Terug naar boven

Wat is een deep tissue massage

Heb je last van gespannen spieren? Ervaar je veel stress? Of wil je huidveroudering tegen gaan? Dan is een stevige deep tissue massage helemaal iets voor jou! Door het bindweefsel in je lichaam aan te pakken, breng je je lichaam terug helemaal in balans. Het resultaat? Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Vind meteen een deep tissue massage

Of lees meer over:
Wat is een deep tissue massage?
Deep tissue gezichtsmassage
Is een deep tissue massage pijnlijk?
Is een bindweefselmassage iets voor mij?
Voordelen deep tissue massage
Deep tissue massage opleiding

Wat is een deep tissue massage?

Een deep tissue massage is een diepgaande massage die zich richt op het bindweefsel rondom je spieren. Het bindweefsel in je lichaam is altijd in verandering. Door bijvoorbeeld een lange tijd in een verkeerde houding te zitten, kan je bindweefsel zich daarnaar vormen en kunnen je spieren vast komen te zitten.

Via verschillende technieken zoals stretchen, een triggerpoint massage en diepe massage met de elleboog of handen wordt je bindweefsel terug losser gemaakt en krijgen je spieren terug meer ruimte. Tijdens de massage wordt er druk uitgeoefend op de pijnlijke plekken in je lichaam waardoor spierknopen en blokkades aangepakt worden.

Een deep tissue massage is daarom niet meteen de meest zachte massage maar zorgt op lange termijn wel voor het gewenste resultaat. Zit je bijvoorbeeld de hele dag achter een computer? Dan kan een stevige deep tissue massage zeker deugd doen!

Vind meteen een deep tissue massage bij jou in de buurt.

Deep tissue gezichtsmassage

Een deep tissue gezichtsmassage is de ideale manier om de conditie van je huid te verbeteren. Je bindweefsel beïnvloedt de transportatie van voedingsstoffen en afvalstoffen doorheen je lichaam. Dankzij een deep tissue gezichtsmassage wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en krijg je een betere doorbloeding in je gezicht. Je huid gaat helemaal stralen en maakt nieuwe cellen aan.

Door ook extra collageen en elastinevezels aan te maken, kunnen rimpelvorming en huidverslapping voor een stukje voorkomen worden. Een deep tissue gezichtsmassage is dan ook ontzettend populair bij wie huidveroudering tegen wil gaan!

Is een deep tissue massage pijnlijk?

Veel mensen denken bij een deep tissue massage aan pijn, toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Ervaar je toch pijn tijdens het masseren? Dan is deze pijn meestal afkomstig van de pijnlijke plekken in je lichaam, zoals spierknopen of blokkades, en niet van de massage zelf.

Sommige zachtere massages werken niet diep genoeg in om knopen en verklevingen los te maken. Dan is een diepe druk nodig om je spieren terug los te maken en je weefsel terug op zijn plek te krijgen. Uiteraard houdt je massagetherapeut rekening met jouw pijngrens en je mag tijdens de massage zeker aangeven wat voor jou al dan niet prettig aanvoelt.

Extra tip: voel je je na de deep tissue massage wat stijf of voelt je lichaam pijnlijk aan? Doe dan even wat rustiger aan en vermijd zware inspanningen. Geef je lichaam even de tijd om zich te herstellen. En ook voldoende water drinken helpt om je spieren te hydrateren en je lichaam van de vrijgekomen afvalstoffen te ontdoen.

Is een bindweefselmassage iets voor mij?

Een stevige deep tissue massage heeft veel voordelen en is de perfecte massage om je van je pijnklachten te verlossen. Heb je bijvoorbeeld last van één van onderstaande klachten? Dan kan een deep tissue massage verlichting bieden!

Opgelet: in sommige gevallen is het afgeraden om voor een deep tissue massage te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan ontstekingen, blauwe plekken, zwakke botten of botbreuken, tumoren, herstel na een operatie of tijdens een zwangerschap.

Twijfel je of een deep tissue massage iets voor jou is? Vraag het zeker even na bij je massagetherapeut.

Wil je toch een zachtere behandeling? Misschien is fasciatherapie dan iets voor jou?

Voordelen deep tissue massage

Een deep tissue massage richt zich op het stimuleren van de doorbloeding in je spieren. Hierdoor worden de afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd en bevorder je het herstel van je spieren en je hele lichaam.

Een deep tissue massage heeft een krachtig effect op je lichaam. Het bindweefsel rond je spieren wordt losgemaakt en je spieren kunnen zich eindelijk terug helemaal ontspannen. Het resultaat is een betere energiestroom door je lichaam.

Regelmatig een deep tissue massage ondergaan, vermindert chronische pijn en stress. En bevordert het herstel van je spieren na bijvoorbeeld een zware inspanning of een sportblessure. Je lichaam wordt terug in balans gebracht. En, je zal merken dat dit een positief effect heeft op je lichaam én je geest!

Deep tissue massage opleiding

Wil je leren hoe je een deep tissue massage geeft? Of wil je je als massagetherapeut bijscholen in een deep tissue gezichtsmassage? Dan is een opleiding deep tissue massage zeker iets voor jou! Neem een kijkje in ons huidige aanbod massage opleidingen en cursussen.