Terug naar boven

Coaching opleiding: Counselling Basics & Professional

Therapie opleiding

Academie voor Coaching en Counselling

Campus Dr. Guislain

Fr. Ferrerlaan 88a

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Introductie

COUNSELLING BASICS

De ervaringsgerichte opleiding Counselling Basics is een volwaardige laagdrempelige therapeutische opleiding lopende over twee academiejaren. Deze Counsellor Opleiding heeft als uitgangspunt je diepgaand inzicht te geven in je eigen persoonlijkheidsstructuur en die van anderen.
Een counsellor (Engels, letterlijk raadgever), is een laagdrempelige hulpverlener bij problemen en vragen met emotionele (psycho-sociale) achtergronden. De hulpverlening die een counsellor aanbiedt wordt counselling genoemd. Een counsellor is echter geen raadgever, consultant of adviseur. Een counsellor behandelt mensen met een tijdelijk psychosociaal probleem. Te denken valt hier aan stressproblematiek, angsten, depressieve gevoelens of relationele problematiek. Een counsellor werkt zonder doorverwijzing van een huisarts en er worden geen diagnoses gesteld.

Een eerste indruk van de opleiding tot Counsellor:
ervaringsgericht leren
persoonlijke ontwikkeling en groei
diepgaand inzicht in je eigen persoonlijkheidsstructuur en die van anderen
kijken naar jezelf en je eigen leiderschap ontwikkelen
aandacht aan communicatie en gespreksvaardigheden
het helpen van mensen via counselling
het leren omgaan met eigen emoties en emoties van anderen
dieper inzicht in relationele interacties
inzicht in de emotionele ontwikkeling van de persoon
inzicht in de emotionele groei tot volwassenheid
ontwikkelen van competenties in het counsellen
ontwikkelen van therapeutische vaardigheden
de professionalisering van counselling
het opleiden, trainen, coachen en nascholen van coaches en therapeuten
het verder professionaliseren van de loopbaanbegeleider, de gesprekstherapeut
en veel meer…
Waarom kies je voor een counselloropleiding?
Je kunt je nu afvragen, waarom wil je specifiek een counselloropleiding volgen?
Je voelt dat je mogelijkheden hebt in jezelf om mensen emotioneel te ondersteunen. Je voelt dat mensen spontaan naar je toe komen met hun verhaal.
Daarnaast ben je misschien in een gans andere sector aan het werken en toch komen de mensen naar je toe. Dit wil zeggen dat je een talent en aanleg hebt om mensen emotioneel te ondersteunen.
Je hebt een talent maar eigenlijk heb je er zelf nog niet veel aandacht aan besteedt of inspanning voor gedaan.Diep van binnen voel je dat je daar iets wil mee doen. Maar wat?
Een counselloropleiding is een mogelijkheid.
Onze counsellor opleiding zal jouw talent verder ontwikkelen. Je leert de vaardigheden om op een effectieve, realistische en aangename manier mensen te helpen. Je krijgt een heel brede kijk wat er gaande is in onze geest waardoor je makkelijker het menselijk gedrag kunt begrijpen.
Onze psyché is een complex gegeven, waar we echt voldoende tijd nemen om dit te verkennen. We gaan naar de essentie van de dingen, zaken die je echt nodig hebt om effectief mensen te helpen. Het meeste leer je door het zelf te gaan ervaren. Het is bijzonder ervaringsgericht. Je wordt een ervaringsdeskundige in het vak.
Het is heel goed mogelijk dat je nog wat in de knoop ligt met jezelf en vandaaruit gaat zoeken naar een opleiding. Onze opleiding helpt je om je eigen knoop te ontwarren, zonder dat je nu al weet of je jezelf verder wil ontwikkelen als counsellor.
Als counsellor leer je mensen emotioneel ondersteunen tot op een zeker niveau. Het gebied van de dieperliggende trauma’s wordt niet bewandeld. Dit is weggelegd voor de psychologen en psychotherapeuten.Je leert wel omgaan met hardnekkige gevoelens die we als mens niet willen ervaren. Dit gaat over moeilijke gevoelens uit onze kindertijd.
De opleiding is geschikt voor mensen uit diverse sectoren. Iedereen heeft zijn persoonlijke bagage. De opleiding bied je professioneel nieuwe mogelijkheden in je huidige job of in jouw carrière switch.
Door de opleiding blijf je veel beter in verbinding in emotionele gesprekken. Je leert ook veel diepgaandere gesprekken voeren en inzicht krijgen in wat er juist gaande is bij de andere. Daarnaast leer je veel vaardigheden om groei te induceren bij de andere.
We bewerkstelligen alles opdat je een zo goed mogelijke opleiding mag ervaren, aangepast aan je noden.
In dit jaar ontwikkel je nog meer je eigen stabiliteit en leer je kijken waar je tegen aanloopt in gesprekken. Vaak heeft dat nog te maken met gevoelens en zelfbeschermingen die nog meer aandacht nodig hebben bij jezelf. Door te groeien in je gesprekken motiveer je jezelf om jezelf verder te ontwikkelen. Je eigen weerstanden, je eigen moeilijke gevoelens, je eigen hardnekkige zelfbeschermende structuren ga je nog meer belichten.
Je leert een gezonde houding aan als coach/counsellor met een diepgaande visie. Een visie die uitgebouwd is op een realistisch kijk naar onszelf. Dit alles wordt op een ervaringsgerichte manier aangebracht in een geest van openheid en realiteit!

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: zaterdag 28 september 2024
zaterdag 28 september 2024Vanaf 09:30tot 17:00

Praktische informatie

Thema's

Burnout / burn-out Counselor opleiding

Voor

Hulpverleners Iedereen Volwassenen

Gegeven door

Niki Vervaeke

Prijs

€ 1765,-

Neem contact op met

Coaching opleiding: Counselling Basics & Professional
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, schoolopdrachtverzoeken etc. te versturen.

Academie voor Coaching en Counselling

Campus Dr. Guislain

Fr. Ferrerlaan 88a

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.coachingcounselling.be

http://www.counsellingopleiding.be

Routebeschrijving