Terug naar boven

Stress: Massage bij stress

Heb je veel stress? Ervaar je een hoge werkdruk of voel je je vaak vermoeid? Heb je last van pijnlijke of gespannen spieren in de nek of tussen de schouders? Een massage is de ideale manier om je stressklachten aan te pakken. Kom helemaal tot rust tijdens een deugddoende anti-stress massage!

Vind meteen een anti stress massage

Of lees meer over:
Hoe stress verminderen?
De voordelen van een relaxatiemassage
Massage bij stress op het werk
Welke massage bij stress?
Tarieven en terugbetaling

Hoe stress verminderen?

Stress is een natuurlijke reactie op bepaalde prikkels. Wanneer je echter merkt dat je al langere tijd met stress rondloopt, kan je verschillende klachten beginnen ervaren. Vermoeidheid, nekpijn, een verminderde weerstand,… zijn het gevolg van langdurige of chronische stress.

Tijd dus om stress en de negatieve effecten ervan op je gezondheid onder handen te nemen! Dankzij een ontspannende massage met warme, etherische oliën worden je zorgen weggemasseerd zodat jij je terug helemaal zen voelt. Heeft de stress zich op je nek, schouders of rug geplaatst? De zachte drukkende en knedende bewegingen tijdens de massage pakken ook je pijnlijke of stijve spieren onder handen.

Na een ontspannende massage voel je je als herboren. Je hoofd is leeggemaakt, je stressklachten zijn aangepakt en je voelt je terug fit en vol energie.

Vind meteen een massage om je stress te verminderen in jouw buurt.

De voordelen van een relaxatiemassage

Wil je de werkstress van je af laten glijden? Sta je dagelijks vast in de file? Of is het gewoon tijd om een momentje voor jezelf te nemen? Een ontspannende massage kan je tijdens stressvolle periodes opnieuw tot rust brengen. Bovendien brengt een goede massage verschillende voordelen met zich mee, zoals:

  • Het verbeteren van jouw weerstand: Stress heeft een slechte invloed op je immuunsysteem. Dankzij een massage worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd waardoor je lichaam nieuwe voedingsstoffen kan opnemen. Deze nieuwe energie zorgt ervoor dat je immuunsysteem terug sterker wordt.
  • Het verlagen van je bloeddruk: Een hoge bloeddruk is vaak het gevolg van stress en spanningen. Tijdens een massage ontspan je je waardoor je hart minder snel bloed door je lichaam pompt en je bloeddruk verlaagt.
  • Het ontspannen van de spieren: Stress leidt ook vaak tot gespannen of verkrampte spieren die op hun beurt zorgen voor spierpijn ter hoogte van de nek of schouders. Tijdens een massage worden je spieren terug losgemaakt en wordt je van je spierklachten verlost.
  • Het verbeteren van je humeur: Stress zorgt vaak voor gevoelens van angst of neerslachtigheid. Tijdens een massage maakt je lichaam extra endorfine en serotine aan, stofjes die zorgen voor een beter humeur waardoor jij je terug beter in je vel voelt!

Massage bij stress op het werk

Wist je dat een massage preventief kan worden ingezet om een burn-out te voorkomen? Door voldoende te ontspannen bij een hoge werkdruk voorkom je dat alle stress zich in je lichaam opstapelt. Bovendien komen bij een massage ook je emoties los en wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam geprikkeld.

Ook tijdens een burn-out kan een massage deugd doen. Natuurlijk ben je met een massage niet van je burn-out verlost, maar een aangename ontspanningsmassage kan je herstel zeker vooruit helpen. Je ervaart terug wat het is om volledig te ontspannen, je spieren worden losgemaakt en de connectie tussen je lichaam en geest wordt opnieuw aangescherpt. Je voelt daardoor beter aan wanneer je je grenzen bereikt hebt en het tijd is om wat gas terug te nemen.

Ook bedrijfsmassages winnen steeds meer aan populariteit. Hierbij komt de massagetherapeut langs in het bedrijf om werknemers tijdens de werkuren kort te trakteren op een relaxerende massage. De motivatie stijgt, werknemers kunnen daarna beter focussen en de sfeer op de werkvloer verbetert. De ideale manier om stress op het werk te snel af te zijn.

Welke massage bij stress?

Hoe een anti-stress massage precies wordt ingevuld varieert van massagetherapeut tot massagetherapeut. De een maakt gebruik van heerlijk geurende etherische oliën in een sfeervol kader, de ander combineert een scrub van de rug met een zachte massage en harmoniserende hot stones. Zo kan je steeds voor een massage kiezen die je het best bij jezelf vindt passen. Of waar je op dat moment het meeste nood aan hebt.

Gelaatsmassage

Een gelaatsmassage is de ideale manier om even helemaal te ontspannen. Hoofdpijn, nekpijn en stressklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bovendien kan je ook kiezen voor een heerlijk maskertje, diepgaande reiniging of verfrissende tonic. De massagetechnieken werken diep in op de gezichtsweefsels en drukpunten. Zo zorgt deze mini-massage voor een maximale ontspanning!

Nek- en schoudermassage

Stress kan zich echter ook op andere plaatsen in je lichaam vastbijten, waardoor je last krijgt van nekpijn of schouderklachten. Een heerlijke schouder- en nekmassage ontspant deze gespannen spieren zodat je lichaam en geest terug tot rust kunnen komen.

Hotstone massage

Deze eeuwenoude massage met warme, vulkanische stenen is een echte aanrader om stress te verminderen. De zalig relaxerende massage is een mix van warmte en aroma’s en vergroot zo je gevoel van welzijn. Een hotstone massage is een krachtige en diepe massage die steeds bekender en populairder wordt.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage brengt je volledige lichaam tot rust. Heb je nood aan een momentje voor jezelf? Of wil je bijvoorbeeld een verwenmoment voor jou en een vriendin inboeken? Dan is een ontspanningsmassage zeker iets voor jou! Klaar om heerlijk te ontspannen?

Natuurlijk zijn er nog veel andere massagevormen die heerlijk relaxerend zijn! Neem een kijkje tussen de vele verschillende massages bij jou in de buurt!

Tarieven en terugbetaling

Hoeveel een anti-stress massage kost, hangt onder andere af van de duur van de massage. Neem voor het exacte tarief een kijkje op het persoonlijke profiel van je massagetherapeut.

Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling van massagetherapie. Contacteer je ziekenfonds voor meer info over de terugbetalingsvoorwaarden van massagetherapie.