Terug naar boven

Bewuste Intimiteit in Open Relaties

Training

Frederike Verhorst

Kerselarenweg 15

3220 Holsbeek

Vlaams-Brabant

Introductie

Infoavonden en kennismaking met de begeleiders:
1 dec. in Holsbeek (Leuven), kerselarenweg 15 : 19u30-22u

12 jan. in Nazareth ( Gent), Sint Annastraat 7: 19u30-22u


Dit traject is bedoeld voor koppels die hun relatie willen verdiepen en tegelijk het verlangen voelen om de deur open te zetten voor andere inzichten, ontmoetingen en liefdesverbindingen.

Klinkt misschien allemaal mooi, maar hier kunnen wel heel wat vragen rijzen… Van waaruit verlang je om je relatie te openen? Hoe begin je er aan en hoe doe je dat op een manier waar je je allebei goed bij voelt? Welke obstakels kom je tegen en wat hebben die jou te vertellen? Hoe ga je om met gevoelens als jaloezie en verliefdheid en hoe bouw je zelfvertrouwen op om hier open mee om te gaan? Welke grenzen hanteer je en welke vorm van open relateren heeft je voorkeur? Hoe geef je seksualiteit een plaats in dit alles? En tenslotte: hoe stemmen jullie af zodat jullie op een fijne manier elkaar blijven vinden?

Inderdaad veel vragen maar het mag gezegd: het openen van je relatie kan vele nieuwe dingen in je leven brengen. Je leert jezelf breder kennen en je krijgt de mogelijkheid om vele facetten van jezelf te ontdekken en te ontplooien. Elke liefdevolle ontmoeting is immers een bijzondere spiegel van een speciaal stuk van jezelf dat aangesproken wordt. Je verrijkt je leven in de boeiende reis die je maakt met je partner en met de anderen waarvoor je je opent. Je ervaart dat het hebben van een stabiele relatie geen belemmering hoeft te zijn om je vrijheid te leven. Je mag je hart openen naar anderen zonder hiervoor schaamte en onbehagen te voelen. Je bent immers bedoeld om je innerlijke rijkdom te vieren met anderen.

Om deze voordelen ten diepste te voelen neem je best de tijd om dit verdiepingsonderzoek aan te gaan met je partner. Een open en niet veroordelende houding, vermogen tot zelfreflectie en inleven in de ander zijn dé ingrediënten tot het slagen van deze vorm van liefde leven.

Hoe gaan we te werk?

Vanuit onze ervaring met dit thema hebben we gemerkt dat veiligheid, transparantie en open communicatie cruciaal zijn voor het slagen van deze vorm van relateren.
Daarom richten we ons op het bekomen van een veilige bedding binnen onze basisrelatie en werken we met een afgestemd energieveld . Hierin integreren we tantrische communicatie en bewustzijnswerk, deelrondes, massage, rituelen, dans, energetisch lichaamswerk,… om onze relatiewereld meer te kunnen openen. We onderzoeken wat aantrekking, verliefdheid en grenzen zijn, leren jaloezie te hanteren en ontwikkelen methodieken om de weg naar onze partner steeds terug te kunnen vinden. We spreken over seksualiteit, onderzoeken hoe deze energie op verschillende niveaus kan werken en hoe ze ook vanuit ontspanning en rust kan beleefd worden.

We werken individueel, in duo’s, trio’s, kleine groepjes en in grote groep. Het samenwerken met je partner wordt afgewisseld met het samenwerken met andere deelnemers.

Voor wie?

Voor koppels die met de vraag naar “open relateren” op een of andere manier al met elkaar in gesprek zijn gegaan of er al stappen in gezet hebben en er beiden voor kiezen deze weg te onderzoeken en eventueel verder uit te bouwen. Belangrijk is wel dat je jezelf emotioneel kan dragen binnen en buiten je partner-relatie en dat je beiden bereid bent om te leren uit je eigen ervaringen, van elkaar en van de groep.

Voor wie niet?

