Terug naar boven

Wat is een hotstone massage

Zin in een heerlijke verwarmende massage waarvan je spieren helemaal ontspannen? Dan is een hotstone massage zeker iets voor jou! Tijdens deze deugddoende massage met warme stenen kom je helemaal tot rust!

Vind meteen een hotstone massage

Of lees meer over:
Wat is hot stone massage?
Wat kan je verwachten?
Hotstone massage voordelen
Hotstone massage prijs
Hotstone massage opleiding

Wat is hot stone massage?

Een hotstone massage is eeuwenoud. Zelfs de Grieken en Romeinen gebruikten al warme stenen om te masseren in hun badhuizen. En ook de Inca’s, indianen en veel andere culturen kenden dit gebruik. Dan moet zo’n hotstone massage wel een succes zijn!

Hotstone massage is, zoals het woord al een beetje verklapt, een massage met warme stenen tot ongeveer 50°C. Hierdoor is de massage perfect om zowel je geest als lichaam even helemaal te ontspannen.

De hotstone massage start meestal met een massage met verwarmde olie waarbij vastzittende spieren worden losgemaakt. Daarna kunnen de opgewarmde stenen extra goed hun werk doen. Er worden stenen geplaatst op je benen, rug, handen, buik, enz. Zowel de voor- als achterkant van je lichaam wordt onder deskundige handen genomen. Het resultaat? Een heerlijk ontspannen gevoel dat nog een hele dag nazindert!

Wat kan je verwachten?

Een hotstone massage is een heel eenvoudige, zachte massage. De massagetherapeut zal je naar een privéruimte begeleiden waar je plaats kan nemen op een comfortabele massagetafel.

Terwijl de stenen worden opgewarmd tot een aangename temperatuur, brengt de massagetherapeut heerlijke olie op je huid aan. Daarna start de zachte massage met de verwarmde stenen. Af en toe zal je massagetherapeut de stenen op een andere plek van je lichaam leggen zodat de warmte goed kan doordringen. Je spieren ontspannen, je bloeddoorstroming verbetert en je zal merken dat alle spanningen langzaam van je afglijden.

Een heerlijk momentje voor jezelf! Al kan je de hotstone massage natuurlijk ook samen met je zus, een vriendin of je partner boeken voor deugddoende quality time samen!

Hotstone massage voordelen

Een hot stone massage heeft heel veel voordelen! Deze zalig relaxerende massage is een mix van warmte en aroma’s en vergroot zo je gevoel van welzijn. Geen wonder dat deze krachtige en diepe massage zowel bij mannen als vrouwen erg populair is.

Waar is een hotstone massage goed voor?

Vind hier meteen een hotstone massage voor jouw specifieke klacht.

Ben je zwanger? Heb je diabetes? Hart- en vaatziekten? Of een verhoogde bloeddruk? Vraag dan wel altijd eerst je huisarts om advies voor je een hotstone massage inplant.

Hotstone massage prijs

Hoeveel een hotstone massage kost, hangt onder andere af van de duur van de massage. In totaal kan een hotstone massage een uur en dertig minuten duren, waarbij je heerlijk wordt verwend. Hiervoor betaal je ongeveer €95. Kies je voor een massage van een half uur? Dan betaal je gemiddeld €40.

Neem voor het exacte tarief een kijkje op de persoonlijke pagina van je massagetherapeut.

Hotstone massage opleiding

Wil je zelf leren hoe je deze intense warmtemassage geeft? En ontdekken hoe de hitte en druk van de stenen diep doordringen in de spieren? Volg dan een cursus hotstone massage. Hier leer je alles over het verlichten van spanningen en het ontgiften van het lichaam.

Loop jij ook warm voor hotstone massage? Neem een kijkje in ons overzicht van massage cursussen en opleidingen.