Terug naar boven

Wat is een anti-stress massage

Heb je vaak last van stress? Voel je je vermoeid? En heb je last van pijnlijke of stijve spieren? Dan is een anti-stress massage echt iets voor jou! Kom helemaal tot rust tijdens een heerlijk moment voor jezelf!

Vind meteen een anti-stress massage

Of lees meer over:
Wat is een anti-stress massage?
Soorten ant-stress massages
Stress verminderen
Voordelen anti-stress massage
Workshop anti-stress massage

Wat is een anti-stress massage?

Een anti-stress massage is een aangename ontspanningsmassage die je even helemaal tot rust brengt. Wil je jouw hoofd leegmaken na een hectische dag op het werk? Ervaar je dagelijks veel stress tijdens de file? Heb je het gevoel van hier naar daar te lopen zonder voldoende tijd te nemen voor jezelf? Dan is een anti-stress massage het ideale middel om alle spanningen te laten varen.

Hoe een anti-stress massage precies wordt ingevuld varieert van massagetherapeut tot massagetherapeut. De een maakt gebruik van heerlijk geurende etherische oliën in een sfeervol kader, de ander combineert een scrub van de rug met een zachte massage en harmoniserende hot stones. Zo vind je steeds een anti-stress massage die jou op het lijf geschreven is!

Tijdens de massage wordt er steeds gevoeld waar de meeste spanningen in jouw lichaam zitten. Via speciale, rustgevende bewegingen kan de stress terug wegvloeien en komen jouw lichaam en geest terug met elkaar in balans!

Soorten anti-stress massages

Er zijn verschillende soorten anti-stress massages die allemaal een eigen invulling hebben. Zo kan je steeds voor een massage kiezen die je het best bij jezelf vindt passen. Of waar je op dat moment het meeste nood aan hebt.

Gelaatsmassage

Een gelaatsmassage is de ideale manier om even helemaal te ontspannen. Hoofdpijn, nekpijn en stressklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bovendien kan je ook kiezen voor een heerlijk maskertje, diepgaande reiniging of verfrissende tonic. De massagetechnieken werken diep in op de gezichtsweefsels en drukpunten. Zo zorgt deze mini-massage voor een maximale ontspanning!

Nek- en schoudermassage

Stress kan zich echter ook op andere plaatsen in je lichaam vastbijten, waardoor je last krijgt van nekpijn of schouderklachten. Een heerlijke schouder- en nekmassage ontspant deze gespannen spieren zodat je lichaam en geest terug tot rust kunnen komen.

Hotstone massage

Deze eeuwenoude massage met warme, vulkanische stenen is een echte aanrader om stress te verminderen. De zalig relaxerende massage is een mix van warmte en aroma’s en vergroot zo je gevoel van welzijn. Een hotstone massage is een krachtige en diepe massage die steeds bekender en populairder wordt.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage brengt je volledige lichaam tot rust. Heb je nood aan een momentje voor jezelf? Of wil je bijvoorbeeld een verwenmoment voor jou en een vriendin inboeken? Dan is een ontspanningsmassage zeker iets voor jou! Klaar om heerlijk te ontspannen?

Natuurlijk zijn er nog veel andere massagevormen die heerlijk relaxerend zijn! Neem een kijkje tussen de vele verschillende massages bij jou in de buurt!

Stress verminderen

Langdurige stress kan een negatief effect op je gezondheid hebben. Je voelt je vermoeid, rusteloos, krijgt last van nekpijn of schouderklachten en een verminderde weerstand. Hoog tijd dus om je stress onder handen te laten nemen!

De warmte van de massage en de aangename etherische oliën laten je gespannen of zelfs verkrampte spieren terug ontspannen. Ook de blokkades in je lichaam worden weggemasseerd zodat je energie terug vrij kan stromen. Hiervoor worden zachte drukkende en knedende bewegingen gebruikt. Meestal krijgen je nek, schouders en rug extra aandacht omdat stress zich hier vaak in vastbijt.

Na de massage voel je je dan ook als herboren! Je hoofd is leeggemaakt, je lichaam is vrij van alle spanningen en je bent klaar om er terug tegenaan te gaan.

Vind meteen een massage om je stress te verminderen bij jou in de buurt!

Voordelen anti-stress massage

Naast het verminderen van stress, heeft een massage nog vele andere voordelen. Denk maar aan:

  • Het wegwerken van blokkades in je lichaam
  • Aanpakken van stressklachten zoals nekpijn, schouderpijn, enz.
  • Je voelt je energieker en minder vaak moe
  • Je kan je beter concentreren
  • Je slaapt beter
  • Je hebt minder vaak last van maag- en darmproblemen
  • De doorbloeding in je lichaam wordt verbeterd zodat afvalstoffen sneller je lichaam verlaten

Door de massage maakt je lichaam bovendien gelukshormonen aan, zodat jij je letterlijk opgewekter en vrolijker gaat voelen!

Workshop anti-stress massage

Wil je zelf leren hoe je een ontspannende anti-stress massage geeft? Of wil je je als massagetherapeut verder bijscholen? Tijdens een anti-stress opleiding leer je de kneepjes van het vak. Je ontdekt de stressgevoelige plekjes en welke massagetechnieken hierbij het best worden toegepast. Neem een kijkje in ons aanbod massage cursussen en opleidingen en vind de workshop die bij jou past!