage, en werken diep in op het spierbindweefsel. Een sportmassage is steeds op jouw maat en focust op de spiergroepen die tijdens het sporten intensief worden gebruikt. Als danser zal je daardoor een andere sportmassage krijgen dan bijvoorbeeld als voetballer of zwemmer.

Verder zijn er verschillende oorzaken van spierpijn. Misschien heb je last van een opeenhoping van afvalstoffen zoals melkzuur? Of zijn er minuscule scheurtjes, littekens of knopen in spieren van omringend weefsel. Door je strakke of stijve spieren aan te pakken, vermindert een sportmassage het risico op blessures tijdens het sporten. En heb je tijdens en na het sporten ook opmerkelijk minder last van stijfheid of spierpijn.

Sportmassage en training

Een regelmatige sportmassage is een goede aanvulling op lichaamsbeweging. Of je nu gaat hardlopen, voetballen of fietsen, je prestaties zullen verbeteren omdat je spieren soepeler worden gemaakt. Zo ondervind je bovendien minder stijfheid en spierpijn na het sporten. Door af en toe een sportmassage te ondergaan, nemen je kracht en snelheid toe. En zal je ook sneller herstellen na het sporten.

Een sportmassage kan zowel voor of na je training worden toegepast. Als je spieren gespannen staan, kan je niet optimaal presteren. Door de spieren tijdens de massage te ontspannen, ben je beter voorbereid op je training. Dit mag dan ook gerust een zachtere massage zijn. De focus ligt hierbij op de productie van endorfine en jou lekker in je vel te laten voelen. De massage kan vrij kort zijn en niet al te diep om pijnlijke spieren te voorkomen tijdens je work-out. Naast een sportmassage kan ook een ontspanningsmassage, ayurvedische massage of aroma massage deugd doen voor je training.

Na je training kan vooral een diepere massage deugd doen. Een stevige sportmassage remt ontstekingsreacties af en vermindert klachten zoals vermoeidheid en stijfheid. Deze massage mag diep zijn en moet zich focussen op het verbeteren van je bloedcirculatie zodat melkzuur en eventuele verzuring van de spieren kunnen worden afgewend.

Een sportmasseur zal dan ook vooral de spieren aanpakken die hard gewerkt hebben. Ook de triggerpoints, de plaatsen in je lichaam waar veel spanning zit, worden onder handen genomen. Zo heb je een aangename wisselwerking tussen lichaamsbeweging en het herstellen van je spieren.

Tarieven sportmassage

Hoeveel een sportmassage kost, hangt af van de duur en exacte invulling van de sportmassage. Is het een massage van 30 minuten? Of van een uur? Wordt het een zware benenmassage? Of net een zachte massage om je spieren te ontspannen? De keuze is volledig aan jou!

Gemiddeld betaal je voor een sportmassage van 1 uur ongeveer €50. Neem voor het exacte tarief een kijkje op de persoonlijke pagina van je sportmasseur. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur de sportmasseur van je keuze gerust een mailtje.

Sportmassage opleiding

Wil je zelf sportmasseur worden? Of wil je je als massagetherapeut bijscholen in het geven van sportmassages? Of tapes en bandages leren aanbrengen? Tijdens een opleiding sportmassage leer je de menselijke anatomie van dichtbij kennen. Je leert hoe je vastzittende spieren losmaakt en letsels voorkomt of verlicht. En, hoe je je klanten kan begeleiden naar een echte topprestatie. Neem snel een kijkje in ons aanbod massage opleidingen en cursussen.