Terug naar boven

Wat kan ik verwachten bij een massage?

Steeds meer mensen brengen een bezoekje aan een massagetherapeut. Om even heerlijk te ontspannen, stressklachten te verminderen, te herstellen van sportletsels, enz. Voor welke reden je ook een massage boekt, het is altijd fijn om te weten wat je kan verwachten. Hieronder vertellen we je graag meer over hoe een massage nu precies in zijn werk gaat.

Het kennismakingsgesprek

Bij een massage staat ontspanning en welzijn centraal. Je wordt dan ook steeds warm ontvangen. Meestal vindt voorafgaand aan de massage eerst een kort kennismakingsgesprek plaats. Hier kan je wat meer vertellen over je voorkeuren en mogelijke klachten zoals bijv. stress, vermoeidheid, lage rugpijn, spierkrampen, enz. Je massagetherapeut legt op zijn of haar beurt kort aan jou uit hoe de massage zal verlopen. Zo weet je precies hoe hij of zij te werk zal gaan. Stel gerust enkele vragen als er nog iets onduidelijk is. Je massagetherapeut beantwoordt ze graag!

Bloot of niet bloot?

Afhankelijk van de massagevorm die je kiest, kan het aantal kledingstukken dat je best uitdoet variëren. Om ten volle te kunnen genieten van de warme olie is het aangenaam om zonder kleren gemasseerd te worden. Zo worden de vlotte bewegingen over je lichaam ook niet verstoord. Een goede massagetherapeut zal je steeds respectvol bedekken met een zachte grote handdoek.

Maar meestal kan je gerust je ondergoed aanhouden indien je dit wenst. Een professionele massagetherapeut zal je nooit vragen om meer kleding uit te doen dan waar je je zelf comfortabel bij voelt.

Het is dus helemaal niet nodig om je hier zorgen over te maken. De massage draait om jou en het creëren van een aangename omgeving waarin je je helemaal kan ontspannen. Voel je je niet op je gemak helemaal naakt? Hou dan vooral aan wat je wilt. Neem gerust vooraf contact op met je massagetherapeut als je hierover nog meer duidelijkheid wilt.

Een massage op maat?

De meeste massagetherapeuten vinden het geen probleem om een massage speciaal op jouw maat aan te bieden. Er wordt rekening gehouden met jouw klachten en je kan de masseur (m/v) duidelijk aangeven of en waar je pijn hebt. Op die manier geniet je ten volle van alle voordelen die een massage te bieden heeft.

Is het veilig?

Alle aangemelde massagetherapeuten ondertekenden onze deontologische code met duidelijk aangegeven ethische grenzen. We hechten namelijk veel belang aan de professionele, transparante en respectvolle manier waarop wordt omgegaan met klanten. Je bent dus steeds in deskundige en respectvolle handen.

Voel jij je ergens oncomfortabel bij of lijkt iets ongepast? Zeg dan duidelijk tegen de massagetherapeut dat je dit niet wenst. Met klachten over onrespectvol gedrag kan je ons steeds contacteren.

Ook op medisch vlak is een massage compleet veilig. Breng je massagetherapeut vooraf wel altijd op de hoogte van mogelijke medische klachten. Zo wordt een massage bijvoorbeeld afgeraden bij koorts, infectieziekten zoals de griep, besmettelijke huidziekten, gebruik van antibiotica of bloedverdunners, enz. Ben je niet zeker of een massage in jouw situatie wel helemaal veilig is? Neem gerust contact op met je massagetherapeut. Hij of zij verschaft je graag alle informatie die je nodig hebt. Ook je huisarts kan je hier uitsluitsel over geven.

Tarieven en meer info

Hoeveel een massage kost, hangt af van de gekozen massagevorm en tijdsduur. Voor een klassieke ontspanningsmassage van 1 uur betaal je gemiddeld ongeveer € 60.

De exacte tarieven voor jouw gekozen massage vind je terug op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut. Heb je nog andere vragen of wens je nog meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met je massagetherapeut!

Veel genot van je massage!

Het Vind-een-Massage.be team