Voor koppels die vanuit een blokkerend probleem anderen in hun relatie willen binnenbrengen.

Wie zijn we?

Ik ben Frederike Verhorst, moeder van een volwassen dochter en een zoon. 28 Jaar heb ik geleefd in een klassiek relatiepatroon, pas na mijn scheiding vond ik een verloren stuk in mezelf terug. De energie die vrijkwam door het opnieuw experimenteren in relaties en ontmoetingen maakte dat mijn leven voller en bewuster werd.
Mijn interesse in het onderzoeken naar de diepere lagen in mezelf, een tantrische levenscultuur en het willen leven van mijn volle potentieel maakten dat ik de keuze naar open relatievormen helemaal wilde omarmen.
Toen Staf mijn levenspad kruiste vonden we mekaar in deze vorm van leven. Samen bewandelen we een boeiende weg waarin we mekaar de ruimte willen geven om op een respectvolle manier naar elkaar, ons hart te kunnen openen naar anderen.
Van opleiding ben ik kinesitherapeute en nu heb ik een eigen praktijk waarin ik met tantra, sek*ual bodywork, coaching en heling mensen verder begeleid op hun pad.

Ik ben Staf Van Pelt, vader van twee kinderen. Als adolescent voelde ik dat ik mijn hart kon open stellen voor meer liefdes tegelijk en dat dit botste met hoe onze cultuur met “Relaties” omgaat. Dit maakte dat ik in relatieland op onderzoek ging naar hoe een relatie klopt voor mij en hoe ik die zou willen leven. Het werd een bijzondere tocht met veel ups en downs, verwarring en ook plezier. Vanuit al deze ervaringen en in het ontmoeten van Frederike, ontdekte ik het belang van een stevige basis om van daaruit wegen te openen naar anderen.
Van opleiding ben ik psycholoog en psychotherapeut met grote interesse in relatieleven, intimiteit en seksualiteit, heb een eigen praktijk ( zie websitelink onderaan ) en ben begeleider bij vzw Rising Heart.

Aanmelden en inschrijven


Infoavond: door 60 euro/koppel over te schrijven op rek: BE44 9795 8717 4145 met vermelding Open relationships en je naam en plaats waar je de avond wil volgen.

Traject: door het contactformulier in te vullen op zie websitelink onderaan
Na aanmelding krijg je de vraag tot betaling van een voorschot van 250 euro/pp, waarmee je je inschrijving bevestigt. Je krijgt ook een inlichtingenformulier toegestuurd waarop je enkele belangrijke gegevens over jezelf kan meedelen. Deze informatie helpt ons om beter op jullie vragen en verlangens af te stemmen. Eventueel contacteren we jullie ingeval we nog vragen zouden hebben.
De prijs voor deelname aan dit programma is 750 euro/pp.
Als je je inschrijft vóór 1 februari 2024 betaal je 650 euro/pp.
Enkel bij annulatie omwille van overmacht (sterfgeval en ziekte) krijg je het voorschot terugbetaald. Eens het traject gestart, kunnen we geen terugbetalingen voorzien.

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: zaterdag 9 maart 2024
zaterdag 9 maart 2024Vanaf 10:00tot 18:30
zondag 10 maart 2024Vanaf 10:00tot 17:00
zaterdag 27 april 2024Vanaf 10:00tot 18:30
zondag 28 april 2024Vanaf 10:00tot 17:00
zaterdag 25 mei 2024Vanaf 10:00tot 18:30
Toon meer datums voor deze startdatum

Praktische informatie

Thema's

Liefde & relatie

Voor

Koppels

Gegeven door

Frederike Verhorst en Staf Van Pelt

Prijs

750 euro
vroegboekkorting tot 1/2/2024: 650 euro

Neem contact op met Frederike

Bewuste Intimiteit in Open Relaties
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, schoolopdrachtverzoeken etc. te versturen.

Frederike Verhorst

Kerselarenweg 15

3220 Holsbeek

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.jezelfbevrijden.be

Routebeschrijving