Terug naar boven

Waarom leren artsen niets over alternatieve geneeswijzen? - Deze Lezing is offline

Deze Lezing kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Massage.be. Vind een andere Lezing via onderstaande links.

Omschrijving

Waarom leren artsen niets over alternatieve geneeswijzen?

Artsen worden allopathisch. Een allopaat 'geneest' door symptomen te onderdrukken. Hij pakt de bron van de pijn dus niet aan, maar schrijft iets voor dat de pijn onderdrukt. Hij behandelt geen nervositeit of rusteloosheid, maar geeft een kalmerend middel. Hij kijkt niet naar de oorzaak van slapeloosheid, maar geeft een slaappil. Als de aderen zich vernauwen en hard worden, zoekt hij niet naar een verklaring. Hij legt een nieuwe ader aan door middel van een operatie.

Dr Gábor Lenkei liep tegen een groot aantal methoden aan die spectaculaire resultaten hadden geboekt, maar waarvan hij in de zes jaar dat hij medicijnen had gestudeerd nooit had gehoord. Hij maakte kennis met voedseltherapieën, acupunctuur, homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen. Hij onderzocht hun effectiviteit en vaak bleek dat ze veel effectiever waren dan de reguliere therapieën die hij kende.

————-

Deze presentatie van dr. Nick van Ruiten richt zich op gezondheid en wat er nodig is om gezond te worden en te blijven. Om goede gezondheid te bereiken is allereerst inzicht vereist in onze huidige reguliere gezondheidszorg en haar resultaten op basis van het onderdrukken van symptomen.

Van Ruiten; Met de tijd werd hij zich steeds meer bewust dat de gezondheidzorg anders moest. Waarom beperken tot het oplossen van symptomen met dure systemen, terwijl er zoveel aan gezondheid te doen is zonder de reguliere medische aanpak. Dit idee werd verder versterkt door zijn ontmoeting met de Hongaarse arts dr. Gábor Lenkei die een min of meer gelijklopende ontwikkeling had doorgemaakt. Met het boek van Gábor 'Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid' vielen veel puzzelstukjes op zijn plaats.

Inmiddels werken Gábor en Nick al een jaar of 8 samen met als doel de gezondheidscultuur te veranderen, we moeten naar een nieuwe gezondheidscultuur, die gebaseerd is op het vaststellen en aanpakken van de oorzaak van een ziekte of een suboptimale gezondheid. Deze presentatie is mede gebaseerd op de boeken van dr. Gábor Lenkei. Deze presentatie wordt gehouden tijdens de Massage en Complementairvakbeurs op 13 maart 11.35 uur zie hier meer informatie --> https://www.sooner.nl/vr-13-11-35-12-25-wat-u-niet...

Zoek een andere cursus

Locatie cursus