Terug naar boven

Wat is een ontspanningsmassage

Heb je behoefte aan een momentje voor jezelf? Wil je je even helemaal laten verwennen? Of alle stress en spanningen uit je lichaam voelen wegvloeien? Dan is een ontspanningsmassage zeker iets voor jou! Klaar om even heerlijk te ontspannen?

Vind meteen een ontspanningsmassage

Of lees meer over:
Wat is een ontspanningsmassage?
Hoe verloopt een ontspanningsmassage?
Stress verminderen
Een moment voor jezelf
Prijzen ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage opleiding

Wat is een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is een heerlijke lichaamsmassage die je helemaal tot rust brengt. Studeren, werken, zorgen voor het huishouden en je gezin, je sociale contacten onderhouden,… Het leven kan heel wat stress met zich meebrengen. Die spanningen kunnen zich ongemerkt vastzetten op je lichaam en zo zorgen voor verkrampte spieren, nekklachten, hoofdpijn of vastzittende schouders.

Een zachte ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je spieren zich terug kunnen ontspannen en dat jij mentaal en fysiek helemaal tot rust komt. Via langzame, losse bewegingen met weinig druk stimuleert je massagetherapeut de zintuiglijke zenuwuiteinden van je huid. Hierdoor komt endorfine vrij in je hersenen en ervaar je een ontspannen en gelukzalig gevoel.

Je zou een ontspanningsmassage eigenlijk kunnen zien als een heerlijk en natuurlijk kalmeringsmiddel. Tijdens de massage worden meestal warme en heerlijk geurende essentiële oliën gebruikt die de huid voeden en het anti-stress effect van de ontspanningsmassage versterken.

Vind direct een ontspanningsmassage bij jou in de buurt.

Hoe verloopt een ontspanningsmassage?

Een massagetherapeut zal zich bij een ontspanningsmassage meestal op je rug en schouders focussen omdat stress en spanningen zich daar het vaakst vastzetten. Maar ook andere lichaamsdelen kunnen tijdens de massage aan bod komen.

Een ontspanningsmassage start meestal met een kort intakegesprek waarbij je massagetherapeut kort uitlegt hoe de massage precies zal verlopen.

Daarna krijg je de privacy om je uit te kleden en op de massagetafel plaats te nemen. Daarbij word je meteen met een handdoek toegedekt. Je zal tijdens de massage dus nooit volledig naakt zijn. Als je dat wilt, mag je steeds je ondergoed aanhouden.

Meestal begint de ontspanningsmassage aan je rug of hoofd en wordt er zo naar je benen of voeten toegewerkt. Daarna kan je je omdraaien en wordt ook de andere kant van je lichaam onder handen genomen.

Een ontspanningsmassage duurt ongeveer een uurtje. Ruim de tijd dus om al je stress te laten varen en helemaal tot rust te komen.

Stress verminderen

Langdurige stress heeft een negatief effect op je gezondheid en algemeen welzijn. Via een ontspanningsmassage kan je terug rust brengen in je hoofd en lichaam.

Tijdens de massage maakt je lichaam meer afweercellen aan en stoffen die cortisol, het stresshormoon, aanpakken. Dat betekent dus minder stress en een betere weerstand! Maar ook geluksstoffen zoals dopamine en endorfine worden meer aangemaakt. Door even helemaal te ontspannen neemt het effect van stress op je lichaam af en voel je je terug fris en monter.

Wist je bovendien dat een massage ook je zelfbeeld kan vergroten? Je massagetherapeut brengt tijdens de massage zijn of haar accepterende, respectvolle en empathische houding over op jou. Na een ontspanningsmassage zit je dan ook duidelijk beter in je vel!

Een anti-stress massage vindt meestal plaats in een rustige, gezellige ruimte waar kaarsen of wierook en zachte achtergrondmuziek je helpen om volledig te ontspannen. Tijd voor een momentje voor jezelf!

Een moment voor jezelf

Tegenwoordig hollen we van hier naar daar. Van de file op weg naar het werk tot drukke vergaderingen, huilende kinderen of lange rijen aan de winkelkassa. Heb je soms het gevoel dat het je niet meer lukt om even helemaal te ontspannen? Dan is een relax massage echt iets voor jou.

Tijdens de massage kan je je met niks anders bezighouden. Je smartphone ligt ver weg en het enige dat je kan doen is genieten van het moment. Hierdoor focus je je even helemaal op het hier en nu.

Door tijdens de ontspanningsmassage even op de rem te gaan staan, komen je lichaam en geest terug met elkaar in balans. Je zet de tijd even stil en krijgt de ruimte om na te denken over wat jij wilt en wat je nodig hebt. Vind meteen een ontspanningsmassage bij jou in de buurt om je batterijen even terug helemaal op te laden.

Prijzen ontspanningsmassage

Hoeveel een ontspanningsmassage kost hangt onder andere af van de duur van de massage. Voor een relax massage van 1 uur betaal je gemiddeld ongeveer €40. Maar ook ontspanningsmassages van 30, 45 of 90 minuten behoren tot de mogelijkheden! Neem een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut voor de exacte tarieven.

Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling van massages. Lees hier meer over de terugbetaling van een ontspanningsmassage.

Ontspanningsmassage opleiding

Tijdens een cursus ontspanningsmassage oefen je verschillende massagetechnieken zoals effleurages, petrissages, tapotementen, duimrollen en schommelen.

Wil je leren hoe je een heerlijke relax massage geeft? Neem dan een kijkje in ons aanbod massage cursussen, opleidingen en workshops